Pasjeljubci?

I

Izbrisan uporabnik #488

obvestilo zmaga, okoli pa posrano
smile-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Sem. Ti mej psa doma na dvorišču valda spuščenega, imej tablo na vratih in to je to. Ko greš pa na sprehod, pa mu daj tisto mrežo čez gobec in vsi so srečni, saj ne bo crknil tisti čas zaradi tega.

Sploh pa to zahteva (vsaj v Ljubljani) mestni odlok. Kazen za neupoštevanje naj bi bila 300 EUR.

Kontrole pa ni.

Sicer pa pametnjakovičem (ti si izvzet) povem, da je omejitev hitrosti v Lj. v glavnem med 50 in 60 km/h. A tudi vozite 120?

Zakaj pa to spoštujete? Če sploh...
10.gif

Kje si omenil nagobčnik?
Spomin na nivoju zlate ribice?

Prilepi prosim mojo izjavo...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Si že ugotovil, kje si trdil, da odlok določa, da morajo psi nositi nagobčnik?
Ti kaj poboldam?

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Daj.

Če se boš v to umešaval, ti lahko povem, da sigurno velja za otroško igrišče v Tivoliju.

Bi ti bil pa hvaležen, če to najdeš.
zmaga.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Sem. Ti mej psa doma na dvorišču valda spuščenega, imej tablo na vratih in to je to. Ko greš pa na sprehod, pa mu daj tisto mrežo čez gobec in vsi so srečni, saj ne bo crknil tisti čas zaradi tega.

Sploh pa to zahteva (vsaj v Ljubljani) mestni odlok. Kazen za neupoštevanje naj bi bila 300 EUR.

Kontrole pa ni.

Sicer pa pametnjakovičem (ti si izvzet) povem, da je omejitev hitrosti v Lj. v glavnem med 50 in 60 km/h. A tudi vozite 120?

10.gif

Ti bo sedaj lažje!?
Pa tudi glede igrišča v Tivoliju se motiš. Tam psom ni treba nositi nagobčnika in jim ga nikoli ni bilo treba. Kar nekaj let že sploh nimajo dostopa na igrišče
wink-1.gif
. Čeprav najdeš lastnike psov na baterije, ki so prepričani, da to za njih ne velja.

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Kaj pa spreminjam? Daj, najprej se strezni in zjutraj nadaljuj debato.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

Kontrole pa ni.

10.gif

Ti bo sedaj lažje!?
Pa tudi glede igrišča v Tivoliju se motiš. Tam psom ni treba nositi nagobčnika in jim ga nikoli ni bilo treba. Kar nekaj let že sploh nimajo dostopa na igrišče
wink-1.gif
. Čeprav najdeš lastnike psov na baterije, ki so prepričani, da to za njih ne velja.

A veš, kako se stopnjuje tvojo pamet?

- [censored]
- [censored],
- imbicil

Nato šele prideš ti na vrsto.

A si končal vsaj eno leto osnovne šole?
ne-ne-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Kaj češ... delaš se pametnega na področju o katerem nimaš pojma. Na mnenje enega uporabnika, da bi na sprehodu psi morali nositi nagobčnike (mreža čez gobec) si odgovoril, da je to v nekem mestnem odloku. Potem si se popravil, da je v zakonu...

Pa se je izkazalo, da tudi v zakonu ni.

In na koncu poizkusiš z zanikanjem - češ, da česar takega ti nisi napisal. In ko ti še to dokažem, da si pa me začneš žaliti?

lol... kot sem ti napisal že na začetku... Če te zabava, da se smešiš lahko kar nadaljuješ v istem stilu.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Daj nehaj no.

Nikoli nisem pisal o nagobčnikih (razen za tebe).

Česa ni v zakonu?

Preberi še enkrat 11. člen, tretjo alinejo.

A si res tako butast?
10.gif

Aja, prilimaj še moj post, ki govori o tem, kar trdiš ti...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Lol... ti si res funkcionalno nepismen. Poglej, kaj je pisal Denis in kaj si mu ti odgovoril. The end.
Si pa od sedaj slavni tretji član moje ignore liste, ker je res škoda časa za take, ki se sami ne zavedate, kaj pišete.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ti si al pijan al pa zadet al pa prizadet...denis je rekel, da bi psi morali imeti nagobcnik, nato si ti omenil da je to v zakonu in sedaj vse zanikas ter delas kretena iz sebe. Prvez se na strik pa mrezo si dej na glavo da ne bos bedarij pisal...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
O fak, sej ne morem verjet...vmesas se v debato o nagobcnikih zdaj naj greva pa midva brat celo temo ker se sam sebe ne razumes.

Spat je edina resitev, pa ne mesaj se vec v stvari ki so izven tvojega nivoja dojemanja

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Meni to ni jasno sploh. Če maš psa, recimo ovčarja, bullterierja, dobermana, bullmastifa in pse teh sort, je res težko dat nagobčnik na glavo? Kaj ali pes morda kaj jé na sprehodu? Lahko laja, lahko voha, kaj bi še delal? Saj on lahko odpre usta, mislim no...
In te vrste psov so zame psi, ostalo pa ščeneta, od katerih itak ni nobene koristi in skrbijo le za obstoj pasjih frizerjev in pedigreeja...

Imeli smo nekega 'ovčarja' z enim krempljem več na nogi, ne vem več.....dobili v azilu, starega leto dni.
On je laufal zraven fotra cele dneve (ko je foter kaj delal s traktorjem na polju) in tam ga nisi mogel ustaviti, ko je mimo šla srna, je šel za njo, sicer je ni nikoli dobil, ker se je zamudil pri preskokih teh melioracijskih grabnov, srne so pa skočile prek.....a vseeno.
Tudi je menda 2 mački beg spravil, in ga tudi nismo mogli nazaj nikakor.
Doma, pa so tuje mačke hodile mimo njega in nič.
Imeli smo tudi malega srnjaka, bambija in ko sta se igrala, mu je bambi dal glavo v gobec, pa ga ni stisnil.
Kaj hočem rečt? Da ko se pesu vtrga in začuti njegov nagon, ga ne more 80 kg ded ustavit, če ravno nima samozategljive ovratnice in toliko, kot so našega psa precartali otroci iz vasi, so menda malokaterega. ampak tam ga pa ni bilo moč ustaviti in noben prav ne ve, kaj lahko pes na sprehodu vidi in se požene v dir ali napad.

Sicer pa bo malo grdo, ampak blokari bi po moje lahko imeli samo ščeneta, ker pravi pes sodi na prostost in niti ne v pesjak, bognedaj na verigo. Noben nima toliko časa za sprehode, kot bi pravi pes potreboval.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Meni to ni jasno sploh. Če maš psa, recimo ovčarja, bullterierja, dobermana, bullmastifa in pse teh sort, je res težko dat nagobčnik na glavo? Kaj ali pes morda kaj jé na sprehodu? Lahko laja, lahko voha, kaj bi še delal? Saj on lahko odpre usta, mislim no...
In te vrste psov so zame psi, ostalo pa ščeneta, od katerih itak ni nobene koristi in skrbijo le za obstoj pasjih frizerjev in pedigreeja...

Ni problem, če bomo t počeli vsi za vse pasme. Si pomislil kaj lahko potem nek bullterrier z nagobčnikom naredi, če pride do njega neko agresivno ščene z 20 kg in se v teoriji stepeta? Naj ga z nagobčnikom po glavi?

Ni vse tako simpl kot se zdi, če misliš, da bo nagobčnik rešil probleme tega sveta se motiš, ker se bodo pojavili samo novi. Enostavno to ni način za raševat situacijo. Če pa imajo vsi psi nagobčnik, potem tudi ne bo panike če se dva psa srečata spuščena. Moj pes je vedno na štriku, pa se mi skoraj vsak dan naredi, da do njega pride kakšen drug pes brez povodca.

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
ok, nagobčnike na vse, saj je res, da ščene presneto šavsne s svojimi zobki....

ali imate lastniki psov kako drugo solucijo?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Jaz v prvi vrsti ne razumem zakaj sedaj sploh taka panika in zakaj bi morali sedaj neki bullterrierji nositi nagobčnik? Je mar kdo od njih že koga poklal pri nas?

Zakoni o nevarnih pasmah so bili postavljeni, pa so jih moderne države hitro odstranile, ker je bil efekt še slabši. Jaz se načeloma strinjam, da bi bilo za določene pasme primerno, da se zahteva:
- nekaznovanost lastnika
- obvezno šolanje do stopnje ki se določi glede na kinologe
- obvezne izkušnje, kar pomeni, da ne bi smel biti prvi pes
- še kaj bi našel

Je pa problem - nekdo bo kupil mešanca med staffordom in argentinsko dogo - kam hudiča se bo ta pes uvrstil? Med mešance?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
ok, nagobčnike na vse, saj je res, da ščene presneto šavsne s svojimi zobki....

ali imate lastniki psov kako drugo solucijo?

Če bi poznal psihologijo psov bi vedel da pes v 90% napade ker se počuti ogroženega .. kdaj se psu zdi da je ogrožen? Ko je ujet v zaprtem prostoru (ne more pobegnit) npr. pesjak, ko je na verigi, ko nosi nagobčnik ...

Dokazano je da so agresivni psi z nagobčniki še bolj agresivni (ker se še bolj bojijo kot ponavadi) .. medtem ko tisti ki itak niso agresivni jih nagobčnik nič ne moti.

Rešitev je ena in edina in je že uzakonjena - pes mora biti na povodcu, torej mora biti v rokah lastnika. Druga stvar je da ga mora lastnik obvladat .. ne pa ko vidiš 8 letne otroke ki vozijo bernardinca na sprehod in stare mama pri 80 z nemškim ovčarjem. Če bi inšekcijske službe potalale nekaj kazni za tole bi kmalu lastniki videli da ni heca; kot drugo pes potrebuje tudi "sprostitev" in sprehod na povodcu ni to. Potrebno bi bilo vsaj v mestih narediti zaščitene travnate površine namenjene samo psom in lastnikom .. tam bi psi lahko bili spuščeni na lastnikovo odgovornost.