parket - katerega izbrati

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Kaj te muči, kje vidiš, da kaj pišem o gotovem parketu?

Če pa že hočeš komentar na to, pa lahko napišem, da se za gotovi parket nisem odločil iz dveh razlogov (noben ni ta, kiga ti omenjaš):
- za kvaliteten gotovi parket bi plačal točno še enkrat toliko, kot sem za tega
- ker je lamelni bolj primeren za talno iz več razlogov (to je moje mnenje, da se ne bo sedaj razvila kregarija okrog tega)

Schime

Guru
22. nov 2008
2.012
790
113
Jaz imam doma gotovi parket in expono in, če bi se še enkrat odločil bi verjetno po celem stanovanju dal expono. Imam parket hrast, ki je tam nekje na sredini s trdoto pa se kar dost na njem pozna. Je sicer lep za pogledat sam potem, ko vidim vse majhne udrtine me pa malo zvijat začne.
smile-1.gif
Pa sej je res, da to ni ves čas,da gledam a enkrat na nekaj mesecev se pa mal ustavim in pogledam kako je kaj.
Pri exponi moraš pa pazit, da maš res raven poden, ker se vsaka malenkost pozna, kar je normalno ker je debela samo 3mm. Je pa tko, da tisti, ki mi je polagal je rekel, da samo s fenom (ne tistim za lase
smile-1.gif
) pofenaš tisto, ki jo hočeš zamenjati.
Za hodit po enem in drugem mi pa ni neke ogromne razlike, pa veliko hodim bos po stanovanju. Je res, da je parket bol topel a ne veliko.

Schime

Guru
22. nov 2008
2.012
790
113
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
da se pozna vsak ris je zraslo v vaših glavah .)
res je da je gotovi parket bolj občutljiv kot lamelni. ampak je videz odtehta.
če ti kakšen težak oster predmet pade na tla se res pozna...ostalo se ne. vsaj pri meni je tako.

Pri kolegu je lamelni parket bil na max preizkušnji, ko se je njegov tamal s poganjavčkom in drugimi stvarmi vozil po stanovnju (in jih metal naokoli). Ko na to pod pravim kotom posije sonce je kar zanimivo za pogledat.
smile-1.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Tudi opri nas imamo lamelni parket in točno tako, se pozna ulala.
Majhni otroci,igrače, knjige, posodice, ...
Se zlo pozna, zato za naprej razmišljam o bolj trdi oziroma trpežni zadevi, na osnovi lesa
smile-1.gif

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Laminat prenese več udarcev kot pa najtrši les, zato je pri otrocih veliko boljša izbira kot parket, pa še cenovno je bolj ugoden. Seveda pa ne kupovat najcenejšega, ki ga samo grdopogledaš pa se že lušči folija.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz...

izbran lakiran parket - hrast, tako da je še ta zadeva mimo.

menjava laminata na par let
bonk.gif
ja res mi je v veselje vsakič pred menjavo nosit pohištvo ven.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
beseda laminat je zelo širok pojem

ali bi lahko rekli za troslojni gotovi parket, da je to tudi ene vrste laminat?