I
Izbrisan uporabnik #9334
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Hibrid ima ponavadi bujno rastlino ampak brez ali zelo malo plodov. Bos videl kaj bo. Si videl sliko mojih sadik
Ja, tvoje že cvetijo !
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Hibrid ima ponavadi bujno rastlino ampak brez ali zelo malo plodov. Bos videl kaj bo. Si videl sliko mojih sadik
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
glejte kaj piše na njihovi strani in potem pametujte o mađarski, nizosemski itd
http://www.lust.si/pridelava
Sadike za LUŠTen paradižnik zrastejo iz gensko nespremenjenih semen, kupljenih v Sloveniji, za vzgojitelja sadik pa se vsakokrat skrbno odločamo. Deset tednov stare sadike v sredini januarja zasadimo v naravno mešanico šote in kokosovih vlaken v našem rastlinjaku, nato pa pričnemo z vzgojo rastlin - z veliko ljubezni in posluha do tega, kaj rastlina potrebuje. Sicer pa je paradižnik plazilka, z življenjsko dobo do dveh let.
Pri nas zrastejo v 11 mesečnem ciklusu od 9 do 11 metrov. Z vrvičnim sistemov za dvigovanje in spuščanje, ki ga uporabljamo, je delo z njimi preprosto, saj so plodovi večino časa na dosegu roke.
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ne vem, kaj si hotel povedati. Tudi ti imaš menda gospodinjstvo in WC školjko v njem - spodaj pod bajto nekje pa greznico, kjer se vrši končna obdelava odpadnega materiala ...
Kaj je tu narobe, če imajo nekje izven vidnega kroga strank spremljajoče faze dejavnosti? Jaz imam za mojo delavnico tudi kontejner za aušus, ki ga Dinos z veseljem prazni. Postavil sem ga čisto zadaj, da se ga čim manj vidi in ograjo sem dal okoli njega, zaradi indijancev
Citat:
Uporabnik ended pravi:
... ali pa morda kak večer, ko te vreče kurijo....
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Hibrid ima ponavadi bujno rastlino ampak brez ali zelo malo plodov.
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
No za špar ti lahko povem, da ko trgovino zaprejo, peljejo vse te škatle lušta nazaj v hladilnico na 3-4stopinje. Zjutraj pa ven na oddelek. 100% so paradižniki čez noč na hladnem v hladilnici.
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
No za špar ti lahko povem, da ko trgovino zaprejo, peljejo vse te škatle lušta nazaj v hladilnico na 3-4stopinje. Zjutraj pa ven na oddelek. 100% so paradižniki čez noč na hladnem v hladilnici.
To žal ali na srečo NI RES !!!
Za SPAR ti lahko iz prve roke 100000% povem, da se paradiæžnik PUSTI v trgovini in se NE daje v hladilnice!
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
No za špar ti lahko povem, da ko trgovino zaprejo, peljejo vse te škatle lušta nazaj v hladilnico na 3-4stopinje. Zjutraj pa ven na oddelek. 100% so paradižniki čez noč na hladnem v hladilnici.
To žal ali na srečo NI RES !!!
Za SPAR ti lahko iz prve roke 100000% povem, da se paradiæžnik PUSTI v trgovini in se NE daje v hladilnice!
no odgovor moje žene, ki že 12let dela na oddelku sadja in zelenjave.
"Čisto vsaki dan vozimo nazaj v hladilnice."
tako, da verjetno špari/interšpari imajo različna navodila glede tega.
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Kot zanimivost, dol mi visi za Lidl in kaj boš ti v Lidlu drugič vzel.
Citat:
Uporabnik matofill pravi:Kot nasvet, probaj z viagro, morda rešiš problem....
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Zanimivo je to, da ko sem lani, septembra, v Malagi v trgovini kupil svež paradižnik, je bil prav tako za en kuratz, kot v naših prodajalnah. Pa ta paradižni ni šel čez pol Evrope, ampaj je bil verjetno iz enega od nasadov v okolici Malage. Jih imaš v Anadaluziji malo morje. Zakaj pa je bil potem tudi ta voden?