iz naravnega vidika je alter scena...eee...homo/lezbo scena "nenaravna", saj ne zagotavlja reprodukcije. seveda se tudi materi naravi včasih zalomi in tudi tam obstajajo primerki iz "parade ponosa". ampak živali z razliko od človeka ne paradarijo na paradah, ker je to pač kul in "in" in spljoh kul. pri njih odloča nagon. ja, tudi alterjevce včasih oz. pogosto vodi nekakšen nagon...
iz človeškega vidika je pa zadeva žal precej kompleksna...ker vsak vidi svojo resnico. ja, 2000 let nazaj je bilo normalno, če si je kakšen pitagora med tuhtanjem o svojem trikotniku krajšal čas s kakšnim otrokom. kasneje se je to sicer prenehalo (ali pa le potihnilo), med dušnimi pastirji pa se je zadeva prav razspasla...in seveda, tudi to je bilo-očitno-normalno. in njihov nauk o konzumiranju zakona in otrocih je tukaj malce zgrešen...ampak, ajde, dokler nekdo ni rekel, da to početje NI normalno, je bilo mirno tolerirano. in tako naprej...človeška narava pač zaradi popuščanja (ker je to moderno in liberalno...) dopušča vedno več stvari, ki so bile "nenormalne". in čez xx let bo očitno/verjetno nekaj popolno normalnega, če boš sredi ulice natepaval živali, odet v žival in prepeval na golici.....(karikiram)
(okej, japonski vojaki so na kitajskem med drugo vojno tudi natepavali race, goske in kure....češ, kriza...pa jih tudi nihče ni poučil, da to ni normalno...)
osebno nimam nič proti tej sceni. strinjam se, da so pred zakonom enaki-enakopravni. tudi posvojijo naj otroke lahko. težko bodo sicer pojasnevali na kaki uri biologije, iz katere luknje so "padli", ampak, to pač pride zraven v paketu, kajne. itak pa bo to nekaj čisto navadnega čez xx let-torej, se ne sekiram.
moti me le to, da se morajo čisto vedno nekaj ven metati. jaz imam recimo rad airsoft...ajde, gremo naredit parado za ljubitelje airsofta. ja, v prvi minuti bi bil ožigosan za militantneža, ipd itn. pa sem enak-enakopraven v tej pravici kot pedri. aja, a ne?
skratka...naravno in normalno je pri vsakemu drugače zapisano. moraš pa spoštovati, kaj je naravno in normalno po zakonu ali ustavi. v svoji državi. in spoštovati mnenje drugih.
ampak, le dokler mi s tem spoštovanjem ne mahajo direkt pred nosom