Panasonic plazma vstopni modeli

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
siol ene programe ali oddaje bolj kompresira kot druge! In tu se lahko pojavijo artefakti v sliki. LCD te artefakte bolj prikaže kot plazma. Konec navedka
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
nisem vsega bral...
Sem ponosni lastnik Panasonic 50X20E, gleda se 99% siol na 3,2m. TV-ja ne dam več nazaj, pa če me s traktorjem vlečejo:)))

Ok jst osebno siola res ne gledam velik, sam tisto kar ga, pa je slika čisto gledljiva. Zelo gledljivi pa so dvd ripi in tudi divx je vredu. Namesto kockic dobiš malce manj ostro sliko, kar je veliko boljše kot na lcd-ju, kjer dobiš ostre kockice. Tudi na tem tv-ju s take razdalje so FHD in HD vsebine super. Za dlako v jajcu iskat bi res moral it bližje sedet, sam men pač ne paše bližje sedet.
Kolega ima samsung fhd led lcd 46" pa mi je slika na moji plazmi veliko boljša. Ravno zato, ker se ne vidjo vse napake od siola in ker je slika malce mehkejša.

Glede črnine pa sem opazil, da lahko nastane vojna:) Vsaj jst med filmi nisem pogrešal, da bi moralo biti kaj še bolj črno. Ko pa sem malo primerjal tv-je v trgovinah pa testnih slikah na netu pa se vidi, da imajo boljši-dražji modeli več črnine.

Igral sem gor tudi igrce in sam nisem zalsedil nobenga laga.

TV bi mogli imeti v technomarketu (tuš btc).
Sivi uvozniki pa znajo uvozit model brez E, ki morda nima dvb-t mpeg4 sprejemnika.

Glede velikosti pa vzem tako veliko kot imaš veliko denarnico;) Sam sem najprej gledal 42", sedaj imam 50" in za filme bi lahk bil še večja;)
Ni pa tv uporaben za windows okolje (office, net...), ker ni fhd je slika ni tako čista kot na monitorju ali fhd lcd-ju.

Če te še kej zanima pa vpraš;)

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
633
113
Tnx, jaz bom najrž vzel kar TX-P42X20E, ki jo bom gledal iz razdalje 2,6m. Full hd pa ne rabim, ker je razlika minimalna.
wink-1.gif

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Pri TV-jih velja isto, kot si ženske mislijo o nas! Večje je boljše! Če imaš plac in € se stegni po 50-ki. Če gledaš kdaj tudi kakšen mkv ali boljši divx ti nebo žal, da si kupil večji tv!

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
633
113
Ma za dva metra in pol ne bom kupoval 50".
Sicer pa placa je dost evrov, pa ne ravno.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če boš gledal hd ali pa dvd vsebine bi tut 50" lahko vzel:)
Pa če boš šel kaj po trgovinah gledat slike se ne vstrašt:)
Jst sem se zaradi review na netu odločil za to, potem sem pa gledal po trgovinah pa mi ni blo nč jasno. TV v trgovini je imel sliko med slabšimi. No doma se je pa pokazal, da testi na netu držijo:) Trgovci pa še vedno nimajo pojma kaj prodajajo:S

Če imaš full svetlo v sobi in tv veliko gldaš podnevi, ta model nima filtra preko zaslona in je v svetli sobi dost odbojev notri.

sass

Guru
1. sep 2007
5.208
848
113
ksz
ali na kvaliteto (ostrino?) slike kaj vpliva to, da imajo omenjene panasonicove plazme resolucijo 1024×768, HD resolucija pa je 1280×720?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tak kalkulator ne mora obstajat oz. bi moralo biti več različnih verzij.

Če gledaš 90% samo TV nimaš kaj bit 2m od 50". Vsi pa tudi nimamo možnosti HD kanalov.

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik Dante pravi:
najprej si oglej recenzijo na hdteleviziji: klik
Drugače imam pa 42X20E doma in ga bom predvidoma danes priklopil potem pa poročam kako se obnese.

Preden boš napisal prvi vtis vedi, da rabi kar nekaj ur utekanja, da pokaže pravi obraz.

Jaz sem mojo hotel kar nazaj peljat, pa sem si rekel pa počakam teh par 100h in glej ga hudiča na navadnem SD telemach signalu je slika odlična, sedaj na digitalnem pa še veliko boljša( boljše barve).

Več ali manj je v temo o plazmi greh notri vlačit LCD, ker res nima za burek. (gledamo cenovno primerljive)

Lp

Ja bo treba min.100 ur počakat, da slika na analogni shemi (imam siol kabelsko) postane lepša oz.bolj ostra na DVB-C je pa že zdaj zelo dobra. Najbolj sem se bal bleščanja ker ekran nima filtra,ampak ni moteče. Mogoče moti malo cenen izgled iz grobe svetleče plastike in to, da nima USB vhoda vendar je pač vstopni model. HD programi kot npr. HD Astra (promocijski posnetki) so pa res prava paša za oči.Pod črto: z nakupom sem zadovoljen in tv priporočam tudi drugim.