Panasonic plazma vstopni modeli

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Črnina pade (menda) iz 0,02cd/m2 na 0,05cd/m2, kar pomeni da je še vedno enaka kot najboljši LED televizorji.

Z leti itak potem svetilnost zaslona pade in pride nazaj na deklarirano črnino.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Tocno tako je, kot ti je tudi Utisecalec napisal. Izvor slike je STB od Siola in ce ta da od sebe kocke, potem bos ob idealni reprodukciji slike (torej brez da bi TV karkokoli izmalicil vhodni signal) povsod videl enake kocke. No, na plazmi bodo bolj opazne iz ze omenjenega razloga ...

Ce potem slabo (kockasto) sliko TV poskusa interpolirati, bo postala zamazana (zamegljena). Informacij, katere mankajo (in so zaradi tega kvadratki), ne mores pricarati nazaj iz nic. Algoritmi za interpoliranje so razlicni, nekateri so boljsi (in zahtevnejsi) kot drugi, kljub temu pa noben ne dela takih carovnij kot v filmih, kjer FBI iz parih kvadratkov naredi nazaj lepo in jasno sliko. Prihrani nam "strokovno" znanje, ki bazira na nerazumevanju delovanja, ali pa ga podpri s primerom oz. matematicnim dokazom, iz katerega bo razvidno, da je plazma sposobna pricarati nazaj mankajoce informacije o sliki, LCD pa ne
hysterical-1.gif

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Radirko, Ti pa imaš resen problem v glavi.
Ampak, izkazalo se je, da ti veš več kot vedo strokovnjaki, ki delajo teste TV-jev in jih kalibrirajo. Če pa si zafrostriran, ker pač imaš doma LCD in ne dobrega tv-ja ti pomaga kakšna strokovna pomoč.
Daj, vzami si 10 minut in si poglej te teste : http://www.avforums.com/reviews/index.php?search_special=1&parent=114
Saj verjetno razumeš besede average in excellent?
Ampak, ti sigurno veš, da so ti ljudje tam vsi podkupljeni in da delajo pristranske teste.
Če pa ne razumeš angleško pa se potrudi z : http://hdtelevizija.com/2009/06/04/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42g10-107-cm/
Če si premlad, da bi razumel ta čuden jezik ti bo ata prevedel.

Ali pa o tem, kako ( NE ) gubijo plazme črnino z leti : http://hdtelevizija.com/2010/02/05/osvrt-gube-li-panasonic-plazme-nivo-crne-boje-tokom-vremena/

Ali pa, o tem, koliko ima LCD in koliko Plazma gibljivih linij ( ja, plazma vse, lcd le nekje pol ) : http://hdtelevizija.com/2010/0...d-drive-plazmi/

Ko boš to prebral pa boš res kaj vedel novega, ker do sedaj nisi imel pojma.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Dante pravi:
najprej si oglej recenzijo na hdteleviziji: klik
Drugače imam pa 42X20E doma in ga bom predvidoma danes priklopil potem pa poročam kako se obnese.

Preden boš napisal prvi vtis vedi, da rabi kar nekaj ur utekanja, da pokaže pravi obraz.

Jaz sem mojo hotel kar nazaj peljat, pa sem si rekel pa počakam teh par 100h in glej ga hudiča na navadnem SD telemach signalu je slika odlična, sedaj na digitalnem pa še veliko boljša( boljše barve).

Več ali manj je v temo o plazmi greh notri vlačit LCD, ker res nima za burek. (gledamo cenovno primerljive)

Lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Radirko, Ti pa imaš resen problem v glavi.
Ampak, izkazalo se je, da ti veš več kot vedo strokovnjaki, ki delajo teste TV-jev in jih kalibrirajo. Če pa si zafrostriran, ker pač imaš doma LCD in ne dobrega tv-ja ti pomaga kakšna strokovna pomoč.
Daj, vzami si 10 minut in si poglej te teste :

Mi ni treba - jaz vem kaj sem napisal in za tem stojim. Ti mislis, da razumes kaj pomenijo tiste ocene, a v resnici nimas pojma (mesas dve stvari, ki nimata nobene neposredne zveze). Testi so cisto OK, a pomenijo nekaj drugega, kot ti mislis da pomenijo.

Citat:
Če pa ne razumeš angleško pa se potrudi z : http://hdtelevizija.com/2009/06/04/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42g10-107-cm/
Če si premlad, da bi razumel ta čuden jezik ti bo ata prevedel.

Anglescina mi ne dela tezav, tudi LCD TVja nimam in niti ce bi ga imel, ne bi bil iz kdovekaksnega razloga osebno prizadet, ce bi kdo trdil, da je na njem slika slabsa (manj kontrastna recimo), kot na plazmi.

Nisem premlad - v bistvu sem precej preprican, da si ti tisti, ki je od naju mlajsi in najbrz dovolj mlad, da bi lahko bil moj mulc, ce bi se kdaj zmotil in te zaplodil, a seveda vidim, da ni tako, saj si dalec preneumen, da bi bil moj.

Citat:
Ali pa o tem, kako ( NE ) gubijo plazme črnino z leti : http://hdtelevizija.com/2010/02/05/osvrt-gube-li-panasonic-plazme-nivo-crne-boje-tokom-vremena/

Ali pa, o tem, koliko ima LCD in koliko Plazma gibljivih linij ( ja, plazma vse, lcd le nekje pol ) : http://hdtelevizija.com/2010/0...d-drive-plazmi/

Ko boš to prebral pa boš res kaj vedel novega, ker do sedaj nisi imel pojma.

O "gubljenju crnine" (
rolleyes-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.210
1.381
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Sem 90%, da ni 1080p.. Se nisem zasledil, da bi kdo pri nas oddajal v 1080p signalu..

Sicer je pa med 1080p in 720p majhna razlika... Vecini uporabnikom nevidna..

Discovery oddaja v 1080i formatu.

Nisem še zasledil da bi kateri program oddajal v 1080p

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Glej Radirko - res se mi več ne da ukvarjati s tabo. Če ne zastopiš pač ne zastopiš. In spuščaš se na en res nizek nivo. ps. kaj si star 60 let??
Še enkrat pa napišem:
Po testih in tudi po moji oceni se trenutno najbolj splača kupit Panasonic plazme.
Lahko model x20 kot vstopni model, G20 kot srednji razred in VT20 (3D) kot pro model.
Razlika na letnem nivoju porabe električne energije je v rangu ene dobre pizze in 2 piv.
Mogoče bo drugo leto drugače in bo rcm. Samsung ali Sony dal kaj boljšega ven, ampak sedaj je pač tako.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Panasonic plazma....največ za najmanj denarja.
cheer.gif
Mogoče še "obvezno" T-2 zraven.

Z utemeljevanjem se ne bom niti ukvarjal, kupite, kar sami mislite da je za vas top shit.
tongue-1.gif

cat

Fizikalc
3. sep 2007
908
59
28
Discovery, National geographics, History, Eurosport so 100% 1080. Nisem prepričan "i" ali "p"

Govorim za Siol, ne vem za ostale.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Glede "kockanja" jaz dam cisto prav Radirku ... ker ce pride signal "kockast" iz STBja... potem bo prikazan kockasto tako na plazmi, kot na LCDju in tudi na CRTju ... Tukaj tehnologija zaslona nima direktne povezave ...

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Zakaj pa je potem v realnosti drugače? Glej, imel sem LCD, LED in sedaj Plazmo. Imam Siol trio in je sedaj slika na tej plazmi dosti lepša. Okoli premikajočih objektov se slika ne lomi, kockanje je drastično zmanjšano.
Res, če si prebereš mnenja rcm. na avforum.si boš videl, da je temu res tako.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Mogoce se manj vidi... vendar pa "kockanje" vsekakor je...Edino, ce imas pac manj motenj ali pa recimo ista linija ni toliko obremenjena kot takrat, ko si imel se LCD ...

Edino ce ti pod "kockanje" razumes kaj drugega.. Jaz recimo pod "kockanje" razumem to, da se na sliki pojavijo kocke
smile-1.gif
... in to predvsem zaradi tega, ker je s streamom nekaj narobe (premajhna pipca ... prevec podatkov, motnje,...)

20100407-rr21i34kt4e86y3sj9hx3af16w.jpg

20100407-mqa15sm5rnaatcrca3dsc9241g.jpg

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
smile-1.gif
Ne to kockanje! To, ki si ga navedel ti je zaradi slabega signala! Jaz mislim o kockanju, ki nastane zaradi kompresije slike.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Saj pravim, sem skor preprican, da ni p ... p zahteva nekje 350-380 MB/s pretoka.. to ima pa redko kateri uporabnik..

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Slabega signala pri digitalnem prenosu ni )vsaj ne v taki obliki, kot smo ga vajeni pri analognem siglanlu, ko slika "snezi" ali "valovi") ... Signal je... ali pa ga ni ... In STB potem te signale pretvori spet nazaj v analogno sliko ... Ce pri tej pretvorbi manjkajo podatki, potem se pojavi ti. kockanje ... In tega ne odpravi izbira tehnologije ekrana ...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne ni to to....govorimo o ostrih prehodih o precesiranju signala ne napakah na liniji, stem nima TV nič.

Panasonic plazme imajo odlično kvaliteto slabših signalov in to je vse to kar mi gledamo po TV. FullHD 1080p slika je "perfektna" na skoraj vseh TVjih, gre se samo za natančnost prikaza barv in detajlov (kontrast), katere plazma spet opravi mnogo bolje kot LCD.

Pri švoh signalih kot je "standard" definition TV antena, siol TV, T-2, kabelska število točk konkretno odstopa odstopa od 1920x1080 kot jih zna recimo prikazat FullHD TV. Plazme niso veliko boljše če primerjaš obe tehnologiji LCD in plazma na isti ločljivosti, plus tukaj ima plazma Panasonic, ker so izredno poceni in odlično procesirajo signale slabše kakovosti in so tako na teh forumih malce bolj cenjene, sploh ker ni potrebno plačat bolnih 2k€ za en usran TV.

Če pa ne vzameš FHD plazme (lcdji so itak že vsi) in si prišparaš še nekaj razlike pa dejansko dobiš še boljšo sliko. Zakaj....simpl, ker je procesiranje bližje od SD TV signala do 1024x786 kot pa izjemnih 1920x1080 pri FHD tevejih, katerih roko na srce noben ne rabi.

Najbolj pogosti stream-i so 720p pa 1080i, FHD jih skorajda ni in so tudi skrajno nesmiselni razen če gledate 50" TV na 1,5m razdalje.

Za razne kino feelinge in filmske večere so pa tudi 50" plazme ali pa LCDji itak brezveze je spet vseeno a je FHD tv ali ne. Za to so pa na trgu projektorji, pa še pri teh ni tako samoumeven prehod na FHD pa govorimo o 2m + diagonali slike ne pa 42".
tongue-1.gif