Panasonic klime pri Klimaa.si

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Sem glih včeraj dobil odgovor od klimaa, da se bolj splača 2 klimi kot eno z dvema notranjima enotama (tudi cenovno).

Jeba je pa to, da bi moral za 27 kvadratov kolikor jih imam plačati 1700 evrov za klime.
uf-1.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
mogoče se bo slišalo "neumno" . . .
Povej mi, k si strokovnjak za montažo. ..
Je možno zunanjo enoto namontirat na delno zastekljen balkon in ali kaj podraži montažo, če se montira na zunanji del balkona v 12. nadstropju
hvala

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Na žalost ne. Sobi sta v isti medetaži (čisto zgoraj), med njima pa je 1,8m širok 'hodnik' in nato stopnišče. Tako da dvomim, da bi hladen zrak iz ene sobe preko vrat prišel do druge. Verjetno bi se ga 90% odvalilo navzdol po stopnišču.
frown-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
mogoče se bo slišalo "neumno" . . .
Povej mi, k si strokovnjak za montažo. ..
Je možno zunanjo enoto namontirat na delno zastekljen balkon in ali kaj podraži montažo, če se montira na zunanji del balkona v 12. nadstropju
hvala

nič ne spremeni.... Problem lahko nastane le pri kakšni slabši klimi, ki bo vibrirala in se bo zvok prenašal na balkon in.....

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Se pridružujem vprašanju na žalost, a kdo ima prenosno klimo?

Ker kot podnajemnik se ne mislim pregovarjat okoli split sistema, sploh pa ni promernega mesta za montažo skoraj.

Gledam, pa se za 300eur že dobi nekaj... V glavnem rabim za hladit slabih 40m2, samo tele špice od 27C naprej...

Ker bom znoru, sem skurjen čist, zbudil se včeraj ob 05:00, šel spat ob 22h, se spet zbudil ob 00:30 čist prešvican....
jezen.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Se pridružujem vprašanju na žalost, a kdo ima prenosno klimo?

Ker kot podnajemnik se ne mislim pregovarjat okoli split sistema, sploh pa ni promernega mesta za montažo skoraj.

Gledam, pa se za 300eur že dobi nekaj... V glavnem rabim za hladit slabih 40m2, samo tele špice od 27C naprej...

Ker bom znoru, sem skurjen čist, zbudil se včeraj ob 05:00, šel spat ob 22h, se spet zbudil ob 00:30 čist prešvican....
jezen.gif

saj prenosna tudi hladi, samo moraš vzeti v zakup, da je glasna, da ima izredno slab izkoristek, da je velika, da rabiš luknjo v steni, pri nekaterih moraš še kondenz odlivati....

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
ksz

moja je že na steni, že hlaaadiiiiiii
nahrung002.gif

super dela,zelo tiho...le zunanja enota zgleda na bajti kot mozolj na obrazu lepotice...pa se bomo že navadili
smile-1.gif

nastavljeno ima na 25 trenutno...na 23 mi je že prehladno
confused-1.gif
verjetno zaradi odvzema vlage iz zraka

edino steno moram mamlo zaflikati zunaj...preboj je ratal grdo, odkrušilo je precej ometa...stara fasada, jebiga.

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
zapri sopnišče, pa klimo na hodnik
wink-1.gif
Drugač pa js trenutno tud iščem nekaj primernega ... matr nas je vročina letos zdelala :D

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
ksz

super dela,zelo tiho...le zunanja enota zgleda na bajti kot mozolj na obrazu lepotice...pa se bomo že navadili
smile-1.gif

edino steno moram mamlo zaflikati zunaj...preboj je ratal grdo, odkrušilo je precej ometa...stara fasada, jebiga.

1. pa bi jo ja kam bolj na skrito mesto potegnil.... ne pa na sredino fasade....

2. hja tega se enostavno izogneš, če vrtaš skoraj do konca iz notranje strani, potem s tankim svedrom skozi in še z zunanje strani povrtaš ostalo.... Fasade nič ne poškoduješ!

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
1. skoraj ne bi šlo...

2. na to sem čisto pozabil
bonk.gif
bi vsaj kak stiropor pritisnil zunaj ob steno ali kaj podobnega, da bi malo zadržalo, pa mi ni bilo na misel, unima dvema pekoma pa tudi ne...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.053
113
Obišči stran
Sam imam model PE9DKE in hladim/grejem nekje 40kv.m velik prostor. Če bi kupoval danes, bi definitivno kupil močnejši model. Pač ko sem 2 leti nazaj kupoval nisem kaj dosti vedel in sem zaupal prodajalcu, da bo dovolj. Sicer dovolj je, ampak glede na to, kako laufa pri meni in kako pri kolegu močnejša imam občutek, da bi močnejša še bolje opravila svoje delo.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.338
303
83
39
Ljubljana
Kako mate tisti v bloku urejen glede zunanje enote? Pri nas v bloku nesmeš montirat na zunanjo steno, ampak lahko samo na balkon, in to ti zasede 1/2 celega balkona....

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ne, jaz jo imam pol metra stran od balkona na zidu bloka, zraven stranskega žleba, starši pa pod oknom na steni bloka....v našem naselju je nima noben na balkonu, ampak vsi na stenah bloka...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
To je odvisno od upravitelja in stanovalcev.
Tudi če sedaj imate, se lahko kdo spomni, da to ni pravilno in bo treba odstranit (sicer odvisno kdaj, ampak...)