Pacijent leta

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Spoštovani moderator Notranjc, zgornji Borgov post pove več, kot moje obsežno poročilo ... je potrebno dodati še kaj?
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:
Uporabnik noker pravi:
A si mi moral odgovorit v več postih? V enem ne gre? A veš, kaj to pomeni? Da je v tebi precej sovraštva. Nekaj napišeš, pa še nekaj, pa še nekaj ... kasneje se pa spomniš še nekaj. Torej, težko zbereš misli.

Pozdravljajo te betmen, supermen ter spajdermen. Sem dobil PM, da obstajajo in da nimam prav.
evil.gif
Zanimivo, da pod skoraj vsakim tvojim postom piše:

grims-1.gif

Raje nehaj, ker se vedno obrukaš.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:
Uporabnik noker pravi:
Kakor rečeš.

Škoda le, da si se maratonu pridružil v zadnjih metrih. Si dovolj pameten, da boš razumel. Če pa ne, te razsvetlim, ker si ravno mod.
Začelo se je, ko je uporabnik kupoval (in še kupuje in še bo kupoval) avtomobil. V temi sem mu (in ne samo jaz) priporočali nekaterim ustrezno rešitev. In, namesto normalnega odgovora smo vsi po vrsti dobivali ... no ... neprimerne odgovore nekomu, ki mu zgolj želiš svetovati.

Tale forum je itak nekaj posebnega (bi rekel, da precej bolj "relaksujoč", kot ostali, tukaj najdeš odgovore, še več pa "odgovorov"). In, če že nekaj sprašuješ, potem pač sprejemaš odgovore različnih uporabnikov ter njihovih predlogov.
Enostavneje: če vprašam, naj obujem bele ali črne nogavice, bi tisti z odgovorom "rumeno srajco" mogoče zaslužil neodobravanje, če pa ti nekdo odgovori, da bele, pa res ne vem, kako si z odgovorom zaslužiš takšno mero neodobravanja.

Takole, upam, da sem dovolj jasno, v pravilni slovenščini razložil zadevo "do obisti". Upam, da razumen uporabnik zna ločit med odgovorim in "odgovorom". Vkolikor pač ne, naj se umakne in preide na drug forum.

In, za češnjo na torti, Notranjc, nikakor nisem speljal vode na svoj mlin, niti se mi drugi niso pridružili. Vsaka odrasla oseba ima čut za razumne odločitve (z izjemami pač, Gauss je že vedel). Če ti meniš drugače, ne boš sprožil negodovanja z moje strani. VSAK ima pravico do SVOJEGA mnenja. Ampak slednjega lahko vseeno izraziš na malce bolj nevsiljiv način, kajne?

Kot že nakazano v začetku sporočila, maraton se začne s pretečenim prvim, ne zadnjm metrom.

Izgleda, da si že malo dementen.
No da ti osvežim spomin na tvoj prvi "nasvet".
Citat:
Uporabnik noker pravi:
KSZ

Po 9 letih "bivakiranja" na Alterju si upam napisat naslednje:

na Alterju NIKOLI ne sprašuj, kaj kupiti. Ker enoznačnega odgovora ne boš dobil. Pa nič zato, tudi na kakem drugem forumu ne.

Kar pa se tiče same teme pa tole: če kupec vozila sam ne ve, kaj kupiti, potem je dovolj žalostno, da tak kupec sploh ima denar. Naj ga šenka nekomu, ki ve, kaj kupiti. Vprašanja "naj kupim A, B, C, D, ... n" so popolnoma brezpredmetna. Mogoče je point edino v tem, če sprašujemo ZGOLJ iz naslova nepokvarljivosti (oz. iz naslova zanesljivosti vozila). Naprimer, če izbiramo med voziloma A in B, ter pri tem ne gledamo na obliko, všečnost, potem se lahko odločimo na podlagi zanesljivosti avta. Vzamemo vozilo, ki bo v določenem času imelo manjši MTBF (glede na število okvar v preteklosti določenega tipa vozila seveda).

Naslednje, kar me zmoti je, da kupec postavi top limit, ki ga je pripravljen vložit v vozilo. Če je ta top res najvišji znesek, ki si ga kupec lahko privošči (in pri tem nima rezerve, niti ne more priti do dodatnega denarja), potem je smiselno, da od tega "odšteje" 10 %. Zakaj? Za morebitne stroške, ki bodo nastali PO nakupu. Kaj se bo namreč zgodilo, ko bo pri 7 k vrednem vozilu "crknila" sklopka? Iz katerega fonda bo kupec kril popravilo? In tu imajo nekateri ZELO prav, ko priporočajo dodatnega jurja, dva za novo vozilo. Kajti ta znesek v določenem času prinese prihranek. In ne bom pisal, zakaj, je menda vsem jasno (možna okvara vs. garancija vozila). Seveda pa v glavnem večina (z izjemami) rada tvega in za nakup porabi VEČ, kot lahko. In, če je vse OK, če ni okvar, se izide. Drugače ne.

Moj nasvet je naslednji (NASVET, samo NASVET): kupec naj kupi vozilo za malo manj, kot je njegov fond. Če pa že rine z glavo skozi zid, potem je bolje, da si priskrbi dodatni znesek za nakup novega vozila.

P.S. seveda zgornji stavek velja za vozila nižjega cenovnega ranga iz skupine "malčkov", kjer cena npr. 5 let starega vozila ni dosti manjša od cene novega. Primer (samo primer, ni reklama): nov clio pride 9k, 2 leti star pa 7,5k.
V primeru višjega cenovnega ranga je seveda drugače: nov Audi je 40k, 2 leti star pa 28k. Mogoče sta zneska res zelo približna, samo povsem jasno je, da manjša vozila bolj držijo svojo ceno.

Tako da ... potencialni kupci, ne zamerite, če dobite nasvet, s katerim se ne strinjate. Zakaj potem sprašujete? In če že, potem preberite začetek posta
evil.gif
Take filozofske nasvete ti lahko deliš svojim otrokom(če jih imaš v kar dvomim, če pa že so pa veliki reveži, da morajo prenašat takega fotra)meni jih ni treba.
Nisem mu odgovarjal na vsak post posebej,tudi sedaj ne bom hodil v podrobnosti, ker se mi je in se mi še sedaj, ko večkrat preberem njegov NASVET zdi neumno, da sploh lahko kdo kaj takega napiše. Še enkrat ponavljam nisem 9 letni mulec, da ne bi imel nekih izkušenj v življenju tako, da naj taki pacijenti zadržijo svoje bedaste komentarje zase. Posebej, če se ta nasvet ne nanaša direktno na temo.
Ja je pa žalostno, da je na tem forumu več moderatorjev in administratorjev kot pa drugih uporabnikov in le ti ne znajo naredit reda dokler ne pride do take štale. In še to je zanimivo, da so to eni in isti pacijenti, ki so si prisvojili ta forum in če ne plešeš tako kot oni rečejo si pa črna ovca.
Prej sem lepo ponavljal neštetokrat eno in isto(kaj si lahko sami preberete). Kasneje se je pa začelo podjebavanje z vseh strani + potem sem še enkrat lepo v miru odprl svojo temo, kjer sem spet lepo spraševal za nasvete. In glejga hudiča se je spet prisral tako kot v vse druge teme srat, nihče drug kot "noker".

I

Izbrisan uporabnik #9334

No, sedaj ko si se izlil, pa pojdi še malo spančkat. Morda boš potem kaj boljše volje.

Sicer pa glede nakupa avtomobila - kakšen nasvet si si pa želel? Noker ti je dal najbolj zrelega, treznega, izkušenega. Če si pa morda hotel slišati, da raje še malce stisni banko ali starše za dodaten kredit in si kupi Mercedesa, - ti pa lahko jaz podelim ta nasvet. Ki ni niti malce trezen, očitno!
cheer.gif

Sedaj te pa še enkrat prosim, da se umiriš, "greš malce se napančkati, ...
smirk-1.gif
, ter nehaš zganjati slabo voljo. Jutri je nov dan.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Borg pravi:
Citat:
Uporabnik noker pravi:
A si mi moral odgovorit v več postih? V enem ne gre? A veš, kaj to pomeni? Da je v tebi precej sovraštva. Nekaj napišeš, pa še nekaj, pa še nekaj ... kasneje se pa spomniš še nekaj. Torej, težko zbereš misli.

Pozdravljajo te betmen, supermen ter spajdermen. Sem dobil PM, da obstajajo in da nimam prav.
evil.gif
Zanimivo, da pod skoraj vsakim tvojim postom piše:

grims-1.gif

Raje nehaj, ker se vedno obrukaš.

?

A kdo razume?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.394
5.669
113
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Spoštovani moderator Notranjc, zgornji Borgov post pove več, kot moje obsežno poročilo ... je potrebno dodati še kaj?
crazy1.gif

Pust mojga prjatla Notranjca...sploh ce je z levo vstal...lahko hitro eskalira za brezveze
smile-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Saj ne, da ne bi rad odnehal, ampak zgolj iz perspektive zdravega razuma bom napisal sledeče (in, če se res tako motim, me prosim popravite. Vsi razen SE-VE-KOGA).

Ko kupujemo neko določeno stvar, moramo biti vsaj približno seznanjeni s predmetom nakupa. Recimo pri avtih: najprej MORAM vedeti, kaj mi je všeč. Naslednja, najpomembnejša postavka je, KOLIKO imam denarja. Nato grem iskat avto. To je tudi vse. Vprašanja v smislu, kaj je boljše, so na forumih V VEČINI mešana. Kdor je ZADOVOLJEN (!) z VW grupo, hvali slednjo. Nekateri hvalijo Renaulta, spet drugi korejce. Nekateri imajo fetiš na Honde (povsod bi lahko v oklepajih dodal imena, pa jih ne bom, saj vemo, kdo je kdo). In nikomur ne moreš zamerit, če ima SVOJE mnenje, Če gre za vprašanje zanesljivosti, si bodo mnenja prav tako nasprotovala. EDINO, če bi šlo za nek JASEN problem, bi bilo jasno (naprimer 2.2 diesel mašine v Espaceu), da bi dobivali V VEČINI enake odgovore. V večini, ne vedno. Sicer pa sem v lajfu imel precej avtov in ne morem reči, da stereotipi držijo. Z enim zadnjih sem imel nič koliko težav, pa ni bil ne korejec, ne Renault. Gre za takšno znamko vozil, ki je v splošnem zelo priznana in cenjena. Recimo.

Moj post (ki si ga prilepil malce zgoraj) govori o tem: če NE VEŠ, kaj ti je všeč, potem ti ni pomoči. Vsak ti bo podal svoj pogled na zadevo, na koncu pa si TI tisti, ki boš vozil izbrani avtomobil. Je izjema: če gre za dve vozili, ki sta ti ENAKO všeč, potem izbiraš med dodatnimi kvalitetami (ki spet ne bodo vedno mirodajne). Gre pa tu za izjemo izjeme: če sta ti danes všeč vozili A in B, jutri A in C, nato v prihodnosti B in Ž ... potem je jasno, da je potrebno spucat na svojem podstrešju, kje začeti (sicer največkrat pri "budžetu", nato pa greš gledat, kaj za denar, KI GA DEJANSKO IMAŠ, ALI GA PRIDOBIŠ (plačilna sposobnost!), lahko dobiš.

Ne vem sicer, kako je drugače v lajfu: si punce izbereš sam? Ali pa fante, da ne bom diskriminatoren.

EDIT: aha, mislim, da vem, kaj te moti. To, da moje poste kasneje popravim. Ja, jih, ampak zgolj zaradi typo napak. Kot naprimer v tem primeru.

Nazadnje urejeno:

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik noker pravi:
crazy1.gif

Pust mojga prjatla Notranjca...sploh ce je z levo vstal...lahko hitro eskalira za brezveze
smile-1.gif

Vem. Ga poznam. Sicer v prijaznejši luči izpred let, a vseeno.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:
Uporabnik noker pravi:

EDIT: aha, mislim, da vem, kaj te moti. To, da moje poste kasneje popravim. Ja, jih, ampak zgolj zaradi typo napak. Kot naprimer v tem primeru.
Ne mene ne moti, izgleda pa da tebe. Si ti začel s to jebancijo. Je razvidno iz citiranega posta.
Spet filozofiraš in ponavljaš svoje blodnje, ki nikogar ne zanimajo. a ti v lajfu nimaš nikogar, komu bi lahko potožil svoje težave, da se moraš tu gor sproščat.
Res si revček. Preostane ti edino
uf-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Mogoče.
Je to TVOJ alter nickname?
evil.gif

Ko sem bral tole temo, sem mi je kar zdelo, da sumiš mene, da sem jaz tale Borg.
smile-1.gif

Misli si, kar si hočeš, ampak zaenkrat sem na forumih, ki jih spremljam še vedno Fadil in nameravam tudi ostati.
Sicer me boli kuratz kaj pišeš. Zmotile so me samo tvoje ocene filmov, ki so, kot sem že večkrat napisal, smešne, oziroma bedne.
smile-1.gif
.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Hehe, pomislil sem šele en post nazaj. Ampak ti verjamem.

Sicer pa ja, enkrat sem že nekje napisal, da me takšni, kot si ti, lahko kritizirajo. S tem nimam težav. Se pač v NEČEM ne strinjava. Gospodič pa se Z NIKOMER ne strinja O NIČEMER. Vidiš, tu je razlika.

Enkrat m i prosim napiši, kaj je za tebe dober film, da vidim. Mislim, da bom razočaran
evil.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Če po pravici povem, me še tvoje ocene filmov ne motijo (čeprav se ne strinjam z njimi) in je bila moja reakcija zgolj provokacija in zbadljivka. Včasih sem malo žleht..
Pa brez zamere.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.394
5.669
113
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik noker pravi:
crazy1.gif

smile-1.gif

Vem. Ga poznam. Sicer v prijaznejši luči izpred let, a vseeno.

A to so še una leta k ga bejba se ni tolk po shoppingih vozila?
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Borg pravi:

Res si bogi in vsi Tvoji pacienti, ki ste se našli. Prav skupaj pašete. Res se mi smilite.
LP
Mi pašemo skupaj, ti pa nekako ne, saj nas ne razumeš. Zato ti predlagam da pozabiš na alter. Sicer se boš moral še sam sebi smiliti. Tako kot se ti mi.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Hanzi, imaš prav.... ampak on bi se nam pridružil, samo kaj, ko ne ve kako....

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Če po pravici povem, me še tvoje ocene filmov ne motijo (čeprav se ne strinjam z njimi) in je bila moja reakcija zgolj provokacija in zbadljivka. Včasih sem malo žleht..
Pa brez zamere.

zmaga.gif

nahrung002.gif