Pa se je začelo - mrtev motorist

drmr

Pripravnik
27. feb 2009
379
0
16
dolenska
Sigurn je biu DOLENC
priden.gif

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
žal mi je človeka, ki je umrl, pa naj si bo to po lastni ali tuji krivdi

neverjetni ste...

ko se zgodi 1. smrtna žrtev na cesti po novem letu, a tudi takrat vsi pljuvate po voznikih ? aja, saj res, seveda pjuvate, takrat so krivi dinamiki in stardeci... :D

včeraj sem do obale in nazaj prevozil celo državo... srečal sem vsaj 40 motoristov, ki me niso niti ogrožali, niti brezglavo drveli ali se nagibali čez moj pas, pa čeprav sem vozil precej časa po precej zanimivih motorističnih ovinkih...

za spremembo sem srečal pa kar nekaj samomorilcev v avtomobilih

je pa res, da ko sem jih videl v ogledalu, sem postal pazljivejši na njih, in sem jih ob prvi priložnosti lepo spustil mimo, pa me ni noben prehiteval besno kot ris...

če bi bli vsi malo bolj uvidevni en do drugega, pa pred lastnim pragom pometli, bi nam bilo lepše shajati drug z drugim

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Sploh ne gre za to. A je res potrebno, da so že na prvi primeren motoristični vikend smrtne žrtve? A motoristi nimajo(nimate) nič samoohranitvenega čuta? Saj vendar niste sami na svetu. Kaj pa vaše punce/žene, otroci, starši, prijatelji? A je res treba tvegati vse in potem za sabo pustiti tako praznino samo zaradi nekaj poceni užitkov? Poceni zato, ker se zanje še potruditi ni treba. Seveda pa ne smemo zanemariti ogrožanja ostalih v prometu, kar se je lepo videlo pri včerajšnji nesreči.

Sicer si pa verjetno opazil, da tu gor pljuvamo tudi po avtomobilističnih dinamikih.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Sem si prav mislil za vikend, da bo glede na vreme kaj za brati v črni kroniki in tudi tokrat nisem bil "razočaran"...

24kur - motorist umrl, vozilo zagorelo

Ne bom posploševal na vse ampak jebeno je to ker greš na tak lep vikend mal na sonce s svojo najdražjo, pol ti pa en takle metek uleti....

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
pa ja... pljuva se vsepovprek...

pa represivni ukrepi, pa kazni pa vse to... le rezulzaza ni od nikjer... glede na povečan obseg prometa v zadnjih 10 letih se je žal povečalo tudi število smrtnih žrtev... hkrati je moje mnenje, da je vsaka žrtev v prometu odveč...

pa vendar... čarobnega prahu za odpravo teh težav ni, popravljanje stanja je podobno popravljanju psihično motene osebe... dolgotrajno in zapleteno, in nikakor represija ne prinese željenih rezultatov...

včeraj, ko sem se tak vozil, sem počasi tuhtal, da dokler se ne zgodi nekomu, ki ga poznaš, ali bognedaj celo samemu tebi, sploh ne dojemaš posledic ki nastanejo iz takšne lahkomiselnosti... žal imam izkušnje, saj sem poznal tri žrtve zadnjega desetletja
frown-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.585
9.808
113
40
MB
no ker poznam cesto lahko rečem za motorista samo
bonk.gif

in pol spodaj še eni pišejo da je kriva kolona motoristov ki jih je prehiteval .. majko mila, zgleda da ti bajkeri res nimajo treh čistih
stupid-1.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Ne da se mi iskat samo tip je napisal točno kaj in kako je blo ker ga je omenjeni prehitel in nato nadeljeval prehitevat naslednjo skupino, prehiteval je namreč v nepreglednem ovinku itd.
Sicer pa naj počiva v miru in pa da jih bo čim manj.. tako v motociklizmu,avtomibilizmu.. pa še kje drugje

lp

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
link, povzetek?
grin1.gif

Iz motosveta:

Avtor: ataIBA

Citat:

Prisoten sem bil kot zadnji v koloni - osmi. Začelo se je tako, da je pripeljal za mano. Pred menoj je vozil osebni avto, ki ga je prehitel sedmi Marvin 2, jaz sem moral čakati zaradi nasproti vozečega vozila. Ko sem začel prehitevati, je dečko za mano potegnil mimo mene tako, da sem moral v istem času zavit nazaj desno. Temu pravim, da mi je "hotel vzet mero". Marvin je to videl, zato se je tudi on umaknil desno in mu dal prostor, naj gre naprej. Nekaj časa smo vozili tako skupaj, on za Marvinom. Takrat sem tudi videl, da motorja ne obvlada najbolje, saj ga je podiral s telesom. Pred Breznom ga je v ravnici Marvin spustil naprej in dečko je odpičil za kolono, ki je bila nekaj sto metrov pred nama. Zgodilo se je v desnem nepreglednem ovinku, ko je dečka, ker ni obvladal motorja odneslo v levo, kjer je zarezal v Golfa v sprednji levi, sopotnikov del. Torej, šestega motorista je prehitel v ravnici pred desnim ovinkom!!! in z desnega pasa kjer je bilo prostora za dva, ga je odneslo v levo, v avto.
Normalno, da sem ustavil, poklical 112, preveril potnike v avtomobilu in tudi dečka. Ker je ležal na trebuhu, ga nisem premikal, krvavel ni, preveril sem pulz,... Motoristi smo z nekaj pametnimi vozniki zavarovali prizorišče, saj so se nekateri hoteli peljati kar mimo gorečega vozila headbang.gif , .. do prihoda selniških gasilcev, ki so bili tam v trenutku.
Kruto, boleče, zaradi telečjih pripomb rstdriverja sem se razpisal. Njemu v poduk, ostalim v opozorilo.

THmaster

Zelenc'
9. mar 2009
7
0
1
KSZ

Na slikah zgleda res zelo zelo grdo. Jaz nisem motorist in nimam pojma o teh zadevah, ampak zdaj bo spet padla senca na vse motoriste, da so vsi divjaki itd, pa ni čisto res. Sicer ni lepo da rečem, ampak v tem primeru je hvala bogu žrtev samo povzročitelj.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kakor kol grdo se že sliš, je vendarle resnica. Kar je iskal, to je dobil. Sori. Izvajal je totalne dbilizme in vse okol sebe imel za bedake ter nesposobnerže. Svojci so pa ubogi.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kakor kol grdo se že sliš, je vendarle resnica. Kar je iskal, to je dobil. Sori. Izvajal je totalne dbilizme in vse okol sebe imel za bedake ter nesposobnerže. Svojci so pa ubogi.
V tem primeru ti dam prav. Očitno je, da ni obvladal motorja in je vseeno izzival srečo, ki mu je obrnila hrbet.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Tukaj sploh ni važno al je on motor obvladal al ga ni. Dejstvo je, da je prehiteval vse po vrst, ker je vse tiste, ki so v koloni peljali drug za drugim, imel za počasne staredece in starebabe. Zakaj pa niso še ostali, ki kao, obvladajo šli prehitevat?
Ampak tako mislečih kot je bil on, je še nešteto. Tud tle na forumu. Noben ne zna, samo on zna.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Pri motoristih je na žalost tako: zelo veliko jih je, ki pretiravajo, nekatere izloči naravna selekcija, nekateri imajo srečo, nekateri pridejo s časom k pameti, je pa na žalost vsako leto več novih, svežih divjakov, kot pa ostane starih, umirjenih,... Sam sem pred 6-7 leti motor odložil in se nisem več vozil (skuter ne šteje...), sedaj, ko grem proti stardecu, bi si pa en čoper omislil, za turizem, od 30-100km/h. Da povečam % starih, umirjenih...

drmr

Pripravnik
27. feb 2009
379
0
16
dolenska
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Pri motoristih je na žalost tako: zelo veliko jih je, ki pretiravajo, nekatere izloči naravna selekcija, nekateri imajo srečo, nekateri pridejo s časom k pameti, je pa na žalost vsako leto več novih, svežih divjakov, kot pa ostane starih, umirjenih,... Sam sem pred 6-7 leti motor odložil in se nisem več vozil (skuter ne šteje...), sedaj, ko grem proti stardecu, bi si pa en čoper omislil, za turizem, od 30-100km/h. Da povečam % starih, umirjenih...
A do STARDECA bi se ti mudil bi pelau 100 da čimprej do cvička prideš,nazaj pa na izi 30 pa noge dol . Pametno razmišlaš če boš rabu spremstvo pa sporoč da ti nebo treba kakšnih kantic sabo vozit mam jast že ugrajeno posodo.Na temu forumu ni tistga smeškota k kozarc vina drži bo treba kakšnga prosit če ga bo gor dau do takrat bo pa tud ta dobr
nahrung002.gif
.LP

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Danes zopet mrtev motorist
frown-1.gif

Če prav razumem je čez polno črto prehiteval osebni avto, le ta pa je hotel tam na cesti obrniti.

Kolega je bil očividec in je tudi pomagal odstraniti razbitine. Pravi, da je definitivno zahebal voznik avta, ampak zadnjo besedo imata itak policija in sodišče.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Aha, torej domnevam, da je avto bil že mirujoč, ko je motorist hotel mimo njega, v tem trenutku pa je avtomobilist polkrožno obrnil čez neprekinjeno črto in s tem zaprl pot motoristu?

Sem zadel? Kako je v tem primeru? Smeš mimo avtomobila, ki na cesti stoji?

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Aha, torej domnevam, da je avto bil že mirujoč, ko je motorist hotel mimo njega, v tem trenutku pa je avtomobilist polkrožno obrnil čez neprekinjeno črto in s tem zaprl pot motoristu?

Meni se tudi zdi, da je bilo tako. Sicer sem govoril
telephone7.gif
s kolegom sam, ga je kar prizadel vse skupaj in ni govoril povsem povezano. Je pa voznik avta, vsaj kot sem zastopil, nemec. Možno, da se je 'izgubil' in pač v zmedenosti naredil to, za motorista usodno napako napako.