Pa kaj je z našimi brezposelnimi?!

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
kdaj dela? da pridemo čekirat
grin1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Naslov teme je neprimeren, napeljuje na brezposelne, potem s epa izkaže, da pišeš o študentkah, ki bi delale preko napotnic. Študentje niso brezposelne osebe.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
študenti so lahko brezposelni, niso pa v evidenci brezposelnih Zavoda za zaposlovanje
smirk-1.gif

tm na zavodu imajo pa tako ali tako glupe postopke in pravila
crazy1.gif

1mesec čakaš da ti dodelijo svetovalca do nove zaposlitve, kaj boš pa vmes delal? čakal?

pa mi reče da moram biti 6mesecev prijavljen na zavodu za denarno pomoč za izobraževanje. pa pridem čez pol leta tja pa mi reče ni več tega denarja
crazy1.gif

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Citat:
Uporabnik burgy pravi:
A je za opravljanje dela, ki ga ponuja potrebna vsaj osnovna računalniška pismenost?
Mogoče niti ni tako odveč sklepanje, da nekdo ki ti prošnjo pošlje napisano na roko, ne zna uporabljati računalnika.
Če delodajalec ocenjuje računalniško pismenost na podlagi tega ali je prošnja napisana na računalnik ali na roko, potem je itak bolje za iskalca zaposlitve, da ga ne vzamejo.

Pa kdo danes še pošilja pronšnje na roko napisane? Tisti, ki ne zna uporabljati računalnika, pa še taki običajno gredo do kakega kolega ali sorodnika da jim on natipka in sprinta, če že sami ne morejo. V kolikor ni izrecno zahtevana na roko napisana prošnja ne vidim pametnega razloga da bi tako pošiljal. Če bi pa iskal kader za izključno fizična dela, kjer se tako znanje ne potrebuje in bi bilo navedenih dovolj ostalih zahtevanih izkušenj me taka prošnja sploh ne bi motila.

Jaz osebno se s svojo pisavo raje ne bi hvalil, ko sem hodil v šolo žal ni bilo več lepopisa
smirk-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kdor zame nima redne službe, je zame tut brezposeln. Od otroka do 21 letnice.

Da pa niso v registru aktivnih iskalcev dela, pa mene ne zanima, zame so brezposelni,
saj nimajo rednega "posla".

Maš pač zbrkane pojme, s tem se ni za hvalit.

Brezposelna je oseba, ki je iskalec redne zaposlitve.

Študentje niso brezposelni, saj študirajo in jim iskanje službe ni v interesu, vsaj redne ne.
Gospodinja, ki je doma in ne dela, vzdržuje jo mož, službe ne išče, ni brezposelna.
Od kod ti ideja, da je otrok brezposeln, mi sploh ni jasno. Kera logika.

Nauči se razliko brezposeln in nezaposlen, drugače se ti bodo še kje smejali, ko boš take stresal. resno.

Nazadnje urejeno: