Otroski sedez za kolo spredaj

anancica

Zelenc'
22. jul 2010
13
0
1
Nagibam se k temu, da bi imela otroski sedez za kolo raje spredaj kot pa zadaj, pa bi rada vprasala tiste, ki imate to prakso, da podelite svoje izkusnje, kako ste s tem zadovoljni.

sad

Guru
24. avg 2007
21.171
9.808
113
Citat:
Uporabnik anancica pravi:
Nagibam se k temu, da bi imela otroski sedez za kolo raje spredaj kot pa zadaj, pa bi rada vprasala tiste, ki imate to prakso, da podelite svoje izkusnje, kako ste s tem zadovoljni.
Ne vem kako je, če ga imaš spredaj na okviru, praktično verjetno ne zelo.
Pozabi pa na tistega za volan. Namreč zadeva je izredno nevarna, ker ti nenormalno oteži zavijanje. Ta mali se rukne v levo stran in šibneš pod tovornjak.
Predlagam, da vzameš za zadaj, še najbolj stabilno. Pa s čim večjo varnostno oporo pri straneh.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Odvisno kakšno kolo imaš, je pa najbolj praktično če se da čimnižje in čimbolj naprej zmontirat. In pa da imaš dolge roke in kratko kolo. Jaz sem ga kupil samo zato ker family bike na katerem sicer vozim otroka (tudi spredaj) ne gre na avto in če je treba naložim treking kolo na avto in nataknem sprednji sedež.

Sicer pa, spredaj je za otroka precej bolj zanimivo, jaz ga vozim nekako od osmega meseca naprej, včasih sva tudi po dve uri na kolesu, pa ni problema, nikoli ne spi na kolesu. Fino je če ima očala, ker drugače pokasira vse mušice. Zdaj jih ni toliko, kakšen mesec dni nazaj ko je bilo vroče je bilo pa proti večeru noro.

Na kakšno rekreacijo s sprednjim sedežem pa raje pozabi.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik anancica pravi:

Nikakor!
Nimaš nog kam dat, nestabilen je kolo..

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.128
91
48
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Nikakor!
Nimaš nog kam dat, nestabilen je kolo..

Daj ne nabijaj.... A če maš 15 kil obešenih na podaljšku od zica nazaj, je pa stabilno ali kaj?

Sem svojega vozil od cca osmega meseca do dveh let v Hamax Discovery-u pa je bilo super.

Ko otrok rata velik za tak sprednji sedež, gre pa itak na svoe kolo / tricikel / poganjalec / whatewer, ker je za moje pojme s 15 do 20 kilami pretežek za privesek h kolesu.

Ni za po kucljih in downhill
evil.gif
, to je res, za na sprehod s kolesom in do trgovine pa je super.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Vsekakor je za otroka boljše spredaj. Sam imam oba, ker enega naložim spredaj, drugega pa vzadaj. In dokler se je tavelka vozila spredaj, je bilo super, odkar je primorana sedeti vzadaj, ima po pol ure vsega dovolj.
Skratka spredaj je super.

anancica

Zelenc'
22. jul 2010
13
0
1
No, smo potem kupili za spredaj in po letu dni voznje mi je zal, mogoce je pa krivo tudi moje kolo, ker ima premalo prostora. Moj sedez si moram spustiti cisto nizko, ker je med otroskim sedezem in mojim tako malo prostora, da se komaj zbasem gor, sem sicer bolj stor, ne pa debela. :) Tudi zato, da ko kolo ustavim, lahko varno dam nogo na tla, ker ni prostora, da stopim dol s sedeza na hitro. Potem ima mali glavo tako visoko pred mojo, da lahko s svojo glavo pocivam na njegovi celadi, pa sem povprecno visoka. :p Najbolj pa me v bistvu moti, da tezko vozim, ker zaradi nizkega mojega sedeza glede na pedala precej trpijo moja kolena, pa se navzven moram poganjati. Je pa res, da mali uziva, ker vse vidi, ampak verjetno bi uzival tudi zadaj. Vsekakor se na dolge razdalje sploh ne bi spravila.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.401
1.405
113
No jaz sem z mojo in s sedežem od zadaj prevozil kakih 1000 km po MB-ju in širni okolici in ni bilo nikoli problemov s stabilnostjo. Res pa je, da sem za vožnjo z malecko uporabljal city bike ali pa bolj trek bike, kjer je malo drugačna geometrija napram gorcu. In se je kolo odlično peljaljalo.
Ko pa sem na začetku zmontiral sedež na gorca pa je bila zadeva dokaj nestabilna, saj je bil sedež montiran zelo visoko tik pod mojim sedeže, ker drugače pač ni šlo na okvir. In posledično je bilo zelo visoko težišče in slaba stabilnost.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.401
1.405
113
Pa še tole. Jaz vsekakor priporočam sedež od zadaj. Se mi zdi da je za otroka dosti bolj varno in še lepo lahko zaspi v njem. Moja je dostikrat zaspala.
Razen če komu uspe najti rabljen family bike, ki so ga delali v Italiji. Tam pa je sprednji sedež narejen tako da je integriran v sprednji nosilec in krmilo. Tisto pa mora biti zakon za vožnje po mestu in okolici.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Kaj je bolj varno (spredaj/zadaj) je stvar debate. Vsekakor pa ne to da otrok spi na kolesu. Jaz grem večinoma na kolo zaradi otroka, ne kljub otroku. Se sicer zgodi mogoče 2x letno da tudi zaspi gor, če sva celo popoldne naokoli in je že pozna ura. Da bi se rekreiral medtem ko otrok zadaj spi se mi zdi pa maksimalno nevarno. Kot bi mel vrečo krompirja zadaj.

Jaz imam tri family bike. In ja, zakon so. Ne za rekreacijo, ampak tako za po mestu in naokrog. Tudi z dvema otrokoma, en spredaj, drugi zadaj gre brez problema, edino zadnjemu je malo dolgčas ker razen moje riti ne vidi nič (ker je sedež še tisti, ki se pritrdi na prtljažnik). Sicer pa obvezno maksimalno defenzivna vožnja, nekih blaznih hitrosti se s tistimi 24 col kolesi in kratkimi gonilkami tako ali tako ne da razvijat.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.401
1.405
113
MA ni šlo za rekreacijo. Ampak moja mala je enostavno po kaki uri vožnje zaspala ker ji je očitno pasalo da jo je skoz malo guncalo/migalo od zadaj (ne zmeraj). Ni pa bila kot vreča, ker sem imel Hamax sleepy ki se lahko nastavi v ležeči položaj in potem je bila bolj v ležečem položaju.
Moji je vsekakor ful pasalo da je bila z mano na kolesu in sva imela debate in oglede okolice.