Otroški avtosedež in nalepka otrok v avtu?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ja, da gre berlingo 150 km/h, ga moraš pač "stisnit".
grin1.gif

trikotna nalepka otrok v avtu mi je sicer grda, ampak mislim, da zna kdaj pomagat.
kot sem rekel, jaz mam na zadnji šipi s priseski pripopanega pajaca, ki opozarja na "družinsko vozilo".

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Ajoj deci
10.gif
. Ko je familija v avtu, po predpisih, ko ste sami pa gas.

Jst tut, pa še uživam
cheer.gif
.

OK, nalepke nimam, ker mi je enostavno grdo, ko se spere, pa še nič ne pomaga. Vsaj do sedaj nisem slišal, da bi kdo zaradi tega zaslužil €
grin1.gif
. Ponavadi so mulci, ki pa se kr konlkretno userjejo.
V teh primerih priporočam, da mal pogledate kakšen je voznik in koliko jih je v avtu
grin1.gif
. Če je mulc, stopim do avta in mal težim, če je možakar, vzamem 32 rink kluč. Če jih je pa več, pa mal na muč pobremzam.
To, da bi ročke trgal al pa s pištolj grozil,
ne-ne-1.gif
.
Sam je res nora reakcija, ko stopiš ven do zaritneža
grin1.gif
.
Pa drugače, da se nazaj na temo vrnem, se kr lepo vidi sedež, tako, da moreš videt kdaj so otroc v avtu, kadaj pa ne.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
cisto brez razloga ste napadli markomana, ker kdor je kdaj imel otroke bo vedel, da so v prvih mesecih precej nebogljeni saj tudi glave ne morejo drzati naravnost, kaj šele pokonci in jih vsak ovinek precej premetava. zato je treba kaksen del ceste odpeljati tudi pod omejitvijo 60kmh cesar pa marsikdo ne razume. pa tudi sam ne maram limanja 2cm za zadnji odbijac. nalepk nimam, mam mocne zivce
10.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Saj sem vedel da se boš oglasil v tej temi in točno sem vedel kaki bodo tvoji komentarji.

Tudi sam se peljem po ali pod omejitvijo, sploh če je spolzka cesta če imam otroka v avtu.

Nalepke nimam nalimane, čeprav sem jo dobil, razumem pa tiste ki jo imajo.

In po moje ne zato da bi se hvalili da imajo otroka.
bonk.gif

Opažam pa nek fenomen. Parkrat sem pripeljal tamalo v vrtec s 16 let starim traktorjem not pa sedež za 1/4 avta in so me čudno gledali. Po drugi strani pa vidim nove passate not pa rabljen scufan sedež izpred desetletja ali več.

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Opažam pa nek fenomen. Parkrat sem pripeljal tamalo v vrtec s 16 let starim traktorjem not pa sedež za 1/4 avta in so me čudno gledali. Po drugi strani pa vidim nove passate not pa rabljen scufan sedež izpred desetletja ali več.

Kaj pri vas imajo v passatih otroške sedeže?
confused-1.gif

Pri nas so ti avti očitno tako varni, da niti privezan ne rabit bit.
Na sprednjem zicu golfa II ravno dva petletnika lahko sedita.
stupid-1.gif

Zmagajo pa tisti, ki imajo zadaj na avtu nalimano fotografijo svojih otrok (pa še kak pripis Luka in Jaka v avtu)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.263
1.894
113
Dajmo fantje malo strpnosti.....

Vsak ima pravico napisat svoje mnenje (žaljivke, le to niso).

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Bodi dober pa pripopaj sliko od traktorja s otroškim sedežem
cheer.gif
. Kje pa maš sedež? A so tolk široki blatniki, da imaš dodaten sedež?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Baje so izumili lupinice in jih v njih ne premetava, ce so seveda pravilno pripeti.

govoril sem o glavi, ki jo lahko fiksiras s selotejpom ali nezno voznjo.

oglasi se, ko bos naredil otroka. ali si jalov?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Baje so izumili lupinice in jih v njih ne premetava, ce so seveda pravilno pripeti.

govoril sem o glavi, ki jo lahko fiksiras s selotejpom ali nezno voznjo.

oglasi se, ko bos naredil otroka. ali si jalov?
Loool.
A si se hotel pohvalit, da ti nisi jalov? Ej, svaka ti čast
zmaga.gif
.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Ko berem takšne komentarje me kr mine, da bi moja rodila.
Nalepke mislim, da so skoraj obvezne. Ko je otrok majhen se pač res neda normalno čez ovinke (no sej tudi zdej negre je moji pač preveč slabo:) ) Ko je pa otrok starejši bi pa tudi (še bolj) rabili te nalepke. Opazujem pred šolo ko starši še do konca ne ustavijo na pločniku mularija že skače iz avta kot muhe. No pa to seveda ne počnejo samo pred šolo ampak povsod.
Nalepke so tudi men grde, še posebej tiste z imeni in slikcam. Pač bom pa dal na avto eno tašno za na notranjo stran zadnje šipe po možnosti ne preveliko a pozno. Razni pajaci na zadnji šipi pa zmanjšujejo vidlivost in so tudi cvetke za varnost.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Še enkrat:
1.) To, da froci ven butnejo in ne gledajo okrog, je problem samih staršev in tista nalepka nič ne reši.
2.) Tisti, kateri norijo jih BK za te nalepke.
Pač, nekateri jih imajo in naj jih imajo, jaz se le nasmejim takim. Si lahko pripopajo na celo zadnjo steklo teh nalepk. Ne vem pa, zakaj bi jim zaradi teh nalepk dal kakšen poseben tretma. Sam vozim pri vseh tako kot menim, da je varno. In če nekdo ustavi ob cesti pred mano, vsekakor prekleto gledam, kaj bo potem naredil, ker eni so očitno kralji in lahko v sekundi odprejo do konca vrata in stopijo ven. Zanimivo, da to spet ni vezano na nalepko.

Še nasvet: kakor froca naučiš od malega, tako se bo potem hotel vozit (knock, knock). Torej, če boš od začetka vozil kot po jajcih, potem mu bo res slabo, če boš hotel normalno vozit. Zato se pa se že pred rojstvom orenk nori, pa je potem za njega to normalno in nima težav
grin1.gif
. Knock, knock.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Glede "uvajanja otroka v norenje" z avtom je pal bosa. S tem ga naučiš, da bo sam tako vozil.
V prejšnem postu sem pa napisal, da je moji boljši polovici sedaj v času nosečnosti slabo če grem prehitro (beri normalno) čez ovinke.

Maš pa prav kakor naučiš otroka obnašanja v prometu na samem začetku bo tudi kasneje. Zato ti kar po gasu pa upam, da ne srečam ne tebe ne tvojih naslednikov, ki te bodo uponašal.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Glede "uvajanja otroka v norenje" z avtom je pal bosa. S tem ga naučiš, da bo sam tako vozil.
Se strinjam. Otrok zgolj posnema starše.
Morda sem bil prej preveč oster z norenjem.
Moje stališče je, da pametna hitrejša vožnja ne ogroža nikogar. Seveda, če so vsi predpogoji izpolnjeni (pamet v glavi, poznavanje avtomobila, razmer na cesti, psihofizičnega stanja (hehe, kot da bi bil policist)).
In tega bom tudi froce učil (morda enkrat). In takšna vožnja po mojem mnenju ne ogroža nikogar, zato jaz tako vozim ne glede na to, koga imam s seboj. Samo sebe, bakico, psa ali mačka. Ker namreč s tem ne ogrožam nikogar od svojih bližnjih ali pa neznancev na cesti. In če tako naučiš froca potem imaš ti mir, hkrati bo pa froc znal še ''normalno'' vozit. Torej ni tak problem, če greš po AC npr. 150 km/h ponoči, je pa problem npr., če voziš 130 km/h v rush hour in slalomiraš okrog.

Citat:
V prejšnem postu sem pa napisal, da je moji boljši polovici sedaj v času nosečnosti slabo če grem prehitro (beri normalno) čez ovinke.
Tukaj se pa absolutno strinjam, da pač kaj dosti nimaš za naredit
frown-1.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Se strinjam. Otrok zgolj posnema starše.
Morda sem bil prej preveč oster z norenjem.
Moje stališče je, da pametna hitrejša vožnja ne ogroža nikogar. Seveda, če so vsi predpogoji izpolnjeni (pamet v glavi, poznavanje avtomobila, razmer na cesti, psihofizičnega stanja (hehe, kot da bi bil policist)).
In tega bom tudi froce učil (morda enkrat). In takšna vožnja po mojem mnenju ne ogroža nikogar, zato jaz tako vozim ne glede na to, koga imam s seboj. Samo sebe, bakico, psa ali mačka. Ker namreč s tem ne ogrožam nikogar od svojih bližnjih ali pa neznancev na cesti. In če tako naučiš froca potem imaš ti mir, hkrati bo pa froc znal še ''normalno'' vozit. Torej ni tak problem, če greš po AC npr. 150 km/h ponoči, je pa problem npr., če voziš 130 km/h v rush hour in slalomiraš okrog.

Citat:
Tukaj se pa absolutno strinjam, da pač kaj dosti nimaš za naredit
frown-1.gif

Misliš? Kaj pa če bi dal na avto nalepko PAZI ŽENA BRUHA? Pomoje se za menoj nebi nihče vozil
wink-1.gif

Drugače pa dinamična voznja ni nevarna samo če ne pride čez mejo.

Sem pa bral na neki internet strani, da je z nalepkami otrok v avtu kot z reklamami. Čeprav jih ne maramo in nas z njimi karnaprej bombandirajo na nas vpljivajo v podzavesti. Enostavno kupimo prej izdelek iz reklame kot sosednjega.

hitra_kaca

Pripravnik
8. avg 2007
106
0
16
KSZ. Zmagovalci so modeli (obeh spolov), ki imajo nalepko, otroka pa ne privezanega, da se prosto preklada po avtu. Najraje bi ga ustavil in vprašal, zakaj sploh ima otroka, če se ga je že naveličal...