Starša nakupovala, 11-letni otrok zaprt v avtu

nacek

Guru
13. okt 2012
2.936
572
113
Citat:
Uporabnik MiHa88 pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Odklenila samo prtljažnik...ključe odložila noter v prt. in zložila robo vanj. Zaprla vrata...in škljoc. Avto zaklenjen.

To ni splet čudnih okoliščin...
grin1.gif
Točno tako, pri moji škatli lahko odprem samo prtljažnik(ostala vrata ostanejo zaklenjena) če pustim notri ključ in zaprem prtljažnik se lahko slikam
uf-1.gif

ta pa še daljinca nima s sabo
evil.gif

Tehnična in druga pomoč
13.8.2015 11:26
ŠKOFLJICA
Na Babškovi poti se je občanu zaklenil tovorni del kombija. Ostal je ujet v vozilu.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik pikapoka07 pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
nisem vsega bral...
ampak kaj ti nuca vsa tehnika, da lahko zaklenjen avto od znotraj odkleneš, če pa so starši tako skbrni in na zadnjih vratih še extra dodatno uporabijo "child lock" gumbek. Torej a ni to namenjeno, da otroka zakleneš v avto:))?

Otrok, ki je tolk majhen, da more bit pripet v stolček, se vrjetno ne more sam odpet iz stolčka?
Če je starejši, bi se lahko sam odpel, sam je vrjetno glede na IQ staršev tudi tega podedoval in pač tiho čaka in "zaspi".

Imam aktiviran child lock na zadnjih vratih in bo do nadaljnjega ostal aktiviran. Zakaj? Otrok je med vožnjo po AC odprl vrata, na srečo se je dobro končalo, a od takrat je zaščita aktivirana.

.

Lepo prosim brez nabijanja, se odrasel clovek skoraj da nemore odpreti vrat na ac pri hitrosti kaj sele otrok.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Se strinjam...v najboljšem primeru jih bo priprl. Za kaj več tudi odrasla oseba nima moči.

Se pa spomnim asnekdote bivše sošolke iz OŠ (žal že pokojne)...se je peljala s fotrom v tovornjaku. In firbec otroški ni dal miru, in je potegnila za kljuko, odprla vrata...in jo je potegnilo ven in dol s tovornjaka. Foter pa niti opazil ni in peljal dalje
grin1.gif
...šele čez par ovinkov, ko ni htela odgovrorit je opazil da nekaj ne štima. Njej k sreči ni bilo nič.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.660
6.703
113
pri taščici
Se tebi najbrz na ac ne uspe odpreti vrat, da bi padla ven, kaj sele otroku. Ajd v pravem ovinku. Ne uporabljam child lock. Sem zaklenil otroka (2 leti,) v avto. Izteklo se je dobro. Otrok zaspal, v dobre pol ure sem dobil rezervne kljuce.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Iz tovornjaka!

Lej, podrobnosti ne vem, zdaj jih tudi več ne morem izvedeti a zadeva se je res zgodila (cca.30+ let nazaj...je treba tovornjak prestavit v kontekst tistega časa..velikost, hitrost, hrup v kabini itd...ker vrag ga vedi kako star tovornjak je že takrat vozil).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Se tebi najbrz na ac ne uspe odpreti vrat, da bi padla ven, kaj sele otroku. Ajd v pravem ovinku. Ne uporabljam child lock. Sem zaklenil otroka (2 leti,) v avto. Izteklo se je dobro. Otrok zaspal, v dobre pol ure sem dobil rezervne kljuce.

Child lock čisto fajn stvar. Na enem avtu ga nisem prižga, ko je buila tamala še zelo majhna. Ospeljem od doma, čez 50m zavijem levo, tamala je potekginla za kljuko, vrata so se odprla, če bi bil kdo na pločniku, bi ga usekala. Po tisem mislim da nisem več pozabil na child lock za kako leto ali dve, kasneje itak ne počnejo več neumnosti ...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pri 130 jih komot odpres...sam pac potisnit jih mores ven. Otrok jih sicer ne more potisnit...ce pa je malo ovinka pa se bodo sama naprej odpirala... sprobano na astri, octavii, mondeo, golf, skoda.

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Tudi jaz sem padel ven iz dijane ko sem bil mulc. Na srečo, je bilo to na parkingu in je mati hitro ugotovila. No tiso leto so bile rojstnodnevne slike ČB ker sem pridelal fajn šljivo :D