Prasec. Kako si mogel?Citat:
Uporabnik D_K pravi:
OMG pedofil sem. 1x sem se lubckal z 17 letnico
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Od teh pedofilov bi morali dat v javnost vse podatke.
Ime ,naslov čisto vse in še za povrhu kašen štempl stisnit nekej na vidno mesto ,da se bi lahko starši teh izrodkov izogibali.
V najboljšem primeru pa jih
Več
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Za učitelje boš še prej izvedel, samo pri duhovnikih je pedofilija bolj pogosta in integrirana v njihov sistem ter se prikriva, starši pa ne upajo prijaviti.
Tu je en bolj sveži primer, res pa da ne gre za pedofilijo, ampak spolno nadlegovanj, dokaj podobna zadeva.
http://www.vecer.com/clanek2008123105393036
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Za učitelje boš še prej izvedel, samo pri duhovnikih je pedofilija bolj pogosta in integrirana v njihov sistem ter se prikriva, starši pa ne upajo prijaviti.
Tu je en bolj sveži primer, res pa da ne gre za pedofilijo, ampak spolno nadlegovanj, dokaj podobna zadeva.
http://www.vecer.com/clanek2008123105393036
Seveda sem prepričan, da lahko svoje trditve o pogostosti tudi dokažeš.
Citat:
Na osnovi cerkvenopravne zakonodaje ter na osnovi dveh dokumentov, ki ju je izdal Sveti sedež (motu proprio papeža Janeza Pavla II. z dne 30. aprila 2001 z naslovom Svetost zakramentov in pismo Kongregacije za nauk vere glede deliktov in težkih kaznivih dejanj proti zakramentom z dne 18. maja 2001) so slovenski škofje dne 7. marca 2006 sprejeli Smernice za ravnanje v primeru spolnega zlorabljanja mladoletnih oseb s strani duhovnikov ali drugih pastoralnih delavcev (prim. Sporočila slovenskih škofij, št. 4/2006, predstavitev smernic je bila tudi v tedniku Družina št. 39, z dne 24. septembra 2006, str. 28 v članku z naslovom Takoj obvestiti škofa!). Dokument jasno predpisuje ravnanje v primeru suma ali obtožbe spolne zlorabe otrok in mladoletnikov: v uvodu govori o pristojnostih za raziskavo vsakega suma spolne zlorabe. Nadalje opisuje potek preiskave in presoje ter sodelovanje z državnimi organi kazenskega pregona. Smernice posebno skrb namenjajo žrtvam, njihovim svojcem in ljudem z območja, kjer se je spolna zloraba zgodila, za storilce pa dokument predpisuje terapevtsko zdravljenje. V sklepnem delu so navedeni cerkveni kazenski ukrepi in načini preprečevanja tovrstnih deliktov.