Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ta dopust si bom zapomnil kot dopust, ki me je 90% prepričal, da nočem imet otrok. Najprej psa, pa bomo potem videli.
Sva šla na eno plažo...vse lepo in prav (Senj)...začne se nabirat folk...veliko družin z otroci. Vse ok..., me ne motijo otroci. Ampak kako so to eni otroci nevzgojeni! Nisem mogel verjet!
a) 4 bratje v starosti 5-10 let so se 5 ur neprestano drli ko srake, skakali, špricali...do onemoglosti. Pa ne mislim malo. Predstavljajte si situacijo, ko po 5 minutah postaneš čisto živčen. Starši NIČ. Ostali na plažah v bližini zavijajo z očmi....starši nič. Skače mimo tvoje glave, DERE se ko največja budala....čist nevzgojeni. Klicala sva jih "gargameli", ker so bili vsi suhcani in s kljukastim nosom. Po poreklu hrvati.
b) 5 kolegov v starosti 8 - 14 let so neprestano skakali v vodo 5 ur in se drli ko jesiharji ter špricali folk v njihovi okolici. Dretje se je slišalo več kot 100 metrov stran.
c) Ker nama je presedalo takšno nesproščujoče vzdušje, sva se odpravila 20 km stran na eno manj poseljeno plažo, kjer so tudi ježi, sicer pa zelo lepo plažo.Vse ok, vse kul....naenkrat se pojavijo 4-je otroci stari 8-12 let, ki so iznašli novo igro. Kdo se lahko glasneje dere. Dobesedno. Najprej se je zadrl en, potem drug, potem tretji, in prvi in drugi in tretji...in tako naprej. Sva popizdila, ker je bilo to spet ravno 10 metrov od naju in sva šla pešaka 200 metrov stran, kjer je bil bolj mir.
d) Sva šla na turistično agencijo vprašat, kje je MIR na plaži...in so nama rekli, 5 km stran...parkiraš in plezaš po zelo strmih štengah dol. Težje dostopno, res se namatraš...ampak na prvi pogled se izplača. "privat plaža" široka kakih 20 metrov...na njej skupaj z nama manj kot 10 ljudi. Od tega ena češka družina s tremi otroci starimi 7-10 let. En se je 4 ure neprestano drl "mama, ata" po češko...s piskajočim glasom, dokler ni po 4-ih urah fotr popizdil, pa mu rekel naj se že enkrt neha dret. Pomagalo je kakih 10 minut. Dva sta našla plac 20 cm za mojo brisačo in začela brcat in metat kamne okol moje glave in se dret ko jesiharja. Sem mu spustil ubijalski pogled in rekel "ALO! STOP DOING THAT", pa sta čudno pogledala. Potem so začeli pakirati in so se vsi trije drli ko zmešani (pa še enkrat ne govorim o klasičnem otroškem dretju, ampak kot da te kdo iz kože daje) in si nisem mogel pomagat, pa sem pogledal mamo in si zamašil ušesa (ker ne znam češko).... Mama me je nesrečno - žalostno z utrujenim pogledom pogledala, češ....nočejo dati miru, nimam kaj. Se mi je še mama zasmilila.
Glavna poanta je to. Kako eni starši lahko pustijo, da njihovi otroci motijo uživanje 50 bližnjih na plaži. Kako so lahko ostali otroci lepo pridni, se režijo, magari derejo, ampak ne motijo ostalih? Pomojem ni problem v otrocih, ampak starših. Otrok dela kar mu paše, starš pa je tisti, ki mu določi meje. Neke meje pa morajo biti. Saj nisi doma, ampak si zunaj v javnosti...na očeh desetine ljudi, ki so se prišli "odmarat na plažo".
Vem, da me bojo požrli kakšni novopečeni starši zdaj....ampak to bi morali videti in slišati. Ni bilo normalno.
Zdaj pa iščem katere pasme psa bi si kupila s punco.