ksz
tudi mene zelo motijo nevzgojeni otroci še bolj pa starši, ki nič ne naredijo... starš je tisti, ki bi moral bit uvideven, do ostalih ljudi in ne dopustiti, da njegov otrok moti druge ljudi, ampak te se ponavadi še smejijo svojim sončkom.
zadnjič z mojim sediva na hitri kavi, med nakupovanjem, in za mano sedita moški in ženska z malo punčko, staro recimo 4 leta. tamala vztrajno tuli da hoče smetano in zraven z nogami nabija lesen rob klopi, na kateri je sedela in je znotraj votla, zelo tečen zvok, potem se začne še dret ker ni dobila smetane, starša pa ubereta taktiko "ignor". to lahko počneta doma, ne pa v polnem lokalu ljudi. sem se obrnila in ji povedala, da je početje njenega otroka zelo moteče zame in verjetno še za marsikoga drugega... hitro za tem so vstali in šli, še nekaj je godrnjala zraven.
zelo rada imam otroke, še rajši pa starše, ki so uvidevni do okolice in ki znajo svojega sončka tudi na pravi način umirit in se pogovort z njim, saj vsak otrok razume, kaj se mu govori, če pa noče razumet pa je za to spet kriv starš.
in razumem da so družine z otroci tudi na počitnicah in se otroci igrajo na plaži, ampak zakaj morajo motiti celo plažo s svojim dretjem? tudi drugi ljudje pridejo na dopust, torej si odpočit in se dat na off. tudi jaz sem bila majhna, ko sem bila cela poletja na morju in sem imela družbo otrok, ampak smo se igrali tako da nismo nikogar motili.... zato tisti, ki je (sem preletela na hitro temo in ne vem kdo je napisal) napisal, če je bil on kot otrok tiho na plaži in bral knjigo... mi smo imeli kot mali otroci rešpekt pred starši in smo se znali lepo igrat, to zdaj pa je samo divjanje in agresija... in najbolje da se drugi odmikajo, da lahko sončki delajo kar hočejo.. ker so pač le otroci