Osumljen povojnih pobojev

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Jaz sem prepričan, da so številke po vojni pobitih slovenskih izdajalcev precej pretirane, če nebi bile, potem nebi danes nihče več govoril Slovensko in tudi Slovenije nebi bilo.
misliš tisto zakar so te učili-poglej si demografsko sliko pred vojno in prvo štetje po vojni pa boš videl razliko-če bi se bratstvo in jeba.rija še nadaljevala bodi siguren da nebi več govor danes SLOVENSKO
Po vojni se je na slovenskih tleh obračunalo tudi s pripadniki ostalih narodov, ki živijo južno in jugovzhodno od nas. Ti so preko Slovenije bežali v Avstrijo k Angležem in Američanom.
a je zato zločin kaj manj vreden?
Na koncu pa še vprašanje kdo ima danes interes in korist od delitve Slovencem na rdeče in bele
17758-icon_confused.gif

daj argumente na mizo in ne govori samo zato da govoriš
Odgovor na vsa ti vprašanja je RKC. Razlog pa je, da pokrije gnusna dejanja škofa Rožmana med okupacijo Slovenije naštej njegove zločine in ne nekih pravljic . RKC pa pozablja na to, da nekateri največji zločinci v zgodovini nikoli niso bili pravnomočno obsojeni vseeno pa veljajo za ene najbolj negativnih zgodovinskih osebnosti. Primeri so Hitler, Miloševič, Stalin, ... tako mlad pa tako pameten
hysterical-1.gif
daj preber kako encikliko-sporočilo iz Vatikana in ne samo partiskih dekretov pa boš videl da so vse že zdavnaj obsodili

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik janko1 pravi:
če bi še biu tito bi nam šlo vsem lepše!!!!!!!!!!

hysterical-1.gif

A si uspel narediti OŠ - ker po tvoji razgledanosti tega neb sklepal. Dejstva so naslednja: zapufan bi bli še bolj, zatiran bi bli še bolj, pa lačni bi tud bli, da ne govorim da bi bil ti kot oportunist na kakem letovanju na Golem otoku ali pa v kakem delovno prevzgojnem taborišču.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Prosim ne obračaj mojih besed.

Ne trdim, da se ni na ozemlju Slovenije masovno pobijalo, samo Slovencev med pobitimi pa ne more biti toliko, kot trdijo nekateri. V velikem delu grobišč so zakopani posmrtno ostanki pripadnikov drugih narodov. Oblast na ozemlju Slovenije pa je bila razdeljena med Republiko in Federacijo.

Jugokralj je kogarkoli bolj težko pahnil v objem nacifašizma. Kolikor poznam zgodovino kralj Peter takrat spoloh ni imel pooblastil, ker še ni bil polnoleten. Ševedno pa trdim, da je največji delež Slovencev v objem nacifašizma popeljal škof Rožman skupaj z generalom Rupnikom. Ne pozabimo na domobransko prisego.

Na Broza sploh pomislil nisem, pa po mojem ne spada na seznam osebnosti, ki jim je sodila in jih obsodila zgodovina, vsaj zaenkrat še ne.

janko1

Pripravnik
27. nov 2008
857
1
16
www.pohorski-abohi.com
Rajkec ti maš svoje mišlenje jas mam svoje !
in dosti krat oblečem majco z titom in bres sramu grem po Mariboru

predvsem je folk biu zadovoln in pohvalo majce nikoli še ni padla kaka grda beseda !!!!

Ti si za ene jas sem za druge !!!! [censored] ga tak je jas sn za titota ti si pač za janšo hahahahahaha

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Daj preberi kaj si nalimu - da je bilo mrtvih nekaj sto tisoč ljudi v Jesenovcu - in poišči prave številke če znaš.
Pa da ne bo pomote OBSOJAM vse poboje ampak izgleda da bi vi rdečkarji radi za faktor 100 povečali zločine(samoobramba??) nekomunistov in za enak faktor zmanjšali zločine vaših prednikov.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Jugokralj je kogarkoli bolj težko pahnil v objem nacifašizma. Kolikor poznam zgodovino kralj Peter takrat spoloh ni imel pooblastil, ker še ni bil polnoleten Kaj pa podpisan pakt - Peter pa je bil na prestolu . Ševedno pa trdim, da je največji delež Slovencev v objem nacifašizma popeljal škof Rožman skupaj z generalom Rupnikom. Ne pozabimo na domobransko prisego.
a je prisega vse kar premorete - očitno ker se vseskozi spotikate nanjo kljub dokazom, ki vas postavljajo na laž
Na Broza sploh pomislil nisem, pa po mojem ne spada na seznam osebnosti, ki jim je sodila in jih obsodila zgodovina, vsaj zaenkrat še ne. bodi siguren da bo tako kot je na listo prišel stalin prišel tudi on ki je pobil v % več svojega naroda kot stalin

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Jaz sem prepričan, da so številke po vojni pobitih slovenskih izdajalcev precej pretirane, če nebi bile, potem nebi danes nihče več govoril Slovensko in tudi Slovenije nebi bilo.

Treba je vedeti, da veliko pobitih ni bilo nikakršnih izdajalcev, med pobitimi pa so bile tudi ženske in celo otroci. Slednji so zelo težko izdajalcui, razen seveda v bolnih komunističnih glavah.

Citat:
Na koncu pa še vprašanje kdo ima danes interes in korist od delitve Slovencem na rdeče in bele
17758-icon_confused.gif

Udbomafija.

Citat:
Kdo je del Slovencev med vojno pahnil v objem nacifašizma
Nasilje posameznih partizanskih komandantov nad civilnim prebivalstvom in vosovske likvidacije meščanskih politikov in veljakov.

Citat:
Razlog pa je, da pokrije gnusna dejanja škofa Rožmana med okupacijo Slovenije. RKC pa pozablja na to, da nekateri največji zločinci v zgodovini nikoli niso bili pravnomočno obsojeni vseeno pa veljajo za ene najbolj negativnih zgodovinskih osebnosti. Primeri so Hitler, Miloševič, Stalin, ...

Kakšna gnusna dejanja pa? Vlogo škofa Rožmana sta preučevala dva doktorja zdogovinske stroke, sem bral njune ugotovitve in nisem zasledil nikakrpnih gnusnih dejanj. Seveda pa si ti ekspert, strokovnjak zgodovinar in veš več in bolje, kajne? No, še najbolj gnusno dejanje je bilo, da je posredoval pri italijanskem okupatorju v korist zapretega komunista Toneta Tomšiča. Na, tudi montiran proces proti Rožmanu je pred kratkim bil na sodišču razveljavljen.

Zločince si kar lepo naštel, pozabil pa si tistega, ki je Sloveniji in njenim prebivalcem povzročil največ gorja - Josipa Broza Tita...

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Nč ne obračam. Ti si pač ideološko zaslepljen, če ne bi bil, bi opazil da izraza izdajalci za te ljudi že dolgo ne uporablja nihče več, razen neodraslih pionirčkov.

Cifre so seveda predmet debate, glede na to, da so s kamioni vozil arhive v papirnice ob kao padcu komunizma pri nas. Pa bo tud to še prišlo na dan, nič bat. Je pa seveda jasno, da je Slovencev med pobitimi še najmanj. To ti mora biti itak jasno, če si kdaj videl zemljevid bivše Juge. Je pa tud cifra 20.000 kar solidna. Vsekakor dost solidna, da pomisliš tud na Broza, če nimaš čist defektih možganov.

Rupnika pa Rožmana pa kar pust pri miru. Prvi je bil vojak, zvest vsakemu režimu, ki mu je služil, po potrebi mu je bilo ime Leon, Lav, Leone al pa tud Lev... drugi je bil pa itak služabnik cerkve... Isti hec. Vsekakor ne en ne drugi ni bil format liderja ampak sta zgolj počela kar sta morala. Vse ostale, ki bi kakorkoli lahko vplivali na dogajanje pa so itak komunjare pospravile.

Broza je pa že davno obsodila zgodovina. Samo ne vem, kako to še ni prišlo do tebe. Komunističnih klavcev nikjer na svet ne marajo, samo pri nas po njih poimenujemo ulice.

Prisege pa tud ni kej pozabit. So fuckin what? Nekateri so tud JLA prisegal. In?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Z nami se da, z enim, ki hod okol oblečen v majco z likom crknjenega maršala, se da pa glih tolk kot z enim, ki bi mel dolfeta na majci.

Takmu nimaš kej rečt, razn: En big mac pa tamal pomfri.

Sam jest tega ne jem, tko da se najbrž ne bova nikol srečala...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik janko1 pravi:
A se z vami sploh splača o tem debatirat??????

Če nimaš pojma o zgodovini ter sposobnosti argumentiranja svojih trditev, potem najbrž res ni smiselno, da se oglašaš.

janko1

Pripravnik
27. nov 2008
857
1
16
www.pohorski-abohi.com
kaj boš reko da ni po mb dosti folka z švabskimi majcami itd itd??????
vsaki drugi hepan jih ma !!!!

naša družba hoče rogoza pohare itd pa smo pač bol privrženci tita
in jas se lahko v mejah normale z vsakem vse pogovarjam in me nič ne moti če si ti ljubitel thompsona al pa baja mali knindza morda tudi janšeja !

pravim pač samo da vsak ma svoje mnenje in tak je !
Jaz ne morem tebi zaj nekaj vsilit v glavo tak kot ti meni ne moreš !
mam prav?

janko1

Pripravnik
27. nov 2008
857
1
16
www.pohorski-abohi.com
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik janko1 pravi:

Če nimaš pojma o zgodovini ter sposobnosti argumentiranja svojih trditev, potem najbrž res ni smiselno, da se oglašaš.

človek o zgodovini ex ju ,prva svetovna, pa druga pa vem ogromno ker to me je vedno najbol zanimalo

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik janko1 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik janko1 pravi:

človek o zgodovini ex ju ,prva svetovna, pa druga pa vem ogromno ker to me je vedno najbol zanimalo

No, potem pa kar z besedo na dan.
smile-1.gif

janko1

Pripravnik
27. nov 2008
857
1
16
www.pohorski-abohi.com
Se opravičujem družba ni me blo na compu! Sem biu po opravkih!

Torej o čem bi radi sedaj debatirali!?

Gejte mislim da je BV da se zdaj tu nekaj prepiram ovamo tamo vsak po svoje in je to to!
Žau vsaj meni se ne da kregat z nekimi virtualnimi prijatelji preko foruma!
Pač ko je bla vojna je bla vojna za vse taka kaka je zgodovina taka bo ostala in je ne moremo spremenit!!!!!
Vsak pa ima svoje mišljenje ! In zato pa smo si tudi različni!!!!
Kakšen bi biu svet če bi bili vsi enaki??????