Orodje-najbolje za najmanj-Kje?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
@gustav, ne vem, zakaj tukaj nihče ne omeni Proxxon-a. To je PROFI orodje, katerega uporabljajo tudi po avtomehaničnih delavnicah in ga tudi pohvalijo. In se ga dobi za zelo sprejemljiv denar. Ima enostavno najboljše razmerje med kvaliteto/ceno, tukaj ni dvoma. Na primer v diskontne moment ključe nikoli ne moreš biti siguren, če moraš nekaj zategniti na natančen moment (ne kolesa avtomobila), pri Proxxonu pa si komot.
Unior se enostavno ne splača kupovati, saj je zelo precenjeno. Sicer ni slabo orodje, razen izvijačev, ki se zelo ob uporabi zelo hitro uničijo. To očitno nisem samo jaz opazil, saj je tudi v tej temi nekdo že omenil.
Zakaj kupovati UNIOR samo da bo še nekaj boljše, pa čeprav je 2x ali 3x dražje - nesmisel, razen če se gre res samo za kvaliteto. Ponavadi pa je potrebno zamenjavo kupiti ker se orodje izgubi in ne uniči.
Če pa že res potrebujemo vrhunsko kvaliteto, potem je UNIOR daleč daleč za Stahlwille. Stahlwille je enostavno najboljše orodje in lušno je delati z njim. A temu primerna je tudi cena.

Mislim da ga za tvoje želje ni čez PROXXON, katerega pa se najbolj splača naročiti iz Nemčije. Če imaš tam veze, potem ni problem, sicer pa plačaš 20€ poštnine:
http://www.satberlin.de/de/PROXXON-Werkzeug?xfa79d=0471a5aa80f59d31f6b92d0f52a3f98b

Prepričan sem, da boš s tem orodjem zadovoljen, denarnica pa ti bo hvaležna.
wink-1.gif

LP

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
nobeden ne omeni, da je z določenim orodjem treba znati tudi delati. Če npr. viličasti ključ zdrsne na vijaku, ni nujno da je ključ zanič, ampak ga že uporabnik ni nastavil pravilno. Tud ni vse v kvaliteti orodja,. No, slabo je slabo, če je pa dobro in ne znaš delati je pa še tako dobro za nekoga slabo.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Mislim da ga za tvoje želje ni čez PROXXON, katerega pa se najbolj splača naročiti iz Nemčije. Če imaš tam veze, potem ni problem, sicer pa plačaš 20€ poštnine:
http://www.satberlin.de/de/PROXXON-Werkzeug?xfa79d=0471a5aa80f59d31f6b92d0f52a3f98b

Prepričan sem, da boš s tem orodjem zadovoljen, denarnica pa ti bo hvaležna.
wink-1.gif

LP
Kje si bil tri dni nazaj ko sem za Proxxon križno mizo ( KT 150 ) dal 190€ (Conrad). V tej štacuni je pa 140€.
cry12bpy.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Ne se sekirati, saj bi bila poštnina 20€. 30€ razlike pa ni veliko, hehehehe. Brez zamere, nisem opazil te teme, sicer bi se gotovo oglasil..

LP

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Ni panike, bom vedel za drugič.
wink-1.gif

Čudno, da ni te štacune na geizhals.at in na podobnih sajtih, ker sem vse prečekiral...

No še ena moja izkušnja glede orodja.
Doma imam eno 550W B&D vbodno žago. Ko sem poskušal prerezat 6mm debelo alu ploščo se je žaga tako matrala, da je na koncu crknila.
Sem šel v Merkur po kitajsko NuTool 750W vbodno in je prerezala isto ploščo za hec.
Uporabljeno je bilo isto bimetal rezilo za kovine.

Tako da ni vse v priznanih firmah. Res pa je, da Black & Decker je najnižni možni nivo, kar se "firm" tiče.
Jaz večinoma kupujem: Metabo, Hitachi, Bosch in pa Parkside (Lidl).
grin1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Samo namig - išči na idealo.de. Za vse tehnične stvari in še kaj.
wink-1.gif

Glede električnega orodja pa se mi zdi Hilti super izbira, kadar si pripravljen plačati za kvaliteto.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik futuristic pravi: No še ena moja izkušnja glede orodja.
Doma imam eno 550€ B&D vbodno žago. Ko sem poskušal prerezat 6mm debelo alu ploščo se je žaga tako matrala, da je na koncu crknila.
Če ti ni pretežko, katera B&D vbodna žaga je to?
Namreč pod to oznako ki si jo zapisal je ne uspem najti

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hvala.
Sicer imam samo en primerek B&D vbodne žage ( DN-39-D21 ), ki je primerljiva s Festool-ovo, v nekaterih zadevah celo boljša.
Ta, o kateri pišeš pa je res bolj boga zadeva...

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
KSZ

UNIOR ima hibo, da se odlepijo ročaji na kleščah in potem orodje smukne ven.
frown-1.gif

Bosch orodje mora biti modro, zeleno je hoby program.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
No sam prešravfam doma ogromno (med drugim svoj avto za hobi) in mi lux komplet gedor služi že 7 let, seveda ne 3 zvezdice basic ampak profi varianta (še vedno cenejši od drugih bolj priznanih)

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Berem to temo že par dni in se kar najdem notri
smile-1.gif

Orodja je kar nekaj doma ... saj pri bajti, njivi, vinogradu in vrtu je vedno kaj dela okrog mehanizacije, skuterja, sedaj še RC avta.

Pa kljub vsemu še vedno kaj kupiš. Veliko uporabljam Uniorjeve T ključe (imbuse), pa šraufencigre. Zadovoljen z vzdržljivostjo. (tudi ta mali T inbusi, 2mm - 4mm, presentljivo dobro zdržijo. Sem se zadnjič ukvarjal z enim zalepljenim (sekundno lepilo) inbusom 2, se je ključ zvijal, na koncu pa mi ga je vseeno ratalo odtegnit.

Gedore imam en komplet "ta velikih" in dve škatle malih ..danes pa mi pravi sodelavka ... ta komplet gedor bom znižala za 50% ... uh to pa skoraj morem kupit
smile-1.gif

Jutri kupim, pa bo še ena škatla na razpolago za šraufarijo
stupid-1.gif

Povem še očetu o gedorih ..pa pravi, ja danes sem kupil nov ročaj za kladivo ... pa v nedeljo na boljšjaku moram še vzet eno kladivo za kamne tolč
smile-1.gif
Čakaj malo, s teboj mora biti nekaj narobe. Govorimo o orodjih, najaviš 50% dol s ceno in nikjer ne poveš kje in kaj
13.gif

Zdaj pa reano, imam dve graji in sicer na istega kvazi proizvajalca Parkside. Ali karkoli že iz Lidla/Hoverja. Ne vem od kod, ker sem si izposodil.
Delta brusilec je tollk dober kot stara pošvehana kur.ba. Ježek slab, na najnižji hitrostji nič ne opravi, na največji pa tudi ne dosti. Je bolj za silo ali za enkratno delo in nikoli več.
Enako je s premim brusilcem oz. wannabe Dremel orodjem. Nima elektronike za konstantno št. vrtljajev in kar mrkne redno ob fleksanju. Pri drugih stvareh nič boljše. Za ta denar dodaš deset evrov in dobiš hoby dremla, malo več in dobiš švoh profija. Šajbice pa s prsti zdrobiš kot bi mignil (dobesedno).

Ps:Metabu fsx gre hitro ježek dol (ekscentrični brusilec).
Ps2: Bosch Gdr 10,8 odličen z 2,0 mAh!!! (močnejši kot 18V bauhausi in Obiji!!!, 3x lažji in še udarno vrtanje ima primerno do fi 8 v steno).

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Metabo flekcarca, mislim da 14-125 Inox plus (made in Germany) = stroj.

Bosch rezkar letnik 1997 gof 900w dela brez znakov starosti (kupil na ebayu), gof letnik 2000 pa je še premalo pi hiši (1300w), da bi kaj rekel).

Aja z wisent klešči imam dobre izkušnje.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Wolcraft primeži so odlični in ščipaleke tzdi (mizarski, za ostale ne vem).

CMT rezkarji so vrhunski, ne kupovati poceni kitajcev, ker boste kaj v glavo z 20.000 obratov dobili (jaz ležaj, na srečo iz odboja). Pa kupite tisto kar rabite trenutno in ne kompletov.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.123
113
No da še jaz nekaj dodam.
Aku mašince Ryobi so tudi fajn zadeva sploh kar se tiče razmerja cena dobljeno. Pri nas se dobi v Mercatorju.