Orodje-najbolje za najmanj-Kje?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Pri poceni cvingah se rado zgodi da se odvijajo...al pa začne drset tam ko se uprejo na rebričenem delu... Sampovem...

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Wisent ima samo do 80cm. Sem bil v bauhausu in jih kupil par ampak res rabim metrske. Jao izgleda da se bom moral skeširati.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Cena teh mislim da je praktično enaka kot pri bessy. Potem raje kupim bessy ker jih že mam nekaj.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Fantje, nekaj cving moram kupiti. Ima kdo izkušnje s tistimi iz Interdiskonta? 14eur za metersko, bessy je enkrat več. Ker jih rabim ene 5 se kar nabere.
Žal je tako, kolikor denarja toliko , muzike. Bessey zna biti ugoden v kakšnih akcijah v DE. Poglej točen model od Bessey, ki te zanima in poglej trgovine na idealo.de

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Sem šel kar v bauhaus in vzel tistih 5. Ko bo prilika pa še tistih 5 probam najti poceni v DE. 20 meterskih je pa dovolj za 99% projektov.

Manjše 30cm sem pa kar od Bauhaus firme vzel.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
evo. Povem razliko z bessey. Kupil nov KREV model a vidim da je na eni premični glavi defekt. Posnamem video, pošljem direktno na Bessey (ne na trgovino), me še nekaj vprašajo da vidijo kje je težava za nastali defekt in mi brez vprašanja oziroma prošnje sporočijo da mi pošljejo nov del. Dobil sem ga v parih dnevih z DPD-jem.
Si ne predstavljam, da bi se to zgodilo pri kakšnih drugi cenejši znamki.

Cvinge so težke in se že vidi takojšna razlika napram poceni cvingam. Funkcije in bombončki super! Odtehta ceno.

quagga

Pripravnik
4. jul 2015
111
1
18
Glede Matbo imam jaz precej mešane občutke. Imam dva njihova izdelka stroja - ročni brusilnik in tračno žago. Ročni brusilnik je ok, pohvalno narejen, tračna žaga pa je katastrofalno narejena. Še kitajce bi bilo sram kaj takega dat iz rok.
Jaz bi šel pogledat tudi malce dražjo Makito.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Ja, malo manj kot 30 evrov je ena. 28 ali 29. Niti ne tako drago no, te cvinge mi bodo lahko še vnuki uporabljali.

mk20

Pripravnik
10. okt 2007
102
5
18
Če delaš z masivnim lesom rabiš poravnalko-debelinko. Samo z debelinko ne moreš poravnati zvite deske.
Saj se dobi kakšna rabljena na bolhi, ali pa kakšen Holzman pod jurja.

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.682
-523
83
Glede Matbo imam jaz precej mešane občutke. Imam dva njihova izdelka stroja - ročni brusilnik in tračno žago. Ročni brusilnik je ok, pohvalno narejen, tračna žaga pa je katastrofalno narejena. Še kitajce bi bilo sram kaj takega dat iz rok.
Jaz bi šel pogledat tudi malce dražjo Makito.

Saj ni nujno da je ravno Metabo, lahko je tudi druga znamka. Bolj me zanima koliko je sploh uporaben tak strojček.

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.682
-523
83
Če delaš z masivnim lesom rabiš poravnalko-debelinko. Samo z debelinko ne moreš poravnati zvite deske.
Saj se dobi kakšna rabljena na bolhi, ali pa kakšen Holzman pod jurja.
To vem,do sedaj sem kar z ročnim el. obličem hoblal, zato sem razmišljal o takšnem strojčku.
Ma nebi ravno kupoval neke masivne rabljene stvari ker je ne potrebujem.....vsaj zaenkrat ne:D, če bi že bi potem raje vzel rabljeno kombinirko.

Nazadnje urejeno:

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Lepo si me napsihiral. Sicer piše na sami cvingi made in germany. Poslal sem email na Bessey.DE in jih prosil za potrditev.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
sem gledal forum kjer je model dva ista modela Bessey. En made in čina in drug in đermany. Že na videz je bič navoj iz Nemčije bolj madiven in veliko bolj natančrn. Ročka je stala pravokotno na železo (navoj popolnoma črn), Kitajska pa je bila malo postrani (navoj pitehnil malo na sivo barvo). Na podlagi slik, katere je v Bessey poslal, so mu za vse 4 defekte poslali nove made in germany brez doplačila. Razlika po sliki kot noč in dan!!
Mislim da je bilo na forumu Sawmillcreek.org