Bom dodal se dve leti staro igijevo objavo.
8. avg 2016
Sej ne vem ali bi napisal v to temo ali bi odprl novo v katero bi zapisoval šalabajzerizme našega zdravstva ampak, glede na to, da je nekje zgoraj že bilo omenjeno naše "odlično" zdravstvo še primer iz današnjega dne.
Oseba bi zaradi bolezni naj na vsaka dobra pol leta opravila "preventivno" magnetno resonanco glave in vratne hrbtenice. To seveda v celjski bolnišnici NIKOLI ne opravijo skupaj. Če traja MR glave skupaj s pripravami 45 minut bi potem v primeru podaljšanja za 5 cm cela preiskava trajala 55 minut. Ne oni vedno naročajo ločeno. Verjetno zato ker "varčujejo"? to ni druga kot nategovanje zavarovalnice in podaljševanje čakalnih vrst.
Bistvo mojega pisanja pa je, kot omenjeno zgoraj današnja zadeva. Oseba imela MR glave 2 meseca nazaj. Danes pa datum za MR vratne hrbtenice (tako napisano na izvidu izpred 6 mesecev, ko so jo naročili). Napotnica je bila interna in so sami vse poslali in naročili. In po opravljenem MRju gledava na CD kjer piše MR glave. Vprašava mojstra kaj je on dejansko sedaj naredil? in odgovor, kot naročeno GLAVO. Ja dohtarca verjetno zaje.. pri pisanju napotnice. Greva na oddelek. Dohtarca ki je naročila vse skupaj je na dopustu. Druga, ki ve za kaj se gre na dopustu. Nadrejena na oddelku na dopustu. Dohtar, ki bi naj nadomeščal vse skupaj je prvi dan po dopustu in ga ne želijo obremenjevati s tem ker ima gnečo. Pridite čez 14 dni, ko bo konec dopustov in PROSITE???? zdravnico, če bi vam še 1x napisala napotnico, ker veste je kar problem, sedaj ste imeli v 2 mesecih že 2x MR glave in zavarovalnica ne bo....
Ne vem kdo je sedaj tu nor. Jaz, ki sem moral vzeti dopust da sem šel zraven na preiskavo, ki ni bila potrebna in bom moral vzeti spet dopust čez 14 dni, ko bodo "mojstri" prišli iz dopusta in potem bo treba čakati kakšnih 6 mesecev na preiskavo, na katero smo že čakali 6 mesecev in je pomotoma bila narejena napačno....
In pod črto bo/je oškodovana zavarovalnica zaradi ne organizacije dela in predvsem dela na način, da se naredi čim več stroškov in podaljša čakalne vrste. Po drugi strani pa berem direktorja, ki se hvali kako imajo vse urejeno in kako zavarovalnice delajo probleme.
No in to je naše zdravstvo. Če s takšnim upravljanjem prideš v gospodarstvo se vse potopi v pol leta.
Še 1x. Žal zadnja tri leta precej hodim zraven od dohtarja do dohtarja, od bolnice do bolnice, od vrat do vrat,... Pa ga ni človeka na svetu, ki me bo prepričal, da je naše zdravstvo pošlihtano. Vse je razpuščeno, vsak dela zase, ni narejenega nobenega načrta zdravljenja, NIČ. TRI leta hodiš okoli in si v bistvu na začetku. Iz firbca bom dal narediti izpiske VSEH stroškov povezanih z osebo za zadnja tri leta, pa da se vidi koliko denarja je šlo v "luft" zaradi ne organizacije. Pustimo vse ostale stroške (bolniška, izguba dohodka, stroškov spremljevalne osebe,..)
Ja spet so me razfu..li.