Optika soglasje

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.324
12.809
113
Zanima me če dam soglasje čez 3 svoje parcele... Traso so kao vrisali ob robu ob cesti. kar je ok, za moje pojme.

ali si lahk recimo premislijo in vrežejo traso po sredini parcele. V prihodnje, ker kao soglasje imajo?? Ali je to potem nov dokument in soglasje ob spremembi trase?

5. avg 2011
1.077
207
63
Okolica Ormoža
Zanima me če dam soglasje čez 3 svoje parcele... Traso so kao vrisali ob robu ob cesti. kar je ok, za moje pojme.

ali si lahk recimo premislijo in vrežejo traso po sredini parcele. V prihodnje, ker kao soglasje imajo?? Ali je to potem nov dokument in soglasje ob spremembi trase?
Vsekakor se morajo držati vrisane lokacije. Če želijo spremeniti traso, te morajo zaprositi za novo soglasje.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.479
2.285
113
Pomurje

meni takšno soglasje predstavlja problem.
Vse stroške kakšnih premikov v tvojem primeru optike, če se seveda s tem sploh strinjajo, nosiš sam.
Za gradbeno če boš rihtal, boš rabil njihovo soglasje....

Jaz nisem pustil kopat po robu parcele, ker bom v kratkem delal močnejšo škarpo z večjo peto itd.
Niso bili navdušeni, ampak so skopali okrog moje parcele.

kemb

Majstr
7. okt 2018
905
915
93

Del pogodbe je tudi risba, kje bo potek trase.
To ti naj napisejo v pogodbo. Napisejo naj tudi, da v primeru poskodovanja mejnikov jih na njihove stroske postavi geometer, ce je tvoja cesta asfaltirana naj gradnja poteka vsaj 1 m stran od ceste, ce imas travo ti morajo pospraviti morebitno kamenje in izvesti zatravitev. Ne dovoli, da ti odpeljejo humus....

Ce bos imel parcele za gradnjo, ti naj pripravijo tudi cev na parcelo, ne samo cez parcelo.

Vse zapisi v pogodbo.
Ne smejo delati po trasi ki ni dogovorjena.

V nasem koncu smo imeli tako slabe gradbene izvajalce in je bilo noro tezko doseci, da so popravili škodo.

Drugace se zaradi gradbenega dovoljenja in njihovega mnenja ne obremenjuj. Ni problemov.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.479
2.285
113
Pomurje
Drugace se zaradi gradbenega dovoljenja in njihovega mnenja ne obremenjuj. Ni problemov.
Na firmi sem imel kar probleme oz veliko poti, da sta mi dva , ki sem jima dal služnost, podpisala dokumente.
Pa na par let se menjajo zaposleni in vedno znova iščem kontakte...

Ne dam več služnosti.

Z ostalim se stirnjam.