Planet Golob

jello

Guru
22. sep 2008
10.920
4.235
113
Pa kdo bo sploh še iskal službo v šolstvu pri takih nebulozah? Če te ne jebe ravnatelj, te blesavi starši, če te ne oni, te pa kar direkt z ministrstva s takimi idiotizmi. Za isto plačo lahko precej manj stresno delaš.
Pa tisti, ki se boste zdaj usul, kako je učiteljem fajn, zakaj po vašem mnenju jih pa manjka potem?
Že desetletje se nihče ne usuva kako je učiteljem fajn in vsaj desetletje od tega ko je iz šolstva spyzdil vsak, ki je imel minimalne možnosti za to. In ti ugotavljaš kdo bo sploh iskal službo v šoli. Še za ravnatelja se ne tepejo več, trenutno jih manjka ca. 30.

dask

Majstr
21. sep 2023
757
898
93
Že desetletje se nihče ne usuva kako je učiteljem fajn in vsaj desetletje od tega ko je iz šolstva spyzdil vsak, ki je imel minimalne možnosti za to. In ti ugotavljaš kdo bo sploh iskal službo v šoli. Še za ravnatelja se ne tepejo več, trenutno jih manjka ca. 30.
No ja, po raznih forumih kar veselo tolčejo po učiteljih. Od tega, kako malo so v šoli do tega, kako malo delajo. Mal poznam, mam tudi v žlahti par takih in par učiteljev in je pestro.

BuDi

Guru
6. sep 2007
8.273
4.733
113
No ja, po raznih forumih kar veselo tolčejo po učiteljih. Od tega, kako malo so v šoli do tega, kako malo delajo.
Noben ni rekel da niso malo v šoli pa da ne delajo malo.
To nima direktne zveze z njihovimi problemi s sistemom pa starši.

Dobra prijateljica je učiteljica, zdaj pomočnica ravnateljice, trdi da s čisto vestjo komurkoli v obraz pove da najmanj 1/2 njenih kolegov dejansko ne dela takorekoč nič, in tisti imajo najmanj problemov s sistemom in s starši (kdor ne dela ne greši). In višje plače tega ne bodo rešile, ker jih nihče ne bo odpustil, tudi bolj radi ne bodo delali če bodo plače višje, ker taki so. "To je to, če se že desetletja ves ološ zaposluje kot učitelje, samo da hočejo to delat".

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.898
4.975
113
Zadnjič sem opazil, da nekaterim ni pogodu, da tukajšnje razpravljalce imenujem omizje-in glej, ravno danes, ko imam malo časa za forum, ste mi dali idejo, da vas preimenujem in sicer v "otroški vrtec", kar je čisto solidno poimenovanje glede na nivo razprav in njih kvalitete.

Imaš to pravico. Saj tabla "Psihiatrija" bi ravno tako čisto sedla ob vratih sedeža vaše stranke, pa je vseeno ni še nihče obesil.

• Haha
Reactions: sad

jello

Guru
22. sep 2008
10.920
4.235
113
Zadnjič sem opazil, da nekaterim ni pogodu, da tukajšnje razpravljalce imenujem omizje-in glej, ravno danes, ko imam malo časa za forum, ste mi dali idejo, da vas preimenujem in sicer v "otroški vrtec", kar je čisto solidno poimenovanje glede na nivo razprav in njih kvalitete.
Lastna hvala se pod mizo vala. Če smo že pri tem, ne domišljaj si, otroški vrtec bi bila zate pohvala.

• Všeč mi je
Reactions: nacek

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.486
2.275
113
Pomurje
No ja, po raznih forumih kar veselo tolčejo po učiteljih. Od tega, kako malo so v šoli do tega, kako malo delajo. Mal poznam, mam tudi v žlahti par takih in par učiteljev in je pestro.
Izračun tedenskih ur opravljenih v OŠ je narejen. V primerjavi z delavci so res malo v šoli.
Plus 4 x po en teden + poletne, kaj takšnega imajo samo zdravniki.

jello

Guru
22. sep 2008
10.920
4.235
113
Izračun tedenskih ur opravljenih v OŠ je narejen. V primerjavi z delavci so res malo v šoli.
Plus 4 x po en teden + poletne, kaj takšnega imajo samo zdravniki.
Mene v bistvu vsi trije. Dopust se ne odmerja po številu dni počitnic ampak je odmerjen po pravilniku in se ne razlikuje prav dosti od tistih v gospodarstvu (20 osnove, delovna doba, otroci, dodatek na izobrazbo zahtevano za delovno mesto,....), torej tam nekje 25-30 dni.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.486
2.275
113
Pomurje
Pravilnik praviš?
Počitnice niso dopust?
Na smučanju so, se pravi aktivne počitnice in ne dopust?
Malo me moti to tvoje sprenevedanje.

kajn

Guru
5. okt 2007
3.163
2.105
113
Iskajoč brata
toliko dopusta, nič ne delajo, pa ful jih manjka.... vsi lepo vabljeni.... kako da niste že v prvi vrsti za zaposlitev... univerzitetna izobrazba, malo došolanja, strokovca in imate NDČ... potem pa samo furat ta simpl lajf
Še glede dopusta: učitelj ima po zakonu dopusta, recimo 28 dni... vse ostalo mora prinesti notr z nadurami, da je potem lahko toliko doma... Če ne naredi dovolj čez leto, ga ponavadi da ravnatelj delati v vrtec, da nadomešča dopuste vzgojiteljic, ali mora zaključevati kakšne projekte,....

Najlažje je pa kurcat čez nekaj kar pojma nimaš... tukaj še enkrat povabim na razgovor... razpisal je polno zunaj