Sweet, hvala! Mi pa nekaj ne gre v račun, glede na to kar se povsod piše:
ALE PROFILE
Chill wort to 64°-65° prior to pitching yeast
SP0: 66°
dh0: 72 (3 day ferment)
SP1: 66°
dh1: 12 (.5 day free-rise/ramp up)
SP2: 70°
dh2: 72 (3 day attenuation/diacetyl rest)
SP3: 70°
dh3: 60 (2.5 day ramp down)
SP4: 33°
dh4: 0
Torej, tole pravi (berem prav?), da:
-> najprej ohladiš na ~17,8-18,3C. Dodaš kvas.
-> Držiš na 18,8C 3dni.
-> V 12h pustiš, da se dvigne na 21C in pustiš 3 dni.
-> V 2,5dneh spustuš na 0,6C.
Torej, če seštejemo 3+0,5+3+2,5 = 9 dni. Tole se mi zdi mal malo za fermentacijo, ne pušča(mo) ponavadi vsaj dva tedna v fermentatorju?
ALE PROFILE
Chill wort to 64°-65° prior to pitching yeast
SP0: 66°
dh0: 72 (3 day ferment)
SP1: 66°
dh1: 12 (.5 day free-rise/ramp up)
SP2: 70°
dh2: 72 (3 day attenuation/diacetyl rest)
SP3: 70°
dh3: 60 (2.5 day ramp down)
SP4: 33°
dh4: 0
Torej, tole pravi (berem prav?), da:
-> najprej ohladiš na ~17,8-18,3C. Dodaš kvas.
-> Držiš na 18,8C 3dni.
-> V 12h pustiš, da se dvigne na 21C in pustiš 3 dni.
-> V 2,5dneh spustuš na 0,6C.
Torej, če seštejemo 3+0,5+3+2,5 = 9 dni. Tole se mi zdi mal malo za fermentacijo, ne pušča(mo) ponavadi vsaj dva tedna v fermentatorju?