Oprali kurilno olje in ga prodajali kot dizel

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Avtu kurilec ne naredi nic vsaj tistemu ne ki se nima CR, cetudi bi bilo vec necistoc bi ostale v filtru.
Tudi za CR motorje eni pravijo da laufajo BP na kurilca.
V Bosni pa imajo precej boljso nafto kot v SLO.

Ja sj vem da stari mercedezi pa golf I pa II lavfa use brez problema na kurilca! Mi je kolega to na golf 2ki prakticiru....se je pač sm pa ke kaka šoba mal zabasala pa se je kak kilometer po 3h cilindrih pelu dokler se ni avto segreu pa je s5 delal normalno na 4 cilindre!

Tuki pa folk sprašuje za razne TDI pa DTI motorje! Pa ne da je v bosni bolša nafta pa benz.....že če eurosuper 95 tankaš smrdi k 15let nazai k si super98 tanku!!

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
TDI motor ima 0.19 mm veliko luknjo na sobi in tako velikih necistoc filter niti slucajno ne spusti skozi ampak precisti 5x manjse delce.
Golf pa tudi ni sel po treh cilindrih zaradi smeti v sobi...........
V Nemciji so se pred kratkim ko so bile se velike cene goriva vozili na odpadno olje in na olje ogrscice ki ima se precej visjo viskoznost in vec necistoc kot kurilc.
Za Bosanski bencin ne vem kakse kvalitete je nafta je pa spodaj precej boljsa.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
TDI motor ima 0.19 mm veliko luknjo na sobi in tako velikih necistoc filter niti slucajno ne spusti skozi ampak precisti 5x manjse delce.
Golf pa tudi ni sel po treh cilindrih zaradi smeti v sobi...........
V Nemciji so se pred kratkim ko so bile se velike cene goriva vozili na odpadno olje in na olje ogrscice ki ima se precej visjo viskoznost in vec necistoc kot kurilc.
Za Bosanski bencin ne vem kakse kvalitete je nafta je pa spodaj precej boljsa.
zmaga.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Frend razlagu neki v smislu da mu diza ne "steče" ....da more dize zamenjat oz jih vn odšravfat pa jih na kompresor spihat!

Jah olje ogrščice pa odpadno pommes frites olje sta etak ena od alternativ za diesle....in nj ne bi predstavlala nekega problema!!! Če ga pa ne sfiltrirajo dobr pol pa.......

Pa prvič slišm za dobro nafto dol.....mi se vedno izogibamo tankanja dol...oz kdar gremo z dizlom etak ni blem zarad tankanja k pridemo z enim tankom ke pa nazai....pr mojmu bencincu sm pa 1x tanku in vem da je smrdel k učas k je biu super 98.....pač benz na SLO črpalkah men osebno diši....oz nima lih nekega odvratnega vonja....ta dol je pa dobesedno smrdeu

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Lahko da so imele dize ze x100000 km in so bile dize zjebane zaradi tega, spihat s kompresorjem ne mores niti dize od Golfa 2.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Pa sej ne morš na pumpi direkt v rezervoar nalivat kurilca
Ročka je zaklenjena, greš do pump mojstra, poveš da rabiš kurilca in ti odklene. Ti lepo kantice iz prtljažnika ven in začneš tankati. Ob desnem (ali levem, kjerkoli imaš rezervoar...) boku seveda. Potem pa malo v kantice, malo v rezervoar, na koncu vse skupaj cca 100l, pol v kanticah, pol pa v rezervoarju...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Heheh kaj pa osnove ekonomije? Logično da ne bo nič rekel, samo da se proda... Važno da se dnar dela..

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Heheh kaj pa osnove ekonomije? Logično da ne bo nič rekel, samo da se proda... Važno da se dnar dela..

Em, ker sem sam malo neuk .. a ročka za kurilca je klasična al je taka kot kamionska? Ker če je tavelika (domnevam da je) potem je ne boš spravil v grlo od vozila!
grims-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Ja pa mislš da prodajalc nebo gledu kam ti tankaš?
smile-1.gif

Aja, pa še kamere so povsod
grin1.gif
Poglej, nič ne mislim, ampak vem, ker sem to sam prakticiral recimo 8-10 let nazaj. Prodajalcu se komaj peš do avtomata za kurilec ljubi, kaj šele, da bi tam stal zraven tebe. In v večini primerov je to točilno mesto zadnje, se pravi nekje na robu črpalke, se s hrbtom obrneš proti morebitnim kameram in delaš reklamo za kakšnega vaškega kleparja (ali pa kaj drugega, odvisno, kaj imaš na majici...). Razen, če misiš, da ima Petrol kamere še na vseh sosednjih objektih v radiju 750m, pa da so IR pa rentgen variante...

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Ja pa mislš da prodajalc nebo gledu kam ti tankaš?
smile-1.gif

Aja, pa še kamere so povsod
grin1.gif
Poglej, nič ne mislim, ampak vem, ker sem to sam prakticiral recimo 8-10 let nazaj. Prodajalcu se komaj peš do avtomata za kurilec ljubi, kaj šele, da bi tam stal zraven tebe. In v večini primerov je to točilno mesto zadnje, se pravi nekje na robu črpalke, se s hrbtom obrneš proti morebitnim kameram in delaš reklamo za kakšnega vaškega kleparja (ali pa kaj drugega, odvisno, kaj imaš na majici...). Razen, če misiš, da ima Petrol kamere še na vseh sosednjih objektih v radiju 750m, pa da so IR pa rentgen variante...

Lej prodajalci niso tako butasti, da nebi vedeli kam se toči. Tiste, ki točijo kurilca v avto itak že na sto metrov opaziš po čudnem obnašanju, skrivanju kante za avtomobilom in podobnim mučkah. Je pa seveda od pumpe do pumpe odvisno kako tolerirajo zadevo.

Je pa že nekaj časa v veljavi, da je predvidena kazen tudi za bencinski servis in ne samo za tistega, ki toči kurilca v avto. Zato se v zadnjem času malo strožje kontrolira zadeve.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik SpaceMonkey pravi:
Lej prodajalci niso tako butasti, da nebi vedeli kam se toči. Tiste, ki točijo kurilca v avto itak že na sto metrov opaziš po čudnem obnašanju, skrivanju kante za avtomobilom in podobnim mučkah.
Maš res. Jaz sem vsakič čisto prepoten in tresočih rok stopil do črpalkarja, pa še jeclal sem, ko sem ga prosil če lahko nalijem kurilca samo in izključno le v kantice. Da ne omenim, da sem imel afro stajl lasuljo in očala od Viktorije Bekam...

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Lej prodajalci niso tako butasti, da nebi vedeli kam se toči. Tiste, ki točijo kurilca v avto itak že na sto metrov opaziš po čudnem obnašanju, skrivanju kante za avtomobilom in podobnim mučkah.
Maš res. Jaz sem vsakič čisto prepoten in tresočih rok stopil do črpalkarja, pa še jeclal sem, ko sem ga prosil če lahko nalijem kurilca samo in izključno le v kantice. Da ne omenim, da sem imel afro stajl lasuljo in očala od Viktorije Bekam...

Če ne ločiš preteklost in sedanjost v napisanem, škoda razpravljat s tabo.

V časih, ko se je na veliko točilo kurilca v avte in celo še v cestarske mašinerije na veliko, si mogu bit pa res velik heroj, da si tankal brez straha. Boš mel vnukom lepo zgodbico za povedat.
priden.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:

Če ne ločiš preteklost in sedanjost v napisanem, škoda razpravljat s tabo.

V časih, ko se je na veliko točilo kurilca v avte in celo še v cestarske mašinerije na veliko, si mogu bit pa res velik heroj, da si tankal brez straha. Boš mel vnukom lepo zgodbico za povedat.
priden.gif
Lahko pa še enkrat Miami Vice nadaljevanko pogledam ter ugotovim da se vsi kriminalci pri opravljanju nečednih poslov tresejo kot šibe na vodi, se čudno obnašajo in podobno...
Čudno, glede na to, da je sedaj govora o sedanjiku, da kriminal sploh še obstaja. Saj ja po čudnem obnašanju prepoznaš vsakega nepoštenega. Tebe bi morali nekam na ''big braderja'' zaposliti, da bi imel video nadzor nad svetom in odkrival kriminal zgolj po mimiki ljudi še preden bi se zgodil. To bi šele bila zgodba za vnuke. Kaj vnuke, praprapravnuke...
bonk.gif

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Lej, kot sem že napisal, verjami, da črpalkarji vejo za vsakega, ki toči v direkt v avto. Izkušnje in opazovanje delata svoje. Ne rabiš bit ravno Šerlok Holms, samo zdrave oči, kakšno kamero in kanček kmečke logike (Hint: a lahko spraviš 50-60L v 20L kanto in podobne). In ne rabiš met ravno nadnaravnih sposobnosti, da opaziš klovne, ki se delajo da točijjo v kantice, ponavadi kakšne 5, 10L postavljene direktno zraven(pod) odprtino rezervoarja avta "slučajno" parkiranega ravno tako, da se direkt točenje kao ne vidi. Pa obvezno odprt prtljažnik.

In zapiši si za uho: na nekaterih črpalkah TOLERIRAJO in PUSTIJO točit direkt in zato si lahko "undercover" kriminalc. Verjemi, če bi hoteli bit zajebani, ne bi tud kapljice not dobil.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
saj kdo toci na pumpi direkt v avto se brezveze izspostavlja po nepotrebnem.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
No šit Šerlok...!? Kot sem že prej dejal v navezi z očali in lasuljo, zgleda da sem do Petrol-men-a stopil še z vsemi 6-imi kanticami v roki, zraven pa imel še potrdilo o skladnosti in volumnu le-teh, kajti v vsako je šlo celih 11,69l, kljub temu, da je bila deklarirana za 10l. Nato sva stopila do avta, naredila pregled vozila, če se še kje skriva kakšna kantica, ki mu je nisem pokazal in šele nato se je točenje lahko začelo. Med točenjem je mož v modrem zračunal, da lahko natočim max 70,14l, v nasprotnem primeru pokliče FBI, KGB, Sovo, sosedovega Frančka,....
Petrolovci imajo največ dela s križankami in pa s sedviči ter picami, katere lahko pospravijo, če jim preteče rok. Je** pa se jim zate in za tvoj cviček. Enkrat je bilo 50l, enkrat 70l, enkrat pa 90l. Najbolj zanimivo pa je to, da vedno vsi vse bolj vedo iz teorije kot pa sam iz prakse... In tako pri nas funkcionira cel državni aparat, zakone in predpise pišejo tisti v foteljih, drugi, ki jih uporabljajo in izvajajo pa bentijo čez njih, ker so narejeni nelogično... Še vedno pa velja poziv, da pojdi reševat svet, glede na šablonsko odkrivanje kriminala oziroma gospodarskih zlorab. Ali pa malo manj filme glej...