Oprali kurilno olje in ga prodajali kot dizel

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Verjetno ljudje v CR motorje ne bodo šli točit cvička, čeprav glede na zgornji primer X5, imajo vsi BMWji že lep čas CR motorje... Govorimo o stari šoli, o klasikah.. Bosch pumpa, PD motor...

PD motor (oz. injektorji) je 5x bolj občutljiv od CR sistema.

Torej lahko iz tega sklapamo da more CR motor iti doživljensko brez težav na kurilkota, kajti PD motor prede kot muca na kurilkota? Razloži mi to
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Verjetno ljudje v CR motorje ne bodo šli točit cvička, čeprav glede na zgornji primer X5, imajo vsi BMWji že lep čas CR motorje... Govorimo o stari šoli, o klasikah.. Bosch pumpa, PD motor...

PD motor (oz. injektorji) je 5x bolj občutljiv od CR sistema.

vendar PD laufa na kurilca BP.

Pravzaprav brez najmanjšega problema
cheer.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Bomo počasi prišli do ugotovitve da vsi motorji laufajo BP na kurilca? Da hoče "Big brother" ljudem nagnati samo strah v kosti? Mogoče imajo določeni novejši motorji kakšne senzorje, ki preprečujejo da gredo na kurilkota, v osnovi pa drugače ne bi bilo ovir????????!?!?!?!?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Zadnjic sva z mojstrom ki rihta dize malo debatirala glede kurilca in CR motorjev pa je tudi bil mnenja da bi bili lahko problemi vendar tudi ni mogel pojasniti zakaj imel pa ni imel se tudi nobenega primera. Sem pa slisal da eni tudi z CR vozijo na kurilec.

redTDI

Pripravnik
25. apr 2008
126
0
16
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Pa prvič slišm za dobro nafto dol.....mi se vedno izogibamo tankanja dol...oz kdar gremo z dizlom etak ni blem zarad tankanja k pridemo z enim tankom ke pa nazai....pr mojmu bencincu sm pa 1x tanku in vem da je smrdel k učas k je biu super 98.....pač benz na SLO črpalkah men osebno diši....oz nima lih nekega odvratnega vonja....ta dol je pa dobesedno smrdeu

OK, kaj pa misliš da tankajo avanturisti in popotniki iz D, A, CH, SLO.. (iz kjerkoli pač že) ki gredo s svojimi najnovejšimi toyotami v Tunizijo in še bolj odmaknjene dežele od civilizacije...
kaj misliš da vozijo 10kubično cisterno bluediesel-a s sabo?
tankajo, kar pač dobijo, pa mašine veselo laufajo naprej...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Sploh nisem rekel, da PD ne laufa na kurilca. PD injektorji so izjemno občutljivi. Tovarniško so napolnjeni s posebnim gelom, da ne pride do vdora zraka, ker gre v tem primeru injektor rakom žvižgat. Iz tega lahko (IMHO) sklepamo, da bodo tudi CR sistemi tekli na kurilca.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik redTDI pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Pa prvič slišm za dobro nafto dol.....mi se vedno izogibamo tankanja dol...oz kdar gremo z dizlom etak ni blem zarad tankanja k pridemo z enim tankom ke pa nazai....pr mojmu bencincu sm pa 1x tanku in vem da je smrdel k učas k je biu super 98.....pač benz na SLO črpalkah men osebno diši....oz nima lih nekega odvratnega vonja....ta dol je pa dobesedno smrdeu

OK, kaj pa misliš da tankajo avanturisti in popotniki iz D, A, CH, SLO.. (iz kjerkoli pač že) ki gredo s svojimi najnovejšimi toyotami v Tunizijo in še bolj odmaknjene dežele od civilizacije...
kaj misliš da vozijo 10kubično cisterno bluediesel-a s sabo?
tankajo, kar pač dobijo, pa mašine veselo laufajo naprej...

Jaz ti povem, kaj po večini tankajo v kante za po vukojebinah. Tankajo BENCIN.
aplauz.gif

Čisto vsi super duper terenci imajo tudi varijante z bencinskim motorjem. Celo tako daleč gre, da se na določenih vukojebenih trgih vozi izključno bencince. Turbo dizelaše se pa ima za doma, za se vozit 2 km v službo nekje sredi Nemčije.
evil.gif

Ogo

redTDI

Pripravnik
25. apr 2008
126
0
16
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
aplauz.gif

Čisto vsi super duper terenci imajo tudi varijante z bencinskim motorjem. Celo tako daleč gre, da se na določenih vukojebenih trgih vozi izključno bencince. Turbo dizelaše se pa ima za doma, za se vozit 2 km v službo nekje sredi Nemčije.
evil.gif

Ogo
a jaa..
si bil dol??
ti povem na kaj vozijo toyote 100 in 105??
not imajo 4,2L DIESEL mašino in ne boš verjel, tankajo nafto!! (oz. plinsko olje ali karkoliže dobiš dol)

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ni problem v tankanju "cvička" v kante ampak problem je v tem,da brez posebnega dovoljenja ne smeš več kot 50 (60) litrov goriva vozit okoli v avtu (razen v rezervoarju).
Če se ti bo ob nesreči cviček iz kant razlil in bodo zvohali kje si ga dobil, bo črpalkar lahko malo "tepen".

Ne rabiš posebnega dovoljenja( ni mi jasno kje si to pobral) temveč se je za prevoz, če imaš v kanticah nad 60 L, goriva napisalo LISTINO O PREVOZU NEVARNEGA BLAGA. !! No pred kratkim so ta zakon malo spremenili in se je meja dvignila tako, da po novem za prevoz do 240 L goriva ne rabiš te listine pod pogojem, da nimaš posode večje od 60L. Naprimer za 200L sod se mora še zmeraj napisat listina. Naenkrat lahko po zakonu pelješ največ 300L bencina ali 1000L nafte oz. kurilca.

Da ne boš krive vere učil.
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

redTDI

Pripravnik
25. apr 2008
126
0
16
tako je, in ne pozabi dodat da pri večji posodi (zdej ne vem točno definicije večje posode, ampak kar je več kot 60L, tam nekje) mora bit gor rdeča kvadratasta nalepka postavljena na rob v njej pa čren plamen.
pod njo pa UN število vsebine (1202 za kurilno, 1203 za benzin)

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik redTDI pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
aplauz.gif

evil.gif

Ogo
a jaa..
si bil dol??
ti povem na kaj vozijo toyote 100 in 105??
not imajo 4,2L DIESEL mašino in ne boš verjel, tankajo nafto!! (oz. plinsko olje ali karkoliže dobiš dol)

Ja diesel. Ne Commnon Rail Turbo diesel ali pa najnoviji VW TDI.
grims-1.gif

Drugače pa je bencinar najbolj fool proof varijanta za bilokatero vukojebino.
nahrung002.gif

Ogo

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
enega mulca poznam ki ima Golfa II in je staremu fotru rezervoar s kurilnim oljem za pec cez leto popolnoma spraznil.
Ko so za zimo zagnali kurjavo je grelo samo 2 dni
aplauz.gif

Nazadnje urejeno: