Opozorilo lastnikom 4 nožnih generatorjev dreka?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Daj svojemu boljšo hrano, bo tudi blato kvalitetnejše.

Pes na travniku lahko serje

Daj to reč kakemu kmetu potem ko se bo tvoje ščene usralo na njegov travnik. Po možnosti takemu, ki je malo prej kosil in mu je pasji drek fuknilo v faco.

Se zna zgodit, da boš jedel po slamici.

I

Izbrisan uporabnik #488

No pa menda ja ločimo travnik od "travnika", ki se obdeluje, kosi, kjer se pase živina itd.

Tu ko jaz svojega vozim v gozd in so jase, "travniki", še v življenju nisem videl, da bi kdo kaj kosil ali karkoli delal, itak tu živine ni, to je mesto.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
Nisem tako prepričan, da bi lastnik travnika tožbo dobil, ker bi bil že dokazni postopek pretežak.
Bega me, da so ljudje tako tolerantni do tega problema. Po drugi strani poznamo svete vrste lastnine, kot je denimo avtomobil. Cela groza je, če nekdo malce preširoko odpre vrata na parkirišču in butne sosednje vozilo. Ampak taka poškodba praktično nič ne zmanjša uporabne vrednosti vozila tudi če je ne popravimo. Normalen avto na tistem mestu ne bo prerjavel v 10-ih letih, vozne lastnosti so enake. Kje je torej problem, da bi tisti, ki je vrata malo neprevidno odprl, moral drugemu kriti kako koli škodo?
Zakaj tam nismo tolerantni tako kot do lastnikov psov? Pač pes se malo poserje, drugje pa človek naredi majhno napako. Zakaj bi bilo potrebno kaj ukrepati?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.441
2.390
113
Pomurje
Manjka davek na generatorje dreka. Tam 300€ na leto po cucku, občine naj pobirajo davek in organizirajo službo za človeka, ki bo dreke pobiral. Pokličeš ga in pride drek pobrat.

Tak je to na severu rešeno, kakšna pa je cifra letno pa ne vem.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Deca se povabi na pir, povabilo na kavo je slišat malce gay.

On in patriot pač vabita 'na kavo'.
evil.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Ko bi ti videl, kakšno svinjarijo nardijo pri nas kmeti ko zlivajo vse možno po svojih travnikih, velikokrat tudi vsebino greznice, tko da je tale pravljica o odmetu bale sena zarad pasjega dreka ena velika traparija.

PS: Pasje dreke za svojim cuckom pobiram vedno in povsod, ker grejo tud men na živce. Najhujši dreki na naši poti med polji so pa tisti, ki imajo zraven kupčka še robček ali papirček, tiste namreč cucek z veseljem poje oziroma se še z večjim veseljem v njih povala. Ja človeški so to in jih je vsak dan kar nekaj novih.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Aja, katero pa priporoæaš? Ja, po tvojem se sme pes iztrebljati na tuji kmetijski površini, kamor, kot je meni znano, sodi tudi travnik in s tem je dovoljeno povzročanje gospodarske škode?
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Pes na travniku lahko serje
Lahko, ampak na lastnikovem, al pa tvojem, če želiš. . Jaz mu na mojem ne dovolim.

Jelenu in srni pa pustiš?

Ne butla špilat s travnikom.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Gospodarske škode? Ne me smejat. Tele naše kmete gledam kle okol, vsi s tahudimi trikrat prevelikimi Johndeari okol letajo, očitno nimajo škode. Aja, pa pri vsaki hiši en "generator dreka" ki prosto leta po vasi. Najbrš majo naučene, da se userjejo samo na določena mesta, da nebi blo škode...gospodarske.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ja, kmet gnojnico zjutraj polije, potem gre pa popoldan kosit.

Al jo polije takoj po košnji (pred dežjem), potem gre pa kosit čez kak dober mesec?

Pa še ena malenkost je-poliva po svojem.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Ni čist tko, ker je cesta usrana še par dni, smrdi na lep sončen dan po greznici, da je veselje in ups,aja, ves svinjak, ki ga zlije na travnik (ja vsi antibiotiki in vsa svinjarija, ki jo futra živalim) konča v podtalnici, ki ni njegova.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Gospodarske škode? Ne me smejat. Tele naše kmete gledam kle okol, vsi s tahudimi trikrat prevelikimi Johndeari okol letajo, očitno nimajo škode. Aja, pa pri vsaki hiši en "generator dreka" ki prosto leta po vasi. Najbrš majo naučene, da se userjejo samo na določena mesta, da nebi blo škode...gospodarske.

Kakšno škodo in kakšno nevarnost povzročajo kmetje, ki "drek" s svojimi traktorji navozijo na ceste pa pred tem koles vsaj malo ne očistijo.

Celo kaznivo dejanje.

Sami niso nič boljši, zdaj pa bodo zaradi nekega kužeka, ki na travniku malo pokenja, jokcali.

Da pa se razumemo:

Lastniki morajo poskrbeti za svoje pse, v urbanih okoljih in drugje, kjer je to normalno, pobirati drek.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Aja, pa še to: Z osnovnim problemom pasjih drekov sem totalno na tvoji strani, sam zgledaš po pisanju miočan dec, pa pač enega pošlji na slamico, pa se bo razvedelo in noben ne bo upal spustit cucka na tvoje. Tvoja težava je, ker ti bi zastrupil cucka, ne lastnika.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ja, kmet gnojnico zjutraj polije, potem gre pa popoldan kosit.

Al jo polije takoj po košnji (pred dežjem), potem gre pa kosit čez kak dober mesec?

Pa še ena malenkost je-poliva po svojem.

Smrdi pa tudi na tuje.

In temu se reče imisija...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Pa Presneto, že 2x sem napisal da ne vem čigav pes mi serje po travi.

Tiste ki jih vidim vsi pobirajo za sabo. Al pa pobirajo samo takrat ko me vidijo.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ko bi ti videl, kakšno svinjarijo nardijo pri nas kmeti ko zlivajo vse možno po svojih travnikih, velikokrat tudi vsebino greznice, tko da je tale pravljica o odmetu bale sena zarad pasjega dreka ena velika traparija.
Grem stavit, da ne polivajo gnojnice/dreka en dan pred košnjo

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Grem stavit, da ne polivajo gnojnice/dreka en dan pred košnjo

Pasji drek je malo drugačne sestave kot recimo iztrebki prežvekovalcev...