Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Za bolj točen izračun kilometrine bi bilo fino vedet koliko ga pridejo nove baterije (pravi, da na 80k menja?), da le niso v vrednosti polovice skutertja, ker pol ni nobene računice?
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
3,7 kWh Li-Poly ali LiFePo4 pack baterij bi moral koštat tam nekje 1500€, ...
glej, ne spoznam se kaj dosti na skuterje, ampak na tvojih linkih se maxi skuterji začnejo nekje pri 3500 EUR, po moči in hitrosti ~2×zmogljivejši (ali pa recimo po velikosti primerljivi) skuterji pa so med 4 in 6000 EUR. za tvoj skuter si dal pa koliko?Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
strinjam se s kameleonom. cena 0,25EUR/km, se sliši fino, ampak pogledati moraš celotno računico:
praviš da si naredil 8000km. s klasičnim bencinskim skuterjem bi za to razdaljo porabil manj kot 400 EUR bencina.
zdaj pa primerjaj ceno tvojega skuterja ter ceno primerljivega bencinskega skuterja in videl boš, da zadeva ni več tako rožnata.
tudi sam sem razmišljal o nakupu električnega skuterja, samo me je potem takšen izračun (zaenkrat) odvrnil od tega.
Prosim, ne primerjaj jabolke in hruške. Prosim, da mojega maxi-scooterja ne primerjaš s 50ccm skuterčki. Če že hočeš primerjati jabolka z jabolki, potem pa primerjajva:
- http://yamaha-motor.si/izdelki/53/majesty-400/
- http://www.avto.net/2004/dealer_oglas_moto.asp?ID=1838696
Ne kategoriziraj Vectrixa v kategorijo električnih jajčkov, ki se prodajajo v Sloveniji.
Ja?
zdaj pa ti mešaš jabolka in hruške. mobilni telefoni so svoj bliskovit razvoj naredili predvsem zaradi tega, ker niso imeli neke prave konkurence (stacionarni telefoni so pač mobilni samo toliko, kolikor je dolg njihov kabel). električna vozila imajo trenutno zelo močno konkurenco v vozilih na nafto, ki jih peljejo scat v vseh kategorijah, razen v ceni na prevožen km. temu primerno se naftna vozila še vedno prodajajo v veliki večini. poleg tega pozabljaš, da se sicer kapacitete akumulatorjev povečujejo, vendar jih patentne pravice omejujejo glede vgradnje v električna vozila ( WIKI)Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Za bolj točen izračun kilometrine bi bilo fino vedet koliko ga pridejo nove baterije (pravi, da na 80k menja?), da le niso v vrednosti polovice skutertja, ker pol ni nobene računice?
Recimo, da naredim 8.000km na leto. To pomeni, da bom prevozil 80.000km v 10 letih. Se ti dozdeva, kakšne baterije bodo čez 10 let in kakšna bo njihova cena? Za lažjo predstavo ti bom dal namig: 'mobilni telefoni'. Se še kdo spomni štarta UMTS-a? Koliko let nazaj je bilo to? 3, 4 leta? Se kdo spomni, kakšni telefoni so bili takrat na voljo? Ljudje imamo zelo kratek spomin. Eto namiga:
Koliko je tale cegl stal? Kaj je omogočal? Itn.... Kaj pa imamo danes?
Se še kdo spomni tegale, malo več kot 10 let nazaj?
Zanimivo, kako si znamo predstavljati, kaj je 10 let nazaj v preteklosti, ko pa govorimo o 10 letih prihodnosti, pa imamo predstavo, kot da se ne bo zgodilo nič.
Citat:
Uporabnik sass pravi:
zdaj pa ti mešaš jabolka in hruške. mobilni telefoni so svoj bliskovit razvoj naredili predvsem zaradi tega, ker niso imeli neke prave konkurence (stacionarni telefoni so pač mobilni samo toliko, kolikor je dolg njihov kabel). električna vozila imajo trenutno zelo močno konkurenco v vozilih na nafto, ki jih peljejo scat v vseh kategorijah, razen v ceni na prevožen km. temu primerno se naftna vozila še vedno prodajajo v veliki večini. poleg tega pozabljaš, da se sicer kapacitete akumulatorjev povečujejo, vendar jih patentne pravice omejujejo glede vgradnje v električna vozila ( WIKI)
za konec pa še zanimiv paradoks: spodnji mobitel izpred 10 let je brez problema zdržal teden dni brez polnjenja. koliko dni zdržijo sodobni mobiteli
Se ti opravičujem, če sem s svojim postom užalil tebe, to ni bil moj namen. Mišljeno je bilo na splošno. Nekateri motorje in skuterje uporabljajo zaradi užitka v vožnji, drugi pa za transport iz točke A do točke B. Jaz spadam v prvo skupino, Andy pa v obe.Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Res pa je, da takšno prevozno sredstvo ni za pussyje, ki smrkajo že ko čez okno vidijo mraz.
Joj sedaj si me pa popredalčkal
P.S.: si že kdai naredu z 50ccm relacijo LJ-Savudrija-Pula-Savudrija? Sam pazi....ti odpade rit...tko da ni za pussiye