Opolnoči rekord na bencinskih črpalkah

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Jaz hodim 2,5 km (cca 25 minut) s šihta do doma. Če dežuje vzamem taksi (2,5 EUR) al bus. Prav paše po 10 urnem sedenju se malo sprehodit..., sploh zdaj, ko je pol ljubljane v miničih.
grin1.gif

Na šiht grem pa z avtom..., me moja na poti na njen šiht odloži. Jaz nimam kje parkirat, šiht v centru, direktor pa tud nisem, da bi mel svoj parking.

Aja, drugače pa...pivo in alkohol se bosta tudi podražila...trošarine spet.
http://24ur.com/novice/gospodarstvo/s-poletjem-spet-drazje-pivo.html

Nazadnje urejeno:

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Omenjen je bil javni prevoz.

V Ljubljani je to enostavno časovno prepotratno. Zjutraj recimo iz Murgel do BTC-ja 1 uro in 10 minut.

Domov pa včasih še kej več. Dokler je tako, mene avtobus ne vidi, pa naj bo cena bencina visoka kokr če. Bojo pa že mogl kej več in hitreje ponudit. Kompromis je 25 minu recimo.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
res je, javni prevoz v večini primerov pri nas ni opcija, kar je zelo žalostno. še bolj žalostno pa je to da se ne dela prav nič na tem da temu nebi bilo tako

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Se strinjam. Jaz imam celo direktno linijo skoraj od postaje do postaje (15 minut vožnje). Če zamudim bus oz. ga čakam (itak ga vedno čakam), traja vse skupaj 25 minut..., enako kot bi šel peš.

Da ne govorim o linijah, ki delajo ovinke...ali pa so postaje daleč od prebivališča. Junija sem šel enkrat z busom, ker sem ga ravno trofnil na postaji.

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
recimo kaj? zapret ljubljano za promet znotraj obvoznice in potem nametat še 100 trol zraven.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Lej ne vem. Nisem urbanist, nisem mestni svetnik, načrtovalec, kar vem je to da to pač ni opcija. iz enega na drug konec Barcelone prideš v dobrih 20 minutah pa je x krat večja z metrojem seveda.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Kaj bo unmu elektro scooter al pa men moj če je uporaben zgolj v 4-5 ih mesecih? Jaki frajer za 0.25 centa na 100km
smirk-1.gif
Andy-ja sem videl voziti se na tem skuterju, ko je še mene v avtu zeblo, tako da ga uporablja kar lep del leta.
Res pa je, da takšno prevozno sredstvo ni za pussyje, ki smrkajo že ko čez okno vidijo mraz.

Jp, v službo se z njim vozim, če je zjutraj nad 0°C in suho. Lansko leto sem se vozil do konca novembra, letos pa sem sezono štartal marca. Garažiran je bil december, januar, februar - torej stal je 3 mesece. Trenutno se bližam 8.000km. Na primer, danes sem šibal do Logatca in nazaj (treba pokurt lanski dopust :).

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Verjetno se je ustel za faktor 10, je pa vseeno poceni.

Če se voziš na elektriko, se voziš ceneje za faktor 10. Ja. 0.25 EUR elektrike / 100km.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Pa da ne pozabim $$$ kake kazni ker se ne mislim ubijat (ja dobesedno to) na cesti z 45km/h kjer gre navaden LPP bus 60-70....tko da scoot brez blokad kakršnega se vozi že od leta 99

Moj Vectrix ima blokado pri 100km/h. Do tam vleče neprekinjeno. Z novo, LiFe baterijo, se bo blokada povišala na 110km/h, doseg na 125km, teža pa zmanjšala za 25kg. Good enough?

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.655
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Res pa je, da takšno prevozno sredstvo ni za pussyje, ki smrkajo že ko čez okno vidijo mraz.

Joj sedaj si me pa popredalčkal
hysterical-1.gif

P.S.: si že kdai naredu z 50ccm relacijo LJ-Savudrija-Pula-Savudrija? Sam pazi....ti odpade rit...tko da ni za pussiye
shocked-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.655
113
Cena tega eko scooterja? Cena dodatnih baterij? Kolx pogosto menjaš baterije z novimi? Kolx si že stal na cesti? Izpit katere kategorije? Če A potem raje Gilera Nexus 500ccm
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
1. 5000 EUR: http://www.heskethmotorcycles.net/
2. Nimam pojma. Sicer pa ne vem, zakaj bi jih potreboval?
3. Na cca. 80.000km.
4. 0. Sicer pa, tudi pri bencinu obstaneš na cesti, če ne tankaš, a ne?
stupid-1.gif

5. A
6. Potem plačuj 5+ EUR / 100km. Tukaj govorimo o porabi, ne o tem, komu je kateri motor všeč.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:

Joj sedaj si me pa popredalčkal
hysterical-1.gif

P.S.: si že kdai naredu z 50ccm relacijo LJ-Savudrija-Pula-Savudrija? Sam pazi....ti odpade rit...tko da ni za pussiye
shocked-1.gif

za pussiye taka fura sigurno ni, je pa za bedake, ker drugega ne moreš bit če greš z fenom na tako turo. malo news apdejta za tebe: feni so za v mesto
smirk-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
850
113
strinjam se s kameleonom. cena 0,25EUR/km, se sliši fino, ampak pogledati moraš celotno računico:
praviš da si naredil 8000km. s klasičnim bencinskim skuterjem bi za to razdaljo porabil manj kot 400 EUR bencina.
zdaj pa primerjaj ceno tvojega skuterja ter ceno primerljivega bencinskega skuterja in videl boš, da zadeva ni več tako rožnata.
tudi sam sem razmišljal o nakupu električnega skuterja, samo me je potem takšen izračun (zaenkrat) odvrnil od tega.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
850
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:
CVIČEK RULESSSSSSSSSSS !!!!!!!!!!!

OFF: A ti v življenju delaš še kaj drugega, kot pišeš malovredne enostavčne povedi s podeseterjenimi črkami oziroma lepiš nage babe?
res, če pogledaš zadnje njegove poste, vidiš, da poba ni ravno nek presežek intelekta tukaj

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Za bolj točen izračun kilometrine bi bilo fino vedet koliko ga pridejo nove baterije (pravi, da na 80k menja?), da le niso v vrednosti polovice skutertja, ker pol ni nobene računice?

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
850
113
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
recimo kaj? zapret ljubljano za promet znotraj obvoznice in potem nametat še 100 trol zraven.
moj predlog je, da se namesto dragih podzemnih parkirnih hiš v centru raje zgradijo parkirišča ob obvoznici, po sistemu P+R. na vseh vpadnicah, ki imajo več kot dva pasova v eno smer, se potem v času rush-hour rezervira promet na enem pasu samo za javni prevoz. v javni prevoz so poleg avtobusov vključeni tudi taksisti, ki potnike za ceno žetona pripeljejo direktno v center / iz centra.
še bolj ambiciozna ideja pa je podzemni javni prevoz. ampak ne podzemna železnica, temveč tekoči trak. tak sistem se že uporablja na večjih letališčih, na letališču Kansai imajo celo takšen tekoči trak, ki zna "pospešiti".
prednost sistema je v tem, da ne rabiš več dveh oziroma enega velikega izkopnega profila predora (za dvosmerni promet podzemne železnice), ampak zadostuje en manjši izkopni profil (za dva tekoča trakova + enega za rezervo). ni več čakanja na vlak, ni več nesreč..
vlaki se nadomestijo s tekočimi trakovi.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
850
113
no ja, to ni ravno nek argument. povej mi, koliko je vreden ~10 let star benskinski skuter z 80 000 prevoženimi km
grims-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
strinjam se s kameleonom. cena 0,25EUR/km, se sliši fino, ampak pogledati moraš celotno računico:
praviš da si naredil 8000km. s klasičnim bencinskim skuterjem bi za to razdaljo porabil manj kot 400 EUR bencina.
zdaj pa primerjaj ceno tvojega skuterja ter ceno primerljivega bencinskega skuterja in videl boš, da zadeva ni več tako rožnata.
tudi sam sem razmišljal o nakupu električnega skuterja, samo me je potem takšen izračun (zaenkrat) odvrnil od tega.

Prosim, ne primerjaj jabolke in hruške. Prosim, da mojega maxi-scooterja ne primerjaš s 50ccm skuterčki. Če že hočeš primerjati jabolka z jabolki, potem pa primerjajva:
- http://yamaha-motor.si/izdelki/53/majesty-400/
- http://www.avto.net/2004/dealer_oglas_moto.asp?ID=1838696

Ne kategoriziraj Vectrixa v kategorijo električnih jajčkov, ki se prodajajo v Sloveniji.

Ja?

Nazadnje urejeno: