Opolnoči rekord na bencinskih črpalkah

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Glede urejenosti, sociale in podobnega je dovolj že pogled čez severno mejo, da je jasno. Bolj greš na sever, bolj je urejeno. Vendar tudi niso navdušeni nad priseljevanjem južnjakov in vzhodnjakov. Cene so krepko višje, plače tudi, vendar ne enormno kot pa pri nas. Povdarek je na sociali in javnih storitvah; torej urejeno in poceni (zastonj) zdravstvo, vrtci, šole, javni prevoz... Je pa zelo drag alkohol, določen luksuz... Pa reda in družbenih norm se je potrebno držatati. Tam ni nacionalni šport utaja davkov, goljufanje države in vseh ostalih redom, delanje prekrškov in ostalih KD ter izogibanje posledicam...

Torej nekaj, kar večini Alter populacije ne diši oz. ni sposobna izvajati. Kamoli vzeti za svoje.
Tako da je prav smešno in patetično brati tukaj prispevke o bananistanu in slovenistanu, saj smo v veliki večini sami krivi za situacijo s svojim obnašanjem in razmišljanjem. Nekako v smislu... tisti ki je brez greha naj prvi vrže kamen...
Ko se bo naša zavest spremenila in bo obnašanje raznih Hildic, Zidarjev & company ter Sintičev, Malcomov in podobnih iz Alterja popolnoma nesprejemljivo in predmet zgražanja (ne pa tolerance kot je tukaj na Alterju), potem bomo tudi zreli, da naredimo revolucijo in počedimo smeti... Potem lahko tudi mi imamo socialno državo... Takrat, ko bo Malcom vedel, da s točenjem kurjača krade predvsem sebe in potem vse sodržavljane, ko bo Sintič dojel, da red mora biti (bolje slab red kot pa nikakršen)... E, do takrat bo še mnogo Save, Mure, Donave, Rena... preteklo.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
zmaga.gif
bravo. 5 zvezdic! Sem ze obupal ampak vidim, da se obstajajo taksni ljudje.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
lepo napisano
bi pa bilo seveda tudi zelo lepo v kolikor bi organi naše države opravljali svoje delo. boj greš na sever boj ga opravljajo. bolj greš na jug in vzhod slabše ga opravljajo.
inšpekcijke službe so pri nas namenjene sami sebi, policija in tožilstvo pa preganja kurje tatove nabesto, da bi velike ribe polovila

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Izgovarjanje na vodilne je neumno in neproduktivno še bolj pa to, da se uporabi miselnost "če lahko oni lahko tudi jaz". Tako kot je Roberto napisal - folk mora začeti drugače razmišljat. Ko se bo (po moje pri nas nikoli) to spremenilo, se bodo spremenili tudi vodilni. Dokler bo pa večina folka pokvarjenga in se jim bo jebalo za državo, pa tudi poštenih vodilnih ne moremo od nikjer pobrati, ker večina tistih, ki pride na položaj, še vedno isto razmišlja kot Mlacom in si nakrade kar je le mogoče. Edina razlika je, da z visokim položajem pride več denarja.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
imaš sicer prav - da se mora folk spremeniti oz mislenost
ampak dokler država ne bo začela delovati in bodo tisti na oblasti zagonili vse brez posledic je vse ostalo neumno in neproduktivno
smile-1.gif

in folku se točno zato iebe za državo, ker je pr nas to vreča brez dna in je JU namenjena sam sebi

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Spet se bo dražilo...
Za liter 95-oktanskega bencina bo tako treba odšteti 1,4 centa več, za liter 98- oziroma 100-oktanskega bencina pa 2,3 cente več kot doslej. Prvi bo tako stal 1,292 evra, drugi pa 1,309 evra. Opolnoči se bo podražilo tudi kurilno olje, dizelsko gorivo pa se bo pocenilo za 0,1 cent. Vlada trošarin tokrat ni spremenila.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
wow diezel pocenitev za celih 0,1 centa....to je 0,50 € na 50 litrskem tanku.

Hvala vlada.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
wow diezel pocenitev za celih 0,1 centa....to je 0,50 € na 50 litrskem tanku.

Hvala vlada.
Tebi ni jasno, da je alterntiva zgolj podražitev, a ne? Bodi srečen, da ni šlo gor.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Izgovarjanje na vodilne je neumno in neproduktivno še bolj pa to, da se uporabi miselnost "če lahko oni lahko tudi jaz". Tako kot je Roberto napisal - folk mora začeti drugače razmišljat. Ko se bo (po moje pri nas nikoli) to spremenilo, se bodo spremenili tudi vodilni. Dokler bo pa večina folka pokvarjenga in se jim bo jebalo za državo, pa tudi poštenih vodilnih ne moremo od nikjer pobrati, ker večina tistih, ki pride na položaj, še vedno isto razmišlja kot Mlacom in si nakrade kar je le mogoče. Edina razlika je, da z visokim položajem pride več denarja.

obstaja en slovenski pregovor

bog je anjprej sebi brado ustavril

in če mx kuri kurjača, pa ga nben ne dobi..je zame car. imamo inšpekcije, ki so lepo plačane, d aga ujamejo..pa ga ne. plačo vlečejo, delajo ne.
imamo politike, ki plačo vlečejo, delajo ne

a zdej pa nej glupi i tupi mx dela, plačo komaj zvleče, pol pa tanka nafto..seveda.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Eh, mekani...
To kar ti opisuješ je mentaliteta balkana in jugosov.
Mentaliteta civiliziranega sveta pa je, da če se MX uspešno ogiba kontrolam bom jaz, kot lojalen državljan poskrbel da to ne bo več delal, saj krade ne samo meni pač pa vsej družbi, ki ima posledično zaradi tega več stroškov/davkov.

Sedaj pa kaj bi rad bil oz. kaj si...

MobiSuxGuru

Pripravnik
6. nov 2008
119
0
16
Citat:
Mentaliteta civiliziranega sveta pa je, da če se MX uspešno ogiba kontrolam bom jaz, kot lojalen državljan poskrbel da to ne bo več delal, saj krade ne samo meni pač pa vsej družbi, ki ima posledično zaradi tega več stroškov/davkov.

Sedaj pa kaj bi rad bil oz. kaj si...

In zaradi take mentalitete se vodilnim smeji. Defacto ti (državljan) delaš za ablast, plačuješ davke za ablast in se pustiš jebat ablasti