Opel bo moral znižati cene avtomobilov

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Kdor je lansiral to novico, je Opelu zadal še zadnjo kajlo. Prodaja bo sedaj čisto v riti v pričakovanju še nižjih cen.

Ogo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
pa saj to ne bo nič radikalnega....
Že sedaj ponuja 35% popusta (do 8 tisoč evrov
wink-1.gif
) pa še subvecijo in eko "popust" pa.....
Bo pač še "5"% stisnil....

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Res?
Na kater model pa je 35% ce smem zvedeti?
Ali si računal po matematiki, Corsa je 12 jurjev, pa 8 jurjev popusta...

Zdele je šla prodaja tolk gor da je za popizdit in to ravno pri znamki o kateri je govora.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
pa saj to ne bo nič radikalnega....
Že sedaj ponuja 35% popusta (do 8 tisoč evrov
wink-1.gif
) pa še subvecijo in eko "popust" pa.....
Bo pač še "5"% stisnil....

Insignij je naročenih toliko, da gredo na vse linije v Nemčiji ostalo pa se bo delalo zunaj.
Toliko naročil kot jih imajo pri enem do trgovcu (april, maj, junij) jih niso imeli še nikoli.
Ok začetek leta je bil pa klaveren.
Kako dolgo bo to trajalo pa je vprašanje.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Začetek je bil slab, od prejšnjega meseca dalje gre pa ZELO na gor.

Zadeve so se močno popravile pri vseh trgovcnih, ne samo Opel, tako da ne vem odkje nekaterim ideje da bojo šle cene za 40% dol pa nevem kaj...Saj ne rečem, mogoče kaksna stara stara zaloga brez klim, al pa z čudno opremo ( vozila ki ostanejo v skladiscih), ampak drugače pa zagotovo to nebo držalo.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Če bo spustil ceno za 40% potem sedaj prodam astro in kasneje kupim novo pa še ostat bi mi moralo. Ja meni se zdi tole tudi malo mino glede nato koliko se govori da imajo ogromno naročil...ampak v bloombergu bodo že vedeli
sprasujem se.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.751
5.906
113
Če bi to bilo res bi Insignia solidno opremljena za 30k eur morala stat 18k eur. Potem pa takoj prodam mojo Astro ki sem pred leti plačal za njo 16k in kupim Insignio.
Samo ta novica je eno samo natolcevanje. Insignia se trenutno prodaja za med. Vem da se večno nebo in se bo prodaja ustavila, samo prihaja nova Astra, ki je zelo všečen avto in sploh ne dvomim da se nebi prodajal. Cenovno so pa ti avti malenkost cenejši kot recimo VW in enaki v primerjavi z Renaultom, Citroenom, Peugeotom.
A ze te znamke pa ni nikjer napisano da bodo za 40% spustili ceno?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Še kakšno leto in prodajalci bodo plačali strankam,samo da se bodo vozili v njihovih vozilih.

Sm slišu k je Janez Franclnu razlagu da pozna direktorja...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Če bo spustil ceno za 40% potem sedaj prodam astro in kasneje kupim novo pa še ostat bi mi moralo. Ja meni se zdi tole tudi malo mino glede nato koliko se govori da imajo ogromno naročil...ampak v bloombergu bodo že vedeli
sprasujem se.gif

Matematika ti pa ravno ni domača, kaj ti misliš da boš za novo astro dal recimo 5000 evrov za svojo staro pa misliš, da boš dobil 8000? Te prav razumem kaj si hotel napisat?
No tvojo bo po novem potem vredna 2000!
p.s. cifre so tako na pamet iz glave za ponazoritev.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
sprasujem se.gif

Matematika ti pa ravno ni domača, kaj ti misliš da boš za novo astro dal recimo 5000 evrov za svojo staro pa misliš, da boš dobil 8000? Te prav razumem kaj si hotel napisat?

Lol sedaj jo prodam in zadnjo dobim 11k€ ( 1.6 16V 2008 25kkm), če pade cenq za 40% pa bo nova ravno toliko

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Z objavo te novice je tvoja stara astra avtomatsko postala vredna 40% manj
smile-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
sprasujem se.gif

Lol sedaj jo prodam in zadnjo dobim 11k€ ( 1.6 16V 2008 25kkm), če pade cenq za 40% pa bo nova ravno toliko
In ti si edini ki bere novice, kje boš pa našel idiota, ki bo kupil ob tej novici tvoj avto za več kot bo novi????

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Jaz sem pač vzel ceno ki je bila trenutno na trgu, vzel ga bo kakšen [censored] ki ne bere financ, pred tednom dni bi ga marsikdo vzel

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Če opel zniža ceno svojim vozilom za 40 % bo konkretno zrušil sistem in cene rabljenim vozilom. Po moje je to čisto mogoče, da se zniža cena Oplovih vozil. Problem je v tem da mu bodo sledili tako renault, fiat, peugeot, ford, citroen,....

Sorazmerno novim bo padla tudi cena rabljenim vozilom. Če grejo novi dol za 40 % grejo dol za isti procent ali še več tudi rabljeni. Pri tvojem Oplu se obeta, da izgubiš v slabih dveh letih 50% vrednosti. Super si vložil denar. Glavno ob nakupu pa je bilo itak 5000 eur popusta a ne?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
To je sedaj brez veze debatirat koliko izgubiš v dveh letih, pač ga boš imel 10 let in po desetih letih bo vreden praktično nič v obeh primerih.
Jaz sem jih menjal na 5-6 let sedaj pa ko je moj v šestem letu mi pa še na misel ne pride. Avto. klimo ima ABS tudi, velik je dovolj, vse špila kot prvi dan, res je brez veze menjat in stran metat denar. Če avo voziš in servisiraš normalno je po petih letih praktično kot nov.