Zahodni svet ustvari veliko večino dreka. Ti pa krivis reveže ob vodi in pesti riža. Zakaj se jih bojiš? Ker jih je preveč? Bi jih zato rad 'skopil'?
Dobro da ti razložim, ker vidim da ti ni jasno kako funkcionira človeštvo.
Vsak človek stremi k nečem višjem, boljšem, šploh če vidi na drugi strani sveta, da je tam bolje. Tudi tisti iz Bangladeša. Da vsi živimo koliko toliko normalno življenje nas je preveč. Zemlja tega ne prenese, ne zmore. Fakt. Ker nas je preveč. Mi, takozvani evropejci smo si uredili življenje nekaj topničk višje, kot ga imajo tisti iz Bangladeša. Smo mi krivi za to? Na nek način ja, na drug način, če nebi mi, bi nekdo drug. Skratka, tudi Bangladeščani bi nekoč lahko bili "evropejci" ampak v tem trendu naraščanja prebivalcev ne morejo, ne smejo, ker še enkrat, zemlja tega ne prenese. Sedaj, pa da ti še povdarim, nikogar v tem postu nisem označil kot manjvrednega, niti ne onga iz Bangladeša, niti ne mene. Vsi bi lahko živeli nek srednji standard, ampak da ima nekdo 10 otrok, tako pač ne gre, je nevzdržno. Zdaj če ti misliš da sem jaz srž problema, ki se vozim na vikend, ali tisti z 10 otroki, presojo prepuščam tebi.