Opel Ampera/Chevrolet Volt

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Manipulativna in posplošena izjava
Ampera je najbolj manipulativna glede porabe iz večih razlogov. Če se bo vanjo usedel nekdo, ki pozna "gas in bremzo" bo poraba tudi 7+, nekdo, ki pa zna peljati tak avto, pa bo v določenih predelih (klanec navzgor) preklapljal med elektriko in bencinom, zaviral predvidljivo z regeneracijo, itd...
Zanimivo je tudi, da BC beleži porabo v kW samo ko baterija omogoča še cca 4 km v normal mode, ko preklopi na bencin, BC teh podatkov ne beleži. Kdo ve zakaj?

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Pojma nimam koliko je bila lifetime,ker to itak ni merodajno ko pa so nastavljeni parametri tako da tudi kilometre na elektriko računa v to lifetime porabo goriva, ampak na relaciji Lj - beograd - lj je potem ko je po cca 40km zmanjkalo baterije, bila poraba cca 7L na 100km.

Kako to misliš,da lifetime ni merodajen,ne razumem? Pa saj ravno v tem je štos lifetime porabe,da so v njej všteti tudi kilometri na EV!
Napisal si,da Ampera žre najmanj 6-7 litrov,torej si polnjenje z elektriko (namenoma?) zanemaril? (ne govorim na tisti relaciji,ampak vsakodnevno).
Zato sem pač napisal,da je tako pisanje manipulativno!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113
Lifetime je zelo odvisna od kilometraže ki se dela, zato je manipulativno, no pa seveda potovalne hitrosti.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Nič ni manipulativna. Lifetime pove, koliko bencina si pokuril v življenski dobi avtomobila. A je zdaj kaj narobe, če ima povprečen uporabnik Ampere/Volta dnevno prevoženo razdaljo znotraj električnega dosega baterije?

Jasno je, da Ampere ne bo kupil nekdo, ki vsak dan dela 200km. Za nekoga, ki pa na dan dela npr. 50km, je pa to super izbira. Če pa ima še možnost polnjenja v/na bližini delovnega mesta, pa sploh, ker si potem lahko privošči, da na dan dela 100km, vse na elektriko.
Ampak, še vedno pa lahko gre do morja, ko se mu/družini zahoče.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113
Pa finta je, da pri ICE nekih odstopanj ne bo, če boš fural v mestu ali AC, ok, bo razlika liter, dva, mogoče tri..ampak to pomeni ali 5 ali 8 litrov. Pri amperi pa je lahko razlika v nekaj 1000%, ali imaš 0.5L ali 5L.

Če kupuje nekdo, ki ve kaj kupuje, ali mu znajo svetovati trgovci, seveda problema ni, ampak večina kupcev je neukov in se zalezijo v famozne "reklamne" cifre o porabi na 100kmh, potem pa zna priti do razočaranja, ker je manipulacija odlično nastavljena.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Lifetime je zelo odvisna od kilometraže ki se dela, zato je manipulativno, no pa seveda potovalne hitrosti.

Poraba sama ni manipulativna!
Manipulativno je,če rečeš da Ampera žre 7 litrov,hkrati se v resnici večino dni v tednu voziš z 0 litri porabe,na koncu pa ne znaš navesti lifetime porabe
evil.gif

Manipulativno pa je zato,ker si povprečen potencialen kupec iz vsega tega pisanja zapomni samo "Ampera žre 7 litrov"
crazy1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Pojma nimam koliko je bila lifetime,ker to itak ni merodajno ko pa so nastavljeni parametri tako da tudi kilometre na elektriko računa v to lifetime porabo goriva, ampak na relaciji Lj - beograd - lj je potem ko je po cca 40km zmanjkalo baterije, bila poraba cca 7L na 100km.

Kako to misliš,da lifetime ni merodajen,ne razumem? Pa saj ravno v tem je štos lifetime porabe,da so v njej všteti tudi kilometri na EV!
Napisal si,da Ampera žre najmanj 6-7 litrov,torej si polnjenje z elektriko (namenoma?) zanemaril? (ne govorim na tisti relaciji,ampak vsakodnevno).

Po tvoji logiki bi lahko oglaševali Opel Ampera - 0L/100km , v drobnem tisku pa " v primeru da vozilo 2x polnete na električni polnilnici"
bonk.gif

Če se pogovarjamo o porabi goriva, potem je to jasno bencin/dizel/plin, in če se peljes s tem avtom do beograda pa nazaj je poraba 7L pa srečno.

Ja na elektriko je super,ampak je pač omejen na tistih 40-50km,potem pa se začne poraba 6-7L , pa tist lifetime nima nobene veze ker on računa tudi porabo baterije oziroma kilometre prevožene z baterijo v sklop porabe goriva v litrih.

Le zakaj mislis da so v reklamah pisali 1,2l/100km prvih 100km ... zato ker naslednji 100km bo bistveno višja poraba
evil.gif

Mater ene pa prov boli k jim rečeš da njihov avto žre več kot so si zamislili
grin1.gif

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
Avto je super za uporabnika, ki ima nek ustaljen ritem življenja v SLO, ker so razdalje zanemarljive in nekako v okviru 100 km. Nadaljevanje debate o porabi nima smisla. Tisti, ki je že v začetku prepričan, da to ni avto za njega bo pač vztrajal na svoji trditvi, pa čeprav bi se mogoče v lifetime porabi izkazalo drugače.
Sem pa že večkrat napisal, da je ta avto vir debate za manipulacijo glede porabe. Odvisno je le s katere strani gledaš.
Primer Ampera poraba: Lj-Celovec skupaj 92,2km od tega 82,3 km na el poraba 8,2 kWh, 10 km na bencin, 1,62 litra, ostalo za 15 km na elektriko.
Če ne bi manipuliral in kombiniral med el. in benc bi bila poraba verjetno zelo drugačna. In za pikolovce še čas, 1:18 min in klima ON. Po GPSu bi bilo pa 1:10, čisto splošno, brez začetnega in končnega naslova.

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Ja na elektriko je super,ampak je pač omejen na tistih 40-50km,potem pa se začne poraba 6-7L , pa tist lifetime nima nobene veze ker on računa tudi porabo baterije oziroma kilometre prevožene z baterijo v sklop porabe goriva v litrih.

Lifetime pomeni ves bencin,ki si ga porabil,deljeno z vsemi kilometri,ki jih je avto prevozil v svojem "življenju"!
Ti bi pa računal lifetime porabo kako?
sprasujem se.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Točno tako litri/vsi kilometri.

Morda bi bilo nekomu lažje predstaviti ta avto da, če se voziš vsak dan, da letno lahko narediš z njim 15-20k km samo v EV, ostalo bo pač bencin od 5 do 7 l/100 km. Prišparaš ca. 1.000 € letno. Potem pogledaš alternative za podoben letni strošek in se odločiš na podlagi tega kateri avto ti je boljši za vozit, SIMPL.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
O kaksni manipulaciji govoris? Avtu je bilo dodeljeno 1.2l/100km po vnaprej definiranem testnrm ciklu, ki je enak za vse plug in hibride. Pa sej je SJTV1 o tem ze nekajkrat govoril.

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
O kaksni manipulaciji govoris? Avtu je bilo dodeljeno 1.2l/100km po vnaprej definiranem testnrm ciklu, ki je enak za vse plug in hibride. Pa sej je SJTV1 o tem ze nekajkrat govoril.
Na koliko 1000 km'?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pa finta je, da pri ICE nekih odstopanj ne bo, če boš fural v mestu ali AC, ok, bo razlika liter, dva, mogoče tri..ampak to pomeni ali 5 ali 8 litrov. Pri amperi pa je lahko razlika v nekaj 1000%, ali imaš 0.5L ali 5L.

Če kupuje nekdo, ki ve kaj kupuje, ali mu znajo svetovati trgovci, seveda problema ni, ampak večina kupcev je neukov in se zalezijo v famozne "reklamne" cifre o porabi na 100kmh, potem pa zna priti do razočaranja, ker je manipulacija odlično nastavljena.

Cifre so predpisali (način, kako se meri) tisti, ki naj bi skrbeli za obveščenost potrošnika, ne proizvajalci.

In konec koncev: tehnika (ne le pri avtih) je vedno bolj zapletena in folk se bo moral navadit da ali naštudira, kaj kupuje, ali pa preveri pri strokovnjakih.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Po tvoji logiki bi lahko oglaševali Opel Ampera - 0L/100km , v drobnem tisku pa " v primeru da vozilo 2x polnete na električni polnilnici"
bonk.gif

Če se pogovarjamo o porabi goriva, potem je to jasno bencin/dizel/plin, in če se peljes s tem avtom do beograda pa nazaj je poraba 7L pa srečno.

Le zakaj mislis da so v reklamah pisali 1,2l/100km prvih 100km ... zato ker naslednji 100km bo bistveno višja poraba
evil.gif

Mater ene pa prov boli k jim rečeš da njihov avto žre več kot so si zamislili
grin1.gif

Angyja ne rabi bolet. No ja, vsaj mene pol litra na 100 ne bi bolelo. Moj privat avto ima okoli 8 na 100 ... Z Ampero bi bila cifra verjetno še nižja od Andyjeve ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik wxy pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Na koliko 1000 km'?

Na 100, kot je predpisano v ta hip edinem uradnem merjenju porabe, ki se mu v EU pač ne moreš izognit, ko reklamiraš avto. Saj vsi vedo, da je zanič, kot je zanič za doseg BEV, ampak je pač obvezen.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Angyja ne rabi bolet. No ja, vsaj mene pol litra na 100 ne bi bolelo. Moj privat avto ima okoli 8 na 100 ... Z Ampero bi bila cifra verjetno še nižja od Andyjeve ...

In veš kaj je žalostno? Da potem prodajalci, kot je lost1, prodajajo Ampero, ki nima za povedati nič podatkovno pozitivnega (npr., da če so strankine dnevne vožnje znotraj električnega dosega, da bo večino časa na elektriki) in zna navesti le Amperino porabo na relaciji Lj-Beograd-Lj, zraven pa, preden dajo uporabniku avto na testno vožnjo, baterije ne napolnijo, tako da se ljudje na testnih vožnjah vozijo večinoma na bencin, posledično je Lifetime poraba na srednjem LCD-ju visoka in ko morebitni kupec vidi tisto cifro, si reče, zakaj že?

Na srečo je bil prodajalec na AT Vis, kjer sem kupil Ampero, dosti bolj poučen glede Ampere in je bil to tudi eden od razlogov (poleg boljšega popusta), da sem jo kupil pri njemu. Kako se je lažje pogovarjati s človekom, ki ve, za kaj gre
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

In veš kaj je žalostno? Da potem prodajalci, kot je lost1, prodajajo Ampero, ki nima za povedati nič podatkovno pozitivnega (npr., da če so strankine dnevne vožnje znotraj električnega dosega, da bo večino časa na elektriki) in zna navesti le Amperino porabo na relaciji Lj-Beograd-Lj, zraven pa, preden dajo uporabniku avto na testno vožnjo, baterije ne napolnijo, tako da se ljudje na testnih vožnjah vozijo večinoma na bencin, posledično je Lifetime poraba na srednjem LCD-ju visoka in ko morebitni kupec vidi tisto cifro, si reče, zakaj že?

Na srečo je bil prodajalec na AT Vis, kjer sem kupil Ampero, dosti bolj poučen glede Ampere in je bil to tudi eden od razlogov (poleg boljšega popusta), da sem jo kupil pri njemu. Kako se je lažje pogovarjati s človekom, ki ve, za kaj gre
aplauz.gif

Brez skrbi da poznam Ampero, ampak toliko kot jo pa tukaj hvalite, je pa že preveč. Avto je pač prvi ki je prišel ven, nato pa če nisi opazil je Opel prenehal z oglaševanjem, trženjem itd... Moje osebno mnenje je da ta avto je pač poskusni zajček, saj ni tako slab,ampak tako prekleto dober pa tudi ni.
Glede tega kje si se odločil za nakup,je pomagal samo "popust" oziroma povišan odkup starega vozila ki je bil vreden milijone
crazy1.gif
, saj to oba veva, ampak nima to neke veze tukaj.

V vsakem primeru sem vesel da si dobil avto na VISu in da si z njim presrečen
grin1.gif

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
Slučajno sem ujel porabo izključno na elektriko 13,6 kWh /100 km brez bencina. Je bila pa samo mestna vožnja z obvoznico v enem dnevu. Sem pa dvakrat tanku for free.
Slike pa žal ne naloži
jezen.gif
.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Res je, popust je bil odlocilen faktor, ampak pomembno je tudi, da se pogovarjas s clovekom, ki ve za kaj gre in je nad avtom tako navdusen, kot si ti (kupec).

Nazadnje urejeno:

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
Da ne bomo samo hvalili. Škoda, da niso dali pogonski sklop še v kakšnega karavana ali enoprostorca, Pri Amperi-Voltu je za zgrešeno:
Višina prednjega odbijača oz nasplošno višina,
4 sedeži,
ni možnosti hitrega polnjenja,
ni el. zložljivih prednjih ogledal,
manjka zadnji brisalec,
zadnja polica, če lahko rečemo tisti cunji,
majhen prtljažnik (strešni kufer bi bil lahko serijska oprema)
mogoče preveč zaprta baterija, vendar za življensko dobo je to dobro (kakšna kWh bi bila dobrodošla),
končna hitrost,
Čudno delovanje (visoki obrati bencinskega motorja, ko deluje kot generator)
Mogoče še Andy ve za kakšno slabost
evil.gif

Nazadnje urejeno: