Opel Ampera/Chevrolet Volt

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Bom pripravil kokice in čakal da nekdo napiše: Ampak moj dizel pa ...

Moj dizel žre 7-8L , pa se mi zdi da je ful poceni
grin1.gif

cheer.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:

ne, samo zanima me kako preracunava, ker nisem imel elektricnega avtomobila. se pravi 5.6l/100km preostanek je pomagala elektrika? zanimivo, ker kaze, da je v vseh prevozenih kilometrih imel povprecno porabo dobrega pol litra.

kreganja na to temo je bilo ze zadosti.
smile-1.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
To verjetno gre nekako takole na vsakih 10.000 km na elektriko (poraba 0) naredi 1.000 km s 5,5 l/100 km.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:

ne, samo zanima me kako preracunava, ker nisem imel elektricnega avtomobila. se pravi 5.6l/100km preostanek je pomagala elektrika? zanimivo, ker kaze, da je v vseh prevozenih kilometrih imel povprecno porabo dobrega pol litra.

smile-1.gif

Lifetime poraba, torej odkar imam avto, je dobrega pol litra/100km.

To cifro naj lost1 s svojim dizlom doseže, ko se že tako veseli
evil.gif

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
To verjetno gre nekako takole na vsakih 10.000 km na elektriko (poraba 0) naredi 1.000 km s 5,5 l/100 km.

To gre takole:

Na poti na Pag sem naredil 55km z 9.7kWh elektrike, naredil sem 414.6km z 26.5 litra bencina, celotna pot, torej elektrika+bencin = 469.6km. Povprečje porabe bencina na zadnji vožnji, od zadnjega kompet polnjenja, za 469.6km je bilo 5.65 litra. Vožnja je bila od Domžal do Posedarjev pri 145km/h po števcu (140km/h po GPS), razen če so kje dodane omejitve (tuneli, cestnine,...)
Kompletno polnjenje zresetira vse števce razen Lifetime porabo.

Lifetime: 0.55l/100km je poraba bencina odkar je avto zapeljal na cesto, torej poraba za dobrih 82.000+km, kolikor sem jih naredil do zdajle, ko sem nazaj doma. Spredaj, na maski, imam pokopališče mušic (slabih 1000km na relaciji Domžale-Novalja-Domžale, po AC od Domžal do Posedarjev in nazaj).

Jutri, 9.7.2015, pa je 3 leta, odkar imam Ampero.

Do sedaj sem imel eno menjavo olja(po dveh letih), trenutno olje, po enem letu po zadnji menjavi, je na 90%, torej ga bom menjal sele cez eno leto.
Izredni servis je bila težava s ključavnico volana, kar se tiče ostalega, je avto rock solid.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Tole je pa statistika vožnje nazaj (prišli smo pred tremi urami):

Skupno narejenih 479.9km (10km več od vožnje dol, ker smo še peljali taščo domov), 81.8km na elektriko (porabljenih po otoku Pagu na poti od parcele do cestninske postaje Posedarji, s klimo na 23,5 (zunaj je bilo 34)), 398.1km na 28.38 litra bencina, kar nanese skupno povprečje vožnje 5.92l/100km, po AC pri 145km/h po števcu, oz 140km/h po GPS. Višja poraba bencina od vožnje na Pag, je zaradi višinske razlike.

Lifetime poraba mi je skočila na 0.6l/100km.

Na vožnji dol sem z elektriko naredil le 55km, ker so bili narejeni na AC iz Domžale proti Bregani, nazaj pa dobrih 80km, ker so bili narejeni na poti po otoku Pagu.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113
Ne moreš primerjati svoje porabo z lostovo. Ti očitno delaš krajše, počasnejše ture, kjer pride EV do polnega sijaja. Lost pa lahko da fura nonstop AC, po več kot 100km v paketu in z več kot 130kmh.

Lahko pa reče lost1 kontra, da vidimo tvojo porabo če greš na 500km pot s hitrostjo 160kmh, recimo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
A da ne? A on se pa lahko z mojo?

O teoriziranju, špekulacijah in namišljenih situacijah, ki si jih boš izmislu, lahko razpravljamo na dolgo in široko, ampak je brez veze.

Dejstva so, kakršna so. V treh letih sem naredil 82.000km (v povprečju 75km/dan) s povprečno porabo 0.6l/100km + elektrika.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:

smile-1.gif

Lifetime poraba, torej odkar imam avto, je dobrega pol litra/100km.

To cifro naj lost1 s svojim dizlom doseže, ko se že tako veseli
evil.gif

Bos verjel ali ne, ampak dizla nimam zato da bom okoli govoril kakšna je poraba, npr. na bmwju sem imel porabo med 8 in 9 litri, konec koncev je treba 300KM dizelasa nahranit, tko da je bila poraba za moje pojme čist OK. Če je med 7 in 8 litri, se mi zdi da se cist pocen vozm
smile-1.gif

No, res pa da je zame potovalna hitrost na AC 160km/h , medtem ko z EV avti se moras vozit tistih 120km/h , da ne zmanjka baterije prehitro.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne moreš primerjati svoje porabo z lostovo. Ti očitno delaš krajše, počasnejše ture, kjer pride EV do polnega sijaja. Lost pa lahko da fura nonstop AC, po več kot 100km v paketu in z več kot 130kmh.

Lahko pa reče lost1 kontra, da vidimo tvojo porabo če greš na 500km pot s hitrostjo 160kmh, recimo.

Mah lej realno sej Ampera ni napačna za vozit,ampak sorry ta avto je bil pač nek začetni model, je treba še dosti vložit, da bo spodoben EV zunaj za normalen denar.

Glede porabe je tako, Ampera bencina ponavadi porabi 7L na 100km , je pa tud odvisn a se vozis kot ovira ali pa kot normalen avto v rangu 40k € . Meni recimo 120km/h po AC je totalno mimo, omejitev je še s časov fičotov in yugotov, realna potovalna hitrost je 160km/h, zdej pa če avto zaradi tega požre 1L več na 100km , ja pa kdo se bo to sekiru? So pa itak mel reklame da je poraba 1,2L/100km, ampak to je nateg da dol pades.... pejt naredit 1.000km v enem kosu, pa imas potem neko sliko porabe ( saj o porabi je govora o bencinskem motorju in ne o elektro, upam da se razumemo )

Jaz lahko mojega tudi vozim s 5L/100km , ampak zakaj bi to hotel? Nevem, res ne vidim smisla v temu da se gre folk komu manj kuri, kdo ma to več, kdo ma tist,na koncu pa se zastoje povzročas ko pospesujes ko 1.0 mlinček itd... če ti je vsec avto se vozi pa čao
grin1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Lej, v enem postu pišeš, da nimaš avta zato, da bi okoli govoril, kakšna je poraba, takoj v naslednjem pa pišeš, da naj grem delati 1000km dolge relacije, pa naj potem da sliko porabe.

Pripopal sem dve sliki porabe po 470km. Nekaterih se pač ne da nikoli zadovoljiti (aka tebe), ker boš postavljal gole vedno višje (1000km, 160km/h,...).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Joj lej, iskreno meni je res vseeno za te številke,samo smešno mi je brat ko vidim da nekateri živijo samo za avto, z njim imajo več dela kot z ljudmi.

Meni je pomemno da se vsedem v avto in z njim odpeljem tako kot želim, ker če nisi poratjal, je veliko ljudem vseeno a avto žre 6 al pa 9 litrov...tist k pa hoče šparat pa že v štartu kupi poceni avto...

Sicer pa lej, v firmi smo mel Ampero in verjemi da vem da te avti žrejo tocno toliko kot običajni bencinarji, to je vsaj 6-7L na 100km , govoriva o normalni vožnji in ne o vožnji ki jo dosega fičo pa yugo, tako da ni niti približno varčen avto to, edini plus je če ga skos vozis na elektriko in polniš zastonj.

za šparat pa vzames Corso s fiatovim 1.3 CDTI motorjem pa mas porabo 3,5- 4L na 100km al pa na 1000km ...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sicer pa lej, v firmi smo mel Ampero in verjemi da vem da te avti žrejo tocno toliko kot običajni bencinarji, to je vsaj 6-7L na 100km , govoriva o normalni vožnji in ne o vožnji ki jo dosega fičo pa yugo, tako da ni niti približno varčen avto to, edini plus je če ga skos vozis na elektriko in polniš zastonj.

In tega ne zanikam.

Ampak, kaj je ravno poanta tega avta? Da ga voziš ne elektriko, ko lahko in da ga voziš kot bencinarja, ko ne moreš voziti na elektriko.

Če ne bi imel možnosti polnjenja na elektriko, jasno, da ne bi kupil Plug-In-a.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Manipulativna in posplošena izjava brez ključnih podatkov!
rolleyes-1.gif

Ampera žre najmanj 6 do 7 litrov,ko se voziš z njo okoli s prazno baterijo,torej s stalno vklopljenim bencinskim motorjem....
Iz napisanega predvidevam,da je nikoli niste priklopili na elektriko
sprasujem se.gif

Ker se verjetno motim,nam prosim povej,koliko je bila lifetime poraba te Ampere in pri koliko prevoženih km? Ob predvidevanju,da je bila najmanj 1x dnevno (recimo čez noč) 100% napolnjena baterija

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Pojma nimam koliko je bila lifetime,ker to itak ni merodajno ko pa so nastavljeni parametri tako da tudi kilometre na elektriko računa v to lifetime porabo goriva, ampak na relaciji Lj - beograd - lj je potem ko je po cca 40km zmanjkalo baterije, bila poraba cca 7L na 100km.