Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Bom pripravil kokice in čakal da nekdo napiše: Ampak moj dizel pa ...
Citat:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
ne, samo zanima me kako preracunava, ker nisem imel elektricnega avtomobila. se pravi 5.6l/100km preostanek je pomagala elektrika? zanimivo, ker kaze, da je v vseh prevozenih kilometrih imel povprecno porabo dobrega pol litra.
kreganja na to temo je bilo ze zadosti.
Citat:
To verjetno gre nekako takole na vsakih 10.000 km na elektriko (poraba 0) naredi 1.000 km s 5,5 l/100 km.
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
ne, samo zanima me kako preracunava, ker nisem imel elektricnega avtomobila. se pravi 5.6l/100km preostanek je pomagala elektrika? zanimivo, ker kaze, da je v vseh prevozenih kilometrih imel povprecno porabo dobrega pol litra.
kreganja na to temo je bilo ze zadosti.
Lifetime poraba, torej odkar imam avto, je dobrega pol litra/100km.
To cifro naj lost1 s svojim dizlom doseže, ko se že tako veseli
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne moreš primerjati svoje porabo z lostovo. Ti očitno delaš krajše, počasnejše ture, kjer pride EV do polnega sijaja. Lost pa lahko da fura nonstop AC, po več kot 100km v paketu in z več kot 130kmh.
Lahko pa reče lost1 kontra, da vidimo tvojo porabo če greš na 500km pot s hitrostjo 160kmh, recimo.
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Bos verjel ali ne, ampak dizla nimam zato da bom okoli govoril kakšna je poraba,
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Moj dizel žre 7-8L , pa se mi zdi da je ful poceni
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Bos verjel ali ne, ampak dizla nimam zato da bom okoli govoril kakšna je poraba,
Da ne?
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Moj dizel žre 7-8L , pa se mi zdi da je ful poceni
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sicer pa lej, v firmi smo mel Ampero in verjemi da vem da te avti žrejo tocno toliko kot običajni bencinarji, to je vsaj 6-7L na 100km , govoriva o normalni vožnji in ne o vožnji ki jo dosega fičo pa yugo, tako da ni niti približno varčen avto to, edini plus je če ga skos vozis na elektriko in polniš zastonj.
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
za šparat pa vzames Corso s fiatovim 1.3 CDTI motorjem pa mas porabo 3,5- 4L na 100km al pa na 1000km ...
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sicer pa lej, v firmi smo mel Ampero in verjemi da vem da te avti žrejo tocno toliko kot običajni bencinarji, to je vsaj 6-7L na 100km , govoriva o normalni vožnji in ne o vožnji ki jo dosega fičo pa yugo, tako da ni niti približno varčen avto to, edini plus je če ga skos vozis na elektriko in polniš zastonj.