Opel Ampera/Chevrolet Volt

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Pred prvo letosnjo voznjo na Pag sem imel Lifetime porabo 0.43l/100km. Do danes pa sem bil do Paga in nazaj 4x, 3x od tega po AC, 470km v vsako smer s 140km/h po GPSu.
Tako voznjo sem imel povprecno porabo malo nad 5l/100km, ampak, ker sem cca 400km v vsako smer naredil na bencin, s tempomatom na 145km/h, sem prevozil cca. 2400km na bencin pri 145 na uro.
To mi je povisalo lifetime porabo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Samo opozorilo...če si se peljal po "AC" do reke in naprej, tam je omejitev večino časa 110 ali 100kmh in hrvati so letos veselo postavljali radarje. Tudi od reke do zagreba (da potem zaviješ dol proti splitu na tistem čvoru), je enaka omejitev.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Vem za te radarje, vseeno hvala.

Peljal sem od Domžal, do Bregane, od tam do Lučkega in dol do Posedarjev. Pred tuneli pa sem upočasnjeval na toliko, da v tunelu znaki za omejitev hitrosti niso utripali. Če utripajo, pomeni, da se presegel omejitev hitrosti v tunelu.

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Vceraj popoldne, ko sem prisel na Pag, ko sem parkiral in ugasnil avto, se mi je ponovno zgodil 'Service steering column lock' in je avto postal nevozen.
Uporabil sem metodo, ki jo je nekdo napisal v mojem YT videu, ki sem ga objavil s tem problemom 1,5 leta nazaj.
Resitev je delovala, potrebno pa je potegniti ven varovalko F8 (LHD CLM) na levi strani armaturke, vzgati avto, kjer ponovno javi napako, vendar se kljucavnica ne aktivira, potem je potrebno avto ugasniti, ponovno vstaviti varovalko in ko avto ponovno vzges, je vse ok.
Hvala za info. Dobra in zelo uporabna rešitev problema, ki ga serviserji redko poznajo.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Hej Andy...vceraj pa si se nekam pocasi spuscal po Crnem kalu
wink-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Tamala je zadaj spala (sva se šla v Strunjan, v ogrevan bazen hotela Svoboda kopati), pa sem regeneriral s tempomatom (bencinski motor se je ugasnil na cestninski postaji Kozina), da sem prisel samo z regenerirano energijo črnokalskega klanca prišel do Petrola v Kopru, kjer sem dal avto polniti, ker je tamala še cca. 1 uro spala, potem sva šla na kosilo v Spar.

Potem sva šla do Strunjana, kjer mi je invalid zaparkiral pol parkirnega mesta za polnilno postajo. Uspelo mu je zaparkirati dve parkirni mesti - enega za invalide in enega za EV-je:

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Tamala je zadaj spala (sva se šla v Strunjan, v ogrevan bazen hotela Svoboda kopati), pa sem regeneriral s tempomatom (bencinski motor se je ugasnil na cestninski postaji Kozina), da sem prisel samo z regenerirano energijo črnokalskega klanca prišel do Petrola v Kopru, kjer sem dal avto polniti, ker je tamala še cca. 1 uro spala, potem sva šla na kosilo v Spar.

Potem sva šla do Strunjana, kjer mi je invalid zaparkiral pol parkirnega mesta za polnilno postajo. Uspelo mu je zaparkirati dve parkirni mesti - enega za invalide in enega za EV-je:

sorry, samo glede na to da ima dovolilnico, si pomislil da mu parkiranje dela težave?? Konec koncev ima verjetno omejeno gibanje in posledično tudi parkirajo včasih malo narobe.

rolleyes-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
sorry, samo glede na to da ima dovolilnico, si pomislil da mu parkiranje dela težave?? Konec koncev ima verjetno omejeno gibanje in posledično tudi parkirajo včasih malo narobe.

rolleyes-1.gif

4 leta ze hodimo tja ind o sedaj so se vsi invalidi tam parkirali normalno.

Ce mu pa parkiranje dela tezave, mogoce lahko naslednjic ti parkiras zrsven njega in ko ti bo butnil avto, tibom povedal to, kar si ti meni.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Kaj pa vem zakaj je to dobr, jst tega ne počnem, zdi se mi vseeno boljše da ga je nekdo dvignil kot zlomil, če se ga je že moral dotikat.
wink-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

rolleyes-1.gif

4 leta ze hodimo tja ind o sedaj so se vsi invalidi tam parkirali normalno.

Ce mu pa parkiranje dela tezave, mogoce lahko naslednjic ti parkiras zrsven njega in ko ti bo butnil avto, tibom povedal to, kar si ti meni.

Zal niso vsi invalidi naštancani s traka, tako da imajo razlicne tezave, jih poznam nekaj in verjemi da ce se mi bo tak clovek malo butnil v avto, ga bom samo vprašal če je uredu in sva zaključila zgodbo.

So mi avto butnili ze ob nešteto priložnostih,pa niti niso bili invalidi, na srečo tovarna prodaja nove odbijače, tako da ne vidim problema, saj je konec koncev samo avto, ni otrok
grin1.gif

stankozaspanko, prijatelja pa res nemoreva biti,saj se ne poznava ali druziva , tukaj na forumu se pa le včasih zabije cas ali pa pridobi informacije. No, nekateri pa verjetno res živijo samo se za virtualno podporo in zivljenje, na sreco jih ne poznam kaj dosti.
Kar se pa invalidov tiče, sem pa prekleto občutljiv do ljudi ki parkirajo na teh mestih, mogoče se kdaj sprehodi pogledati kako zgleda dan invlidne osebe, pa čeprov včasih "pizdim" ker imajo trgovine 10 parkirnih mest ki so v 90% prazna, me pa vseeno razpizdi folk ki parkira tam "samo za 15min".

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Lej, sej tudi jaz nisem kompliciral. Pač, avto sem parkiral spredaj do pločnika, rit mi je ven štrlela, receptor je pogledal in je rekel, da je ok, priključil sem elektriko in šla sva se kopati.
Zvečer, ko sva odhajala, je bil invalidov avto še tam, tako da sem le odpeljal vzvratno in to je bilo to.

Pa tudi, če ne bi mogel polniti, pa kaj. Zato pa imam back-up
wink-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Lej, sej tudi jaz nisem kompliciral. Pač, avto sem parkiral spredaj do pločnika, rit mi je ven štrlela, receptor je pogledal in je rekel, da je ok, priključil sem elektriko in šla sva se kopati.
Zvečer, ko sva odhajala, je bil invalidov avto še tam, tako da sem le odpeljal vzvratno in to je bilo to.

Pa tudi, če ne bi mogel polniti, pa kaj. Zato pa imam back-up
wink-1.gif

Se ti ni treba opravičevati...jaz sem mnenja, da če so sposbnosti upravljanja vozila tako okrnjene, da voznik ne zmore parkirati v za to namenjen velik prostor, kar parkirišča za invalide vsekakor so, najbrže najbolje, da avta več ne vozi, saj ni varno.

Æe pa kak udelženec butne lostovo grdosijo, mu kvečjemu naredi uslugo, saj mu da možnost, da se znebi nadvse neokusnega bodykita
evil.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Mislim, da bom imel letos prvi tehnični pregled na Amperi - bo 4 leta stara.

Ker ne vem, koliko so na tehničnih kaj podučeni glede pregleda električnega avta, dvižne točke spredaj, ko avto dvigne, da pregleda sprednja kolesa in meritve emisij, je že kdo na tem forumu delal tehničnega za Ampero?

Je kakšna možnost, da se naredi tehničnega na AT Vis, glede na to, da bom tam itak imel letni servis, na AT Vis pa imajo tudi registracije?

Ne bi rad Ampere prepustil kakšnemu neizkušenemu človeku na tehničnih pregledih, ki sploh ne ve, kako in kaj.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Sem se ravnokar pozanimal na AT VIs. Ko bom imel letni servis, ki sovpada s tehničnim in registracijo, bomo najprej naredili redni servis, potem pa bova s tem istim serviserjem, ki mi bo delal na Amperi, šla na tehničnega, ki je za njihovo stavbo in bo on tam zapeljal Ampero čez.