Opel Ampera/Chevrolet Volt

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Raje dam na privat nekomu, ki avto pozna, ve njegovo zgodovino in ga ceni (kot tip vozila), kot pa da ga dam v račun enemu dealerju, ki me bo poniževal s prenizko odkupno ceno.
To se mi je že zgodilo (še dobro, ker bi mi bilo žal) in sem samo odkorakal.

Poleg tega lahko privat kupcu lahko pomagam z nasveti še naprej, pri dealerju pa ne veš, v kakšnih rokah bo avto končal.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.476
5.007
113
Predmet daš v roke drugemu in ti je žal, ker ne veš v katerih rokah bo potem pristal.
Ljudje, pa ste vi v glavi čisto normalni? Saj avto ni živo bitje.
Ne rečem cena, to je že važno, ampak kaj bo s predmetom delal, pa je njegova odločitev. Tudi če ga bo imel zato, da se bo s tovornjakom na svojem dvorišču preko peljal.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Ma ne vem, jaz bi z veseljem kupil ampero od andyja, je pa res, da verjetno ne bi prišla skupaj pri ceni, ker malo spremljam zadnje pol leta avto net in je bila tudi ampera v izboru za nakup. Kot vidim, se je električnih rabljenih avtov trenutno težje znebiti kot spolno prenosljivih bolezni za nek pameten denar.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ni res, je pa res, da če prodajalec hoče prodati po nerealni ceni, bodo težko šli. Če pa daš realno, pa bo šla "takoj".

Tudi jaz sem RXH prodal "čez noč", samo pač pametno ceno sem nastavil.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ma ne vem, jaz bi z veseljem kupil ampero od andyja, je pa res, da verjetno ne bi prišla skupaj pri ceni, ker malo spremljam zadnje pol leta avto net in je bila tudi ampera v izboru za nakup. Kot vidim, se je električnih rabljenih avtov trenutno težje znebiti kot spolno prenosljivih bolezni za nek pameten denar.
Jp, zato pa sprašujem tukaj na forumu, da ne bi jaz preveč pričakoval.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
No potem, pa pojdiva z druge strani. Verjetno se strinjaš, da električarji zgubljajo ceno precej hitreje od klasičnih.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
To vse razumem.

Saj še ne prodajam, če sploh bom :)

Zanimalo me je le, če jeseni Ampero zamenjam za Kono, kaj lahko pričakujem. Verjetno se cena giblje okoli 15kEUR, če sem dobil pravi občutek.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Drugače pa kolikor spremljam Ampere na avto netu, se očitno ne prodajajo ravno dobro. Večina jih je že zelo dolgo gor, tudi tista ki sva jo šla z Andyjem gledat v MB je še kar gor.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Za tisto v MB vsi vemo, kako je bila servisirana, oz. ni bila. Domnevam, da se jo je zaradi tega vsi izogibajo, poleg tiste napake na polnilcu, ki je prikazana na displayu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Saj tega ne ve nihče, razen ti :)

Enako tvoj kupec ne bo vedel, da je tvoja v top stanju, zaupal ti noben ne bo. Edino pač znanci.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.569
336
83
Kras
www.mtl.si
To vse razumem.

Saj še ne prodajam, če sploh bom :)

Zanimalo me je le, če jeseni Ampero zamenjam za Kono, kaj lahko pričakujem. Verjetno se cena giblje okoli 15kEUR, če sem dobil pravi občutek.
Glej, da ne bo takrat že čez tistih magičnih 160.000km, ker potem boš hitro ob jurčka, dva... Ali še kaj več.
Fajn se je zadeve znebit pri enih 150.000km, tako da ima kupec še tistih 10.000km občutek varnosti, ko je enkrat čez, postane zadeva zelo zelo nezanimiva in posledično cenejša, če se je želiš znebit.

PS: Lepo, da si navdušen in želiš dobro svojemu avtu, ampak verjemi, če boš naletel na pravega kupca, bi jo dal tudi za 10 jurjev staro za novo. Ali pa še manj. Niso vsi kupci Alteraši:p. Žal. Z razlogom folk vozi tudi super avte raje k prodajalcu in dajo staro za novo in izgubijo tudi po več jurjev, samo da se jim ni treba ukvarjat s ''pravim'' kupcem.

• Všeč mi je
Reactions: Guinness

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Eni izgubijo tudi 50 k EUR vrednosti avta v roku 5ih let in jim je to "sitnica", kupijo novega za 75 k EUR, starega vrnejo dilerju za 17 k EUR odkupne. Odvisno kje in kaj si. :)
Odkupna vrednost 5-6 let stare Ampere, pa je žal, verjetno pood 10 k EUR. Tudi zato, ker je to za večino dealerjev rizična nepremičnina.

Po mojem tako kot je Andy rekel, prodaš ga poznavalcu, kjer dobiš boljo ceno, dvomim pa da bo to ravno 17 k EUR. Druga varijanta je, da avto držiš pri bajti, dokler pač gre, potem ga pa podariš elektro-strojni srednji šoli za obdukcijo. :p

V Sloveniji je folk sto let za luno, vse kar je high tech, in to je že od navadnih hibridov naprej, se kupuje s skepso. Posledično so odkupne cene nizke.
Najbolje se prodaja clean dizel s prevrtenimi kilometri (magičnih 120 tisoč na števcu). Vse drugo te folk čukasto gleda in sprašuje, kaj vse je crknilo in kolikokrat so bile menjane baterije. :)

slay

Zelenc'
8. jan 2018
26
0
1
Aja, to je potem problem ja in zgleda je tudi to krivo, da se mi kdaj preko SMSa ne vklopi predgretje, ker mogoče takšno napako vrže ven.

Daj, ko boš na VISu, še povprašaj če so kakšne SW nadgradnje, pa še za volta prosim.
Se je men tud že dogajalo,da mi klima ni delala,kot mora so avtotehni med rednim servisom poštimali zdaj je vse ok.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.645
6.704
113
pri taščici
Glede na "pedigre" Andyja na forumu/ih bo Andy ampere dobro prodal na forumu in nikjer drugje.
Ko se bo odlocil za prodajo in to napisal, bo v roku tedna ali dveh prisel.do kupca ki mu bo ponudil vsaj 90% najvisje pricakovane cene, pa ce se celo leto isce kupca.
Mogoce bi celo sam bil med njimi, bi ga moral prej povabiti na kavo, da ststirava mojo dnevno hribovsko relacijo.