Tu nekje smo ...Dvomim da je električar bistveno cenejši na prevoženi km kot ICE. Zna pa biti nujen zaradi "politike onesnaževanja mest"
Gledam seveda tco stroske.
Stroski goriva so normalno manjsi kot pri ICE. Sploh ce se striktno poskusas posluzevati brezplacnih javnih polnilnic (dokler se so) kot darjan.
Nekaj imam moker motor pod vodno pumpo, pa me zanima, zakaj je na opel servisu trikrat dražja kot nova na ebayu?davek na naivnost ali kaj drugega?
Je kdo že kdaj menjal? Mašina ma 175000km, lifetime poraba 3.1L. Ne znam izračunat, koliko je šlo na bencin.
Davek na naivnost, lahko tudi davek na podaljšano garancijo. Včeraj naročil na autodocu diske, ploščice in kabel za ABS. Vse za 121 evrov. Kabel na servisu stane 115 evrov. Torej sem za "6" evro dobil diske in ploščice. Vse ATENekaj imam moker motor pod vodno pumpo, pa me zanima, zakaj je na opel servisu trikrat dražja kot nova na ebayu?davek na naivnost ali kaj drugega?
Je kdo že kdaj menjal? Mašina ma 175000km, lifetime poraba 3.1L. Ne znam izračunat, koliko je šlo na bencin.
Nekaj imam moker motor pod vodno pumpo, pa me zanima, zakaj je na opel servisu trikrat dražja kot nova na ebayu?davek na naivnost ali kaj drugega?
Pazi tudi na ceno poštnine. Kupil sem olje v oljnem centru in je bila cena trikrat manjša,kot na servisu olje pa isto.Ebay se izogibaj ker lahko dobiš kakšen ponaredek.
Autodoc ali pa kar kakšen GMT ali Euroton pa bo.
Nekaj je tudi "original" del vs "ustrezna kopija", potem pa še marža.
Saj tudi navadna AA 1.5V baterija te pride v trgovini konkretno več, kot preko ebaya.
3.1 L na 100km, 175000 deljeno z 100 = X, X * 3.1L dobiš porabljen bencin v litrih.
Cca 50% na bencin.Nekaj imam moker motor pod vodno pumpo, pa me zanima, zakaj je na opel servisu trikrat dražja kot nova na ebayu?davek na naivnost ali kaj drugega?