Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Lej jst sm kritičen do obeh nacij, ne favoriziram nobenih, pejt si brat prejšnje moje komentarje. Do obeh sem kritičen, na eni strani do Srbov (Beograda kot centra Juge) ki niso šli reševat stvari po mirni poti. Želje po Veliki Srbiji ravno niso skrivali, Miloševiæ je zelo jasno nakazoval kaj hoče narediti iz Juge, srbski narod ga je pa 10+ let podpiral (dokler ga niso sami dol vrgli ko so koooončno dojeli, da nekaj ne štima v tej ideologiji Velike Srbije). Mitingi resnice so bile zelo miroljubne prireditve, čisto nič hujskaške. Ane?
Na drugi strani so pa Hrvatje večni mešalci dreka na Balkanu. Že potem ko se stanje precej umiri gredo oni mešat drek s proslavami in takimi ekscesi kot je s to dvojezičnostjo samo zato, da vzbudijo nek patriotizem --- ne, popravek, nacionalizem v svojem narodu.
Hkrati sem pa jasno povedal da srbi ne morejo ravno pričakovat, da bodo hrvatje v Oluji prijazni do srbov glede na to, da so ravno srbi prvi precej krvoločno izganjali hrvate iz Vukovarja in drugih mest. Maščevanje je bilo kar pričakovano, kar pa ne pravim da je pravilno... To je isto kot če bi muslimani šli kasneje masovno nad srbe zaradi Srebrenice. To je pač narobe.
Vsak bi moral popucat pred svojim pragom, srbi pred svojim, hrvati pred svojim, slovenci pa tut pred svojim.
Hrvati....do zdaj se še nisem toliko ukvarjal z njimi ampak se strinjam s tabo, da hrvatom ne moreš NIČ zaupat....nič. Ker se ne držijo ničesar.
edit: en link o mitingih resnice... ko so v BG zavohali kaj se lahko zgodi se je začelo vsesrbsko hujskaštvo po Jugi in poskus zamenjave oblasti z Miloševiæevimi lojalisti. Srbski narod ga je pa pri vsem tem masovno podpiral.
http://www.rtvslo.si/osamosvojitev/prispevek/108/predvajaj