Ne vem, kaj ste ti in drugi prašinarji fantazirali o posilstvih v tistih vukojebinah, armija posilstev kot uradno doktrino boja sigurno ni imela..koga pa, a domače? če si bil vsaj pol leta v jla, preden so te ven vrgli, si gotovo slišal, da je bila vojska obrambna, ne napadalna.Citat:
Uporabnik dsf pravi:
urbana legenda ,ja ziher,kdo je bil dol ti ali jaz?
Kot drugo kako da se je silovanje kot oblika boja tako hitro in množično prijela ?
Kako da je bila ta oblika boja namenjena tudi našim dekletom in ženam če je pa armija ni poznala?
Citat:
Makedonec je pa od vseh balkancev najbolj podoben slovencu, s tem da ni tako pokvarjen in nevoščljiv, kot je to naša karakteristika.
Pozabil si dodati zahrbten, opravljiv pa tudi lažnjiv.Citat:
Uporabnik Demz pravi:
pokvarjen in nevoščljiv, kot je to karakteristika Slovenca.
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ko sem jaz služil vojsko, se je zadeva v Jugoslaviji šele začela krhati - pa je še vedno bila nekje v civilizacijskih okvirjih.
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Evropa se je bala in v srednji šoli smo med poukom imeli tihe diskusije s profesorjem: "Joj, kaj bo, ko bo Tito umrl"! In res je bilo.
Vsako raznoliko skupnost lahko držiš skupaj, dokler je kruha in iger. Ljudi moraš voditi tako, da verjamejo, da je danes solidno, jutri pa bo še bolje. Zato pa morajo hoditi v službo, ustvarjati in bodo imeli še več. Dokler je tako, stvari bolj ali manj povsod po svetu kolikor toliko špilajo. Ko pa ni, pa je povsod problem, kako držati to skupaj. Jugoslavija je propadla, ko so se ljudje začeli zavedati, da mogoče jutri ne bo bolje kot danes, zunanji sovražnik pa kar noče napasti.Citat:
Uporabnik Demz pravi:Namreč, da je Jugoslavija umetna tvorba.
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Ja seveda ti si bil major ti že veš, po pravici povej !Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
seveda-potem si se pa zbudu..takele zgodbice so bile med prašinari zelo pogoste.Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Kot sem že večkrat slišal, v notranjosti se vojski tega ni razlagalo, kot se ji ni dajalo (bojeve) municije, pa še bi lahko našteval...
Aja pa še to sem prej pozabil, za prebežnice je veljalo da si jih patrola katera jo je zajela lahko prvo privošči, potem pa naj jo privede , lahko pa tudi poskuša zbežat... Ne morete verjet najbolj ubrisani so bili ravno Bosanski srbi tem so se kar oči svetile že samo ob misli da bodo lahko "jebali"... Prav zato me ni presenetilo njih ravnanje med vojno, prav tako me ne bo nihče prepričal da (bosanski)srb masleša ni bil navdušen nad strelom usred čela...
Aja pa Bolgarski "pastirji" so takrat še poznali električnega pastirja za domače ovce, danes se pa zgražajo ko Orban gradi navadno ograjo....
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Vsako raznoliko skupnost lahko držiš skupaj, dokler je kruha in iger. Ljudi moraš voditi tako, da verjamejo, da je danes solidno, jutri pa bo še bolje. Zato pa morajo hoditi v službo, ustvarjati in bodo imeli še več. Dokler je tako, stvari bolj ali manj povsod po svetu kolikor toliko špilajo. Ko pa ni, pa je povsod problem, kako držati to skupaj. Jugoslavija je propadla, ko so se ljudje začeli zavedati, da mogoče jutri ne bo bolje kot danes, zunanji sovražnik pa kar noče napasti.Citat:
Uporabnik Demz pravi:Namreč, da je Jugoslavija umetna tvorba.
Potem je treba najti krivca in najlažje ga je čez prvi hribček.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Uporabnik Demz pravi:
Na, pa se je kroat oglasil v tej temi...