Oluja v nevihti

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
urbana legenda ,ja ziher,kdo je bil dol ti ali jaz?
Kot drugo kako da se je silovanje kot oblika boja tako hitro in množično prijela ?
Kako da je bila ta oblika boja namenjena tudi našim dekletom in ženam če je pa armija ni poznala?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
urbana legenda ,ja ziher,kdo je bil dol ti ali jaz?
Kot drugo kako da se je silovanje kot oblika boja tako hitro in množično prijela ?
Kako da je bila ta oblika boja namenjena tudi našim dekletom in ženam če je pa armija ni poznala?
Ne vem, kaj ste ti in drugi prašinarji fantazirali o posilstvih v tistih vukojebinah, armija posilstev kot uradno doktrino boja sigurno ni imela..koga pa, a domače? če si bil vsaj pol leta v jla, preden so te ven vrgli, si gotovo slišal, da je bila vojska obrambna, ne napadalna.

Kaj je bilo pa kasneje, je pa druga pesem- liter šnopsa pa usijana glava, pa je vse mogoče...saj vidiš pri sebi drgač.
rolleyes-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Tu se (izjemoma) z Dsf-jem strinjam. Tudi jaz sem bil graničar, sicer na albanski meji 81. in 82. leta, ko je Kosovo cvetel. Zelo dobro imam popredalčkane balkanske "brate" in sem že od takrat popolnoma za to, da se zgradi tisti zid na Kolpi!

Balkan je balkan in ima tudi svojo balkansko zgodovino in vojaško doktrino, ki jo vcepijo že polletnemu smrkavcu v pamet, še preden se zaveda samega sebe. Pri njih je častno, če pretepejo in polomijo ovco, preden jo bodo zaklali in nataknili na raženj. Bolj uboga žival joče, bolj je za njih slastna. Prav tako se obnašajo do švohnejših sovražnikov. Ko mu jih pa nadevaš po zaslugah in po pički, bi pa bil tvoj najboljši prijatelj!
stupid-1.gif
To je karakteristika srba.
Črnogorec je pa strahopeten! Pa pregovorno len in vražjeveren. Hrvat je najbolj zahrbten, kot se sploh da misliti in najti pod soncem. Večjega egoista in lažnjivca ni! Za razliko od srba, ki je tudi egoist - ni pa lažnjivec. Bosanec - mislim muslimana, je pa lahko najbolj zanesljiv prijatelj, kar si ga lahko želiš. Samo tvoj pes je lahko še bolj zanesljiv.
Makedonec je pa od vseh balkancev najbolj podoben slovencu, s tem da ni tako pokvarjen in nevoščljiv, kot je to naša karakteristika.

Če bi bila vojna in bi si lahko izbral soborce, bi izbral 5 bosancev in 2 makedonca. Nič slovencev, hrvatov ali srbov. Je ni vojaške naloge, ki je nebi izpeljali - pa še na časten način, torej z upoštevanjem ženevske konvencije.
smirk-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Saj sem ga povedal:
Citat:
Makedonec je pa od vseh balkancev najbolj podoben slovencu, s tem da ni tako pokvarjen in nevoščljiv, kot je to naša karakteristika.

Zato bi si v tistem mojem zgornjem vodu želel samo enega slovenca - mene.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.093
113
Butli so tu in tam. Od svojih vojaških časov sem marsikaj že pozabil. Vem, da sem najtežje shajal z Beograjčani, Ljubljančani, šiptarji in enim desetarjem iz Maribora. Taki primerki so pač bili pri nas. Makedonca sta bila samo dva in se tudi nismo kdove kako štekali. Res pa je, da je bil en že skoraj "dedek" (cca 27 let) in smo bili mi zanj "otroci". S Kosova je bil tudi en tip, ki ni sodil med Albance in je je bil neka druga narodnost. Srb tudi ni bil. Ta ni kar tako zaupal nikomur.
Ostali so bili ok, bosanci, malo agresiven in natreniran DIF-ovc iz Črne Gore, trije ali štirje Zagrebčani vsi po vrsti OK, Korošec... Majhna enota.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Tisto kar je Dsf napisal o posiljevanju, drži. Marsikaj na to temo drži, vendar je za povprečnega današnjega človeka popolnoma nerazumljivo, saj že toliko časa živimo v varnem in mirnem, civiliziranem okolju. Ko sem jaz služil vojsko, se je zadeva v Jugoslaviji šele začela krhati - pa je še vedno bila nekje v civilizacijskih okvirjih. Kljub temu in ker sem bil na meji in pod orožjem, so nas učili ravno o takih "postopkih" delovanja.

Sorry, to spada v vojno! Če se greš vojno, le - ta tudi tako izgleda. Žal!
uf-1.gif
Kdo pa mislite, da je po koncu vsake vojne največji heroj in "Narodni junak"?

Vojna je tako kot trop psov. Če je pes sam, je človekov najboljši prijatelj. Če postaviš skupaj dva psa in ju izpustiš, postaneta trop. Niti zamisliti se ne da, kaj vse sta ta dva psa kot trop sposobna narediti!
rolleyes-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

ne-ne-1.gif
Ne, lažnjiv pa ne. Tudi zahrbten ne. Slovenec je časten in hoče delati po pravilih in čim bolje. Obenem zelo nevoščljiv, pač zaradi sosedov.

Slovenec ima legendarni problem z avtoriteto. Lažnjiv pa ni ! Hrvat je lažnjiv. Zahrbten pa še bolj.
To je tudi vzrok, da se bolj štimamo s srbi kot s hrvati.

Nazadnje uredil moderator:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.422
5.660
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ko sem jaz služil vojsko, se je zadeva v Jugoslaviji šele začela krhati - pa je še vedno bila nekje v civilizacijskih okvirjih.

Zanimivo.....stari je služil 20 let prej......pa je že takrat rekel da je pozornemu opazovalcu lahko bilo jasno da multi kulti ist nicht gut
wink-1.gif

Da je držalo to državo skupaj samo prisila in strah....

I

Izbrisan uporabnik #9334

Da, Kameleon, in za tale stavek si porabil 10 let Alterja, ko pa vam že od nekdaj trobimo, da je Tito lahko balkanski kotel držal skupaj samo z močno policijsko državo! Ko je Tito postal star in obnemogel, se je pokazalo tisto, kar je ves svet v bistvu vedel in se bal. Namreč, da je Jugoslavija umetna tvorba.

Evropa se je bala in v srednji šoli smo med poukom imeli tihe diskusije s profesorjem: "Joj, kaj bo, ko bo Tito umrl"! In res je bilo.
tongue-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.422
5.660
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Evropa se je bala in v srednji šoli smo med poukom imeli tihe diskusije s profesorjem: "Joj, kaj bo, ko bo Tito umrl"! In res je bilo.
tongue-1.gif

Lej lej jih zdraharje.....netilce nemira.....foxa v jamo....vs pa v prevzgojni dom! Tc tc tc
smile-1.gif

10 let? Saj se še sedaj ne sme tega govorit.......sploh če hočeš mirno kariero...bilokuda...UDBA svuda
tongue-1.gif

Zdej pa dost......da naju Gatto ne zatoži
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Nikar ne fantaziraj! Že res, da smo se z mopedi furali naokoli in da so tastari morali švercati banane, kavo in pralni prašek iz Avstrije - tako grozno zadrgnjeno pa tudi ni bilo.

Če nas primerjam z Madžarsko ali Češko, Poljsko, smo imeli veliko srečo. Bili smo "nekaj vmes" med rusijo in zahodom. Tudi mentalno - in morda predvsem mentalno, saj smo še vedno prekl. balkan!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.093
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:Namreč, da je Jugoslavija umetna tvorba.
Vsako raznoliko skupnost lahko držiš skupaj, dokler je kruha in iger. Ljudi moraš voditi tako, da verjamejo, da je danes solidno, jutri pa bo še bolje. Zato pa morajo hoditi v službo, ustvarjati in bodo imeli še več. Dokler je tako, stvari bolj ali manj povsod po svetu kolikor toliko špilajo. Ko pa ni, pa je povsod problem, kako držati to skupaj. Jugoslavija je propadla, ko so se ljudje začeli zavedati, da mogoče jutri ne bo bolje kot danes, zunanji sovražnik pa kar noče napasti.
Potem je treba najti krivca in najlažje ga je čez prvi hribček.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Kot sem že večkrat slišal, v notranjosti se vojski tega ni razlagalo, kot se ji ni dajalo (bojeve) municije, pa še bi lahko našteval...
Aja pa še to sem prej pozabil, za prebežnice je veljalo da si jih patrola katera jo je zajela lahko prvo privošči, potem pa naj jo privede , lahko pa tudi poskuša zbežat... Ne morete verjet najbolj ubrisani so bili ravno Bosanski srbi tem so se kar oči svetile že samo ob misli da bodo lahko "jebali"... Prav zato me ni presenetilo njih ravnanje med vojno, prav tako me ne bo nihče prepričal da (bosanski)srb masleša ni bil navdušen nad strelom usred čela...
Aja pa Bolgarski "pastirji" so takrat še poznali električnega pastirja za domače ovce, danes se pa zgražajo ko Orban gradi navadno ograjo....
seveda-potem si se pa zbudu..takele zgodbice so bile med prašinari zelo pogoste.
Ja seveda ti si bil major ti že veš, po pravici povej !

Edini boj, v katerem je bil major buco udeležen, je bil boj za sendviče.
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:Namreč, da je Jugoslavija umetna tvorba.
Vsako raznoliko skupnost lahko držiš skupaj, dokler je kruha in iger. Ljudi moraš voditi tako, da verjamejo, da je danes solidno, jutri pa bo še bolje. Zato pa morajo hoditi v službo, ustvarjati in bodo imeli še več. Dokler je tako, stvari bolj ali manj povsod po svetu kolikor toliko špilajo. Ko pa ni, pa je povsod problem, kako držati to skupaj. Jugoslavija je propadla, ko so se ljudje začeli zavedati, da mogoče jutri ne bo bolje kot danes, zunanji sovražnik pa kar noče napasti.
Potem je treba najti krivca in najlažje ga je čez prvi hribček.

Jugoslavija bi lahko živela, če bi bili narodi v njej enakovredni. Pa niso bili. Srb bi samo komandiral, zapravljal in nič delal, hrvat spletkaril in čakal kaj bodo turisti v Dalmaciji noter prinesli, črnogorec zabušaval v senci in fantaziral, kako bi bilo lepo, če bi znižali nivo Skadarskega jezera za 1,5 metra in bi potem šišali Slovenijo za nevemkoliko v kmetijskem donosu, ... slovenec bi pa tiho delal in futral vso to bagro!
rolleyes-1.gif

E, tako pa ne more greti! Vsaj dolgo ne.