OLED TV

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.045
833
113
V BigBangu v EP imaš kvazi mojstra za Philips, ki druga kot slednjega ne tišči ven. On bo sigurno vedel kako je z ventilatorjem, če je ali...
V BigBangu ne kupim več nič.... zelo slabe izkušnje.
Sem pa ga šel tja pogledat in so imeli na njemu SLO1 s totalno zblurano sliko. Na drugih OLEDih pa so se vrteli predstavitveni flimčki :)
In tudi vsi prodajalci so bili na "malicah", vsaj tako predvidevam.

Edit:
Se pa mi je pogled ustavil na tem:

Ampak bolj kot ne zaradi stojala in cene :eek:

televizor

Forumski Philips zastopnik
29. jul 2022
214
-16
28
Sony ali philips :) ? (sony je malo divja cena)
Oba sta vrhunska televizorja.. Sony je še nekoliko kvalitetnejši kar se tiče prikaza barv in pa ima nekaj malega višjo svetilnost panela zaradi QD OLED panela. Vendar te razlike boš opazil samo, če boš ta dva televizorja imel skupaj. Je pa res, da Sony ni toliko kvalitetnejši kolikor je njegova cena višja od Philipsa..:oops1:
Če bi bila razlika samo kakšnih 100 ali 200€ bi Sony bil boljša izbira. Kar pa je več, pa se vsekakor ne splača.

• Všeč mi je
Reactions: D_K

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Oba sta vrhunska televizorja.. Sony je še nekoliko kvalitetnejši kar se tiče prikaza barv in pa ima nekaj malega višjo svetilnost panela zaradi QD OLED panela. Vendar te razlike boš opazil samo, če boš ta dva televizorja imel skupaj. Je pa res, da Sony ni toliko kvalitetnejši kolikor je njegova cena višja od Philipsa..:oops1:
Če bi bila razlika samo kakšnih 100 ali 200€ bi Sony bil boljša izbira. Kar pa je več, pa se vsekakor ne splača.
Ta Sony ima res odlično oceno: https://www.avforums.com/reviews/sony-a95k-bravia-xr-55a95k-qd-oled-tv-review.20028/

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.045
833
113
Pri Sonyih ne rabiš servisa, ker so kvalitetni,.Dočim Philips je šel celo tako daleč, da je ukinil svoj forum, ker so se ljudje pritoževali zaradi velikega števila napak na tv-jih.
Nevem zakaj se prepucavate kdo ma daljšega.... Vprašam resno, če je možno koristit servis v SLO če je TV bil npr. kupljen v Mediamarktu v AT.

btw. Ravno danes sem se čudil kje je moja rumena barva, ko sem preklopil na simpsonove. Vsi so imeli zelene obraze, razn črnca :)
Zadnji čas, da menjam TV :D

televizor

29. jul 2022
214
-16
28
Nevem zakaj se prepucavate kdo ma daljšega.... Vprašam resno, če je možno koristit servis v SLO če je TV bil npr. kupljen v Mediamarktu v AT.

btw. Ravno danes sem se čudil kje je moja rumena barva, ko sem preklopil na simpsonove. Vsi so imeli zelene obraze, razn črnca :)
Zadnji čas, da menjam TV :D
Če ima televizor EU garancijo, ni nikakršnih težav kar se tiče uveljavljanja garancije v SLO.. Načeloma pa imajo ti televizorji kupljeni v Avstriji, Nemčiji itd..EU garancijo. Pazit pa treba na televizorje, ki so kupljeni v Italiji, ki pa v večini primerov nimajo EU garancije.

• Všeč mi je
Reactions: D_K

televizor

29. jul 2022
214
-16
28
Smo že dobili nazaj par OLED televizorjev Samsunga in Sonya zaradi BURN-INA in pa težavami glede prikaza barv.. Tako, da bo izgleda treba še kakšno leto počakat, da Samsung odpravil določene težave s paneli.. Tako, da so trenutno še vedno najboljša izbira OLED televizorji kateri imajo vgrajene Lg panele.

televizor

29. jul 2022
214
-16
28
OLED Samsunga? Če je komaj par mesecev zunaj.
Saj to je žalostno.. Sem jaz že pred časom na drugem forumu napovedoval, da bodo prej ali slej določene težave.P Enostavno je tako pri novih določenih tehnologijah. Zato mora vsak proizvajalec skozi določeno obdobje testiranja, da se pridobi čim več podatkov o sami tehnologiji.. Samo pri Samsungu je tako znano, da se ne ozirajo kaj dosti na same kupce. Mi je pa žal Sonya, da ni še počakal kakšno leto ali dve na te Samsungove panele. Se spomnim nazaj 3 ali 4 leta, ko smo dobili Serijo Samsung LED televizorjev na katerih je povsem odstopalo zadnje ohišje televizorja..:oops1: Tako, da pri nakupu Samsunga zelo previdno..!

Nazadnje urejeno:
  • Haha
Reactions: WeWatchingYou

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Smo že dobili nazaj par OLED televizorjev Samsunga in Sonya zaradi BURN-INA in pa težavami glede prikaza barv.. Tako, da bo izgleda treba še kakšno leto počakat, da Samsung odpravil določene težave s paneli.. Tako, da so trenutno še vedno najboljša izbira OLED televizorji kateri imajo vgrajene Lg panele.
Če Samsung nebi imel težav z burn-inom, bi njihovi OLEDi prišli na tržišče že leta 2019. Je pa zanimivo, kako je že za lansko proizvodnjo svoje OLED panele nudil Sonyju in Panasonicu, sam Samsung pa da še ne bo pričel s proizvodnjo OLED TVejev. Za letošnjo proizvodnje pa se je Sony vseeno odločil, kljub temu, da so v Samsungu sprva najavljali da sami še ne bodo proizvajali OLED TVejev.