Razumem ampak vseeno, zdi se mi samoumevno da jeben TV dela 4 ali 5 let. Razen če to v povprečju v tem času že na veliko crkuje?
Ja saj normaln TV od priznanih firm, kot so Sony, LG, Samsung, dela precej več kot 4ali5 let.Razumem ampak vseeno, zdi se mi samoumevno da jeben TV dela 4 ali 5 let. Razen če to v povprečju v tem času že na veliko crkuje?
btw.. prej sem imel Panasonic VIERA TX-47AS650B, delal je celi 2 leti, oz. crknil takoj po garanciji.Ja saj normaln TV od priznanih firm, kot so Sony, LG, Samsung, dela precej več kot 4ali5 let.
Ja, kaj mu pa namigujem, saj sem mu zgoraj že predlagal Sonyja, ali LGeja.sprejmi kaj ti namiguje, ker bolj očiten je težko no.
Pišeš neumnosti. Današnji televizorji se kvarijo nekje v istem razmerju. Tako večina proizvajalcev uporablja podobne elektronske sklope. Recimo kar se tiče napajanja se uprabljajo plošče Delta in Bush proizvajalcev. Tudi sami paneli se večinoma uprabljajo od proizvajalcev BOE, AUO, INOLUX ti so vgrajeni predvsem v LED televizorje, dočim se za MINI LED televizorje uporabljajo CSOT paneli. Za OLED televizorje pa Lg in Samsung paneli, v bodoče pa se bodo uprabljali tudi BOE paneli. Razlike med proizvajalci so predvsem v slikovnih procesorjih, video krmilnikih, in vrstah zatemnenja samega panela. Tukaj pa še tabela, kar se tiče okvar.Ja saj normaln TV od priznanih firm, kot so Sony, LG, Samsung, dela precej več kot 4ali5 let.
Ko že omenjaš procesorje, letošnji LG modeli od C2 naprej bodo opremljeni s peto generacijo slikovnega procesorja alpha9, ki uporablja globoko učenje, s poboljšanim ubscalingom in daje slikam na zaslonu tridimenzionalno kakovost z razlikovanjem elementov v ospredju in ozadju drug od drugega. Procesor α9 Gen 5 prav tako razširja zmožnosti LG-jeve funkcije AI Sound Pro za zagotavljanje bolj realističnega zvoka, in omogoča virtualni prostorski zvok 7.1.2.Največ poudarka dajejo proizvajalci vsako leto na same slikovne procesorje, Chipsete itd..
Pa kaj zaboga se ponavljaš, pa AI procesorje uporablja že večina proizvajalcev;-) Od Philipsa, TCL itd.. Pa saj sem ti že razložil, da Lg ne more konkurirat Philipsu, Sony in Panasonicu kar se tiče obdelave slike..! Pa tudi tukaj je dokaz kateri je najkvalitetnejši procesor na tržišču.Ko že omenjaš procesorje, letošnji LG modeli od C2 naprej bodo opremljeni s peto generacijo slikovnega procesorja alpha9, ki uporablja globoko učenje, s poboljšanim ubscalingom in daje slikam na zaslonu tridimenzionalno kakovost z razlikovanjem elementov v ospredju in ozadju drug od drugega. Procesor α9 Gen 5 prav tako razširja zmožnosti LG-jeve funkcije AI Sound Pro za zagotavljanje bolj realističnega zvoka, in omogoča virtualni prostorski zvok 7.1.2.
"Televizor-Andrej" najman 3 leta bo trajalo, da bo Philips dosegel to, kar omogoča najnovejši LG procesorPa kaj zaboga se ponavljaš, pa AI procesorje uporablja že večina proizvajalcev;-) Od Philipsa, TCL itd.. Pa saj sem ti že razložil, da Lg ne more konkurirat Philipsu, Sony in Panasonicu kar se tiče obdelave slike..! Pa tudi tukaj je dokaz kateri je najkvalitetnejši procesor na tržišču.
instagram picture extractor
Ker se pač ukvarjam s televizorji sem seveda precej bolj seznanjen z določenimi zadevami za razliko od tebe, ki pišeš več ali manj nekaj na pamet;-) Pa tudi posredoval sem ti določene dokaze. Je pa tudi tako, da ima vsak na forumu pravico izrazit svoje mnenje, tako imaš tudi ti to pravico. Drugo vprašanje pa je koliko določena mnenja res pomenijo, kakor recimo tvoje:-("Televizor-Andrej" najman 3 leta bo trajalo, da bo Philips dosegel to, kar omogoča najnovejši LG procesor
Ja nihče ne piše večje neumnosti kot ti. Kot prvo "Consumer Reports" objavlja podatke o TVejih z ameriškega tržišča. In ta Philips, ki je na tabeli zapisan, se nanaša na Ameriški Philips Funai in ne na kitajski TPV., kar se prodaja pri nas. Kot drugo ta tabela je iz leta 2016, ko Philips TPV še ni izdeloval OLEDov, in kot tretje si kot prodajalec Philips TVejev, sam na drugem forumu, večkrat izjavil, da je življenska doba TVejev cca 4 leta, kar povsem verjamem, da to drži za Philipsa .Pišeš neumnosti. Današnji televizorji se kvarijo nekje v istem razmerju. Tako večina proizvajalcev uporablja podobne elektronske sklope. Recimo kar se tiče napajanja se uprabljajo plošče Delta in Bush proizvajalcev. Tudi sami paneli se večinoma uprabljajo od proizvajalcev BOE, AUO, INOLUX ti so vgrajeni predvsem v LED televizorje, dočim se za MINI LED televizorje uporabljajo CSOT paneli. Za OLED televizorje pa Lg in Samsung paneli, v bodoče pa se bodo uprabljali tudi BOE paneli. Razlike med proizvajalci so predvsem v slikovnih procesorjih, video krmilnikih, in vrstah zatemnenja samega panela. Tukaj pa še tabela, kar se tiče okvar.
Philips Funai ali TPV ni nobene razlike, pa tudi letnica ne igra nobene vloge, ker je danes povsem isto nič se ni spremenilo Kar pa se tiče življenske dobe televizorjev imam precej bolj natančne podatke za razliko od tebe;-) Pa tudi pri televizorjih se seveda ne računajo leta, temveč delovne ure. In tukaj lahko pride do velikih razlik, ker lahko eden televizor seveda v letih doseže 10 let na račun zelo malo oddelanih delovnih ur, drugi pa lahko doseže samo 4 ali 5 let vendar ima precej več delovnih ur. Pa tudi povsem odvisno je za kakšen televizor gre, ali za kakšen vstopni model z ne najboljšim Hardwerjem in Softwerjem ali gre za kakšni navišji rang televizorja, ki ima načeloma boljši Hardewer in Softwer. Kot pa sem ti že nekajkrat napisal, moraš danes imeti precej sreče pri nakupu.. Imel sem kar nekaj primerov, ko je televizor oddelal samo pa sto ur in so se že začele določene težave. Tako, da kar se tiče teh zadev nima nobenega smisla raspravljat, temveč je precej bolj smiselno raspravljat o kvaliteti slike, zvoku, samih smart možnosti itd..Ja nihče ne piše večje neumnosti kot ti. Kot prvo "Consumer Reports" objavlja podatke o TVejih z ameriškega tržišča. In ta Philips, ki je na tabeli zapisan, se nanaša na Ameriški Philips Funai in ne na kitajski TPV., kar se prodaja pri nas. Kot drugo ta tabela je iz leta 2016, ko Philips TPV še ni izdeloval OLEDov, in kot tretje si kot prodajalec Philips TVejev, sam na drugem forumu, večkrat izjavil, da je življenska doba TVejev cca 4 leta, kar povsem verjamem, da to drži za Philipsa .
Andrej a si to ti?Pa kaj zaboga se ponavljaš, pa AI procesorje uporablja že večina proizvajalcev;-) Od Philipsa, TCL itd.. Pa saj sem ti že razložil, da Lg ne more konkurirat Philipsu, Sony in Panasonicu kar se tiče obdelave slike..! Pa tudi tukaj je dokaz kateri je najkvalitetnejši procesor na tržišču.
instagram picture extractor
Odvisno kakšen panel preferiraš IPS ali VA..? Kakšne vsebine boš gledal in v kakšnem prostoru svetlejšem ali temnejšem. Kateri sistem ti je bolj zanimiv Android, Tizen, Webos itd..Da si malo sposodim temo, katerega od teh bi priporočali:
43UP78003LB
QE43Q60AAUXXH
43PUS8506/12
V tej temi sem hvalil Samsumga. No moj po 4,5 letih na trenutke utripa 10cm levega pasu. Sicer ima podaljšano 5 let garancijo. Bomo videli kaj bodo na servisu rekli. Kot kaže so res TVji narjeni da delajo 5 let.Razumem ampak vseeno, zdi se mi samoumevno da jeben TV dela 4 ali 5 let. Razen če to v povprečju v tem času že na veliko crkuje?
Najverjetneje gre za težave z osvetljenjem ekrana. A imaš izključene nastavitve Eco Sensor ali Energy Saving. Lahko pa poskusiš z izklopom televizorja iz vtičnice za kakšnih 5 minut, in ga potem priklopi nazaj na električno omrežje.V tej temi sem hvalil Samsumga. No moj po 4,5 letih na trenutke utripa 10cm levega pasu. Sicer ima podaljšano 5 let garancijo. Bomo videli kaj bodo na servisu rekli. Kot kaže so res TVji narjeni da delajo 5 let.
Hvala za nasvete. Sem poskusil že vse. Bolj kot je svetlo, in topla soba bolj to dela:Najverjetneje gre za težave z osvetljenjem ekrana. A imaš izključene nastavitve Eco Sensor ali Energy Saving. Lahko pa poskusiš z izklopom televizorja iz vtičnice za kakšnih 5 minut, in ga potem priklopi nazaj na električno omrežje.