OLED TV

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jaz verjetno ne, sem zapečaten z A90J za naslednjih 5 let če bom imel srečo in ne bo vse skupaj pocrkalo. Takrat pa imam občutek da bo že vsaj zopet 12 novih tehnologij.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

televizor

Forumski Philips zastopnik
29. jul 2022
214
-16
28
Jaz verjetno ne, sem zapečaten z A90J za naslednjih 5 let če bom imel srečo in ne bo vse skupaj pocrkalo. Takrat pa imam občutek da bo že vsaj zopet 12 novih tehnologij.
Če boš imel srečo kot si napisal..;) Kar pa se tiče tehnologij ravno ne prihajajo tako pogosto, saj ne tiste , ki bi res delale razlike.. Recimo Lg je potreboval nekaj let, da so prišli od navadnih OLED panelov do omembe vrednih EVO in EX panelov. Tudi MINI LED, ki jih izdeluje TCL je rabil kar nekaj časa, da je letos naredil nekaj kvalitetnejše panele kot so pa bili v preteklosti. Največ poudarka dajejo proizvajalci vsako leto na same slikovne procesorje, Chipsete itd..

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Veselijo me te informacije o panelih....iskreno receno nimam volje se tako mocno poglabljati v te tehnicne podrobnosti, toda kot user mi pa vsaka taka podrobnost se kako prav pride pri odlocitvi. Torej...LG dobi precej boljse panele konec leta oz nasl.leto in se zato splaca pocakati. Seveda se tudi zavedam, da novitet ne bo nikoli zmanjkalo in je nekje/enkrat treba potegniti crto. Z vasimi nasveti/mnenji/znanjem, je to crto lazje videti. Ker, ce berem njihove prospekte in prezentacije so itak vsi TV super/duper.
S temi mikro lečami lahko povečajo svetilnost na 2000 nit, toda za drugo leto napovedujejo 1200nit, kar da slutiti da bo nekaj podobnega, kot je bilo v preteklosti z računalniki, ko so vsako leto nekoliko dvignili MHz in po treh šterih letih si imel že zastarel računalnik.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Če boš imel srečo kot si napisal..;) Kar pa se tiče tehnologij ravno ne prihajajo tako pogosto, saj ne tiste , ki bi res delale razlike.. Recimo Lg je potreboval nekaj let, da so prišli od navadnih OLED panelov do omembe vrednih EVO in EX panelov. Tudi MINI LED, ki jih izdeluje TCL je rabil kar nekaj časa, da je letos naredil nekaj kvalitetnejše panele kot so pa bili v preteklosti. Največ poudarka dajejo proizvajalci vsako leto na same slikovne procesorje, Chipsete itd..
Ce pa ne bo srece, pa vsaj meni ne pade na kraj pameti, da bi vsake <5 let kupoval nov TV za 1k+

Glede svetilnosti pa... Meni je ze zdaj vec kot zadosti in imam nastavljeno daaalec od maksimuma in vsaj zame ne vidim prednosti v nekih ekstremnih stevilkah.

• Všeč mi je
Reactions: bpfc

televizor

29. jul 2022
214
-16
28
Ce pa ne bo srece, pa vsaj meni ne pade na kraj pameti, da bi vsake <5 let kupoval nov TV za 1k+

Glede svetilnosti pa... Meni je ze zdaj vec kot zadosti in imam nastavljeno daaalec od maksimuma in vsaj zame ne vidim prednosti v nekih ekstremnih stevilkah.
Najvišja svetlost ni samo svetlost sama po sebi temveč omogoča boljše ohranjanje svetlih podrobnosti HDR za natančno reprodukcijo ustvarjalčevega namena.
Višja kot je svetlost televizorja, večji je kontrast med svetlimi in temnimi deli na zaslonu za bolj realističen prikaz HDR vsebin;-)

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63

Točno tako, samo tu gre za tekmo med proizvajalci. Raja pa naseda na to, ne zavedajoč se, da je visoka svetilnost strup za oči.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

televizor

29. jul 2022
214
-16
28
Točno tako, samo tu gre za tekmo med proizvajalci. Raja pa naseda na to, ne zavedajoč se, da je visoka svetilnost strup za oči.
Saj se televizor ne gleda samo v temnejših prostorih;-) Čim večja svetilnost, je še kako dobrodošla pri gledanju v osvetljenih prostorih. Kar pa se tiče, da je to strup za oči pa je tako, da so tudi škropljena jabolka strup pa jih ljudje vseeno jedo.:)

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Najvišja svetlost ni samo svetlost sama po sebi temveč omogoča boljše ohranjanje svetlih podrobnosti HDR za natančno reprodukcijo ustvarjalčevega namena.
Višja kot je svetlost televizorja, večji je kontrast med svetlimi in temnimi deli na zaslonu za bolj realističen prikaz HDR vsebin;-)
Ze, ampak meni to ne odtehta taksne cene. Tudi razlika za moje potrebe nikakor ne more biti toliksna, da bi upravicila taksne stroske.

Gledam pa vedno v neosvetljenem prostoru, pa ne zaradi svetilnosti.

Ampak ja, jaz ocitno ne poganjam trga...

• Všeč mi je
Reactions: bpfc

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18

Ja....meni tudi ne pada kaj takega na pamet.....en dober TV za precej let in to je to. Ima kdo link do kakega C2 modela?

• Všeč mi je
Reactions: Mirc4u2c in bpfc

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Ja....meni tudi ne pada kaj takega na pamet.....en dober TV za precej let in to je to. Ima kdo link do kakega C2 modela?
Koncem leta, februarja-marca pričakuj ceno okrog 3000€.

• Všeč mi je
Reactions: Mirc4u2c

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Omembe vredni so bili že prvi "navadni" modeli leta 2012. Vseskozi so se dogajale manjše izboljšave, predvsem za izboljšanje burn-in zaščite. Velik preskok pa je bil dosežen z lanskimi EVO paneli, in pa še dodatne izboljšave z letošnjimi EX paneli.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Mater smo prišli daleč, pri 4 leta starih delujočih televizorjih se pogovarjamo o kvaliteti :)
Vidim, da ne poznaš celotne zgodbe. D,,K je zgoraj omenil:
"tudi moj OLED crkuje na obroke... ob enem robu se mi je že začel "razlivat - grupa mrtvih pikslov"... da o "burninih" niti ne govorim.
Zdaj ga imam 4.5 leta, enkrat menjan display... vse težave so se ponovile."
Na moje vprašnje, kateri TV ima, je povedal, da ima Philipsa 55POS9002/12 (2018)