OLED TV

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Pri mojem oledu (Philips 55OLED803) pa se je realiziral eden od največjih problemov(strahov) oled tehnologije. Po cc 5 letih uporabe se je pojavil Burn-in.
V spodnjem desnem kotu je zapis Nicktoons. Zgleda je tamal preveč risanke gledal med covidom. :)
Sicer se pri rednem gledanju ne opazi, če nisi res pozoren (sam opazim ko vem). Se pa vidi bolj kot ne pri res živih barvah (rdeča, rumena,.).
Če pa zaženem na youtubu burnin oled test (ko gre čez paleto barv) pa se lepo vidi. Predvsem rdeča je kr orenk zapečena.

V glavnem to je to, da dam mal povratne informacije glede uporabe. Zgleda ta serija res še ni imela dovolj dobre burn-in zaščite. Ker, da bi se nekaj res extremno gledalo samo ta program tudi ni bilo. Za kakšno leto ali dve še verjetno bo tv preden bom preveč nervozen, če se bo zapis še bolje videl. Potem ga bom dal pa staršem, ko tko že malo slabše vidijo. :evil:
Philips ima šele z modelom 806 v izogib burn-inu to procesorsko izboljšano. Ravno tako je LG vsako leto napravil izboljšave v izogib burn-inu na samem panelu.
Žal se je izkazalo, da Philips vgrajuje panele še starejše generacije.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Ni imel že z 805?
Ne ni imel. Ima pa 805 vgrajen panel iz leta 2019:

"The Philips OLED805 uses the same OLED panel as last year's OLED804.
No surprise on the side of the Oled panel since it is the same as that of 2019. There are four white, blue, red and green sub-pixels. The blue and green sub-pixels are fairly thin stick-shaped while the red sub-pixel is larger in order to support a higher peak brightness while maintaining a color temperature close to 6500K. Unlike others manufacturers, Philips has been offering the exact same structure for 3 years now."

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.142
355
83
Goriska
Vceraj po pol leta lastnistva lg c1 sem opazil/slisal, da se slisi kot bi vklopil tv, nekaj minut po izklopu tv-ja.

Je to normalno, oz. kaj je to?

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Mislim da naredi pixel refresher. Menda to naredi tudi random ko je ugasnen in zato ni ok če ga izklapljate iz elektrike.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.142
355
83
Goriska
Mislim da naredi pixel refresher. Menda to naredi tudi random ko je ugasnen in zato ni ok če ga izklapljate iz elektrike.

TV je vedno vklopljen v omrezje ter vsa ostala periferija okrog (switch oled, ps5, siol box, soundbar).

Se pravi je to cisto normalno?

Pa recimo lahko kaj crkne, ce vmes recimo zmanjka elektrike?

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Ja čisto normalno je.
Ne nebi smelo biti nič narobe če vmes zmanjka elektrike. Tudi če ga občasno izklopiš iz elektrike je ok. Jaz ga naprimer če smo vsaj teden dni odsotni od doma izklopim. Sploh poleti, ko je čas neviht. Problem je če ga izklopiš iz elektrike vsakič ko ga vgasneš (ja nekateri to delajo), ker potem se pixel refresher nikoli ne bo izvedel.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
QD-OLED? Kar se slike tiče je to skoraj najboljše, kar se da dobiti. Konkurirajo jim kvečjem najbolj high end modeli Sony-ja (ki ima tudi Samsungov QD-OLED) in zadnji LG-ji ter Panasonici, ki imajo zadnje OLED panele z dodatnim slojem za odvajanje toplote, da jih lahko poganjajo z večjo svetilnostjo.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sem gledal da se tega Samsungs v 55" da dobiti v tujini tudi bistveno pod 2000€. Cena torej ni slaba za tega Samsunga glede na to da je stvar nova na trgu z novo super duper tehnologijo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.553
9.821
113
40
MB
QD-OLED? Kar se slike tiče je to skoraj najboljše, kar se da dobiti. Konkurirajo jim kvečjem najbolj high end modeli Sony-ja (ki ima tudi Samsungov QD-OLED) in zadnji LG-ji ter Panasonici, ki imajo zadnje OLED panele z dodatnim slojem za odvajanje toplote, da jih lahko poganjajo z večjo svetilnostjo.
Jaz vseeno ne bi glih enacil oz primerjal qd in obicajnih (w)oled tvjev.
Tak da trenutno sta za vstric postavit samo 2

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Glih zato … mogoce pocakas rajse se kako leto :D
Sem tudi mišlenja, da je bolje počakati z nakupom QD-OLEDa kako leto ali dve. Glede na to, da so panele najprej ponudili Sonyju in Panasonicu, sami pa nebi še pričeli s proizvodnjo TVejev, in pa da je proizvodnja panelov še vedno samo 30% zmogljivosti, ni ravno najboljši začetek.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Fantje....prosim za nasvet....od leta 2009 nisem vec kupoval TVjev, zdaj se moj Samsung poslavlja in o zadevi nimam vec pojma.(HD, diagonala mislim da 144cm)
Zanima me: velikost diagonale med 175-190cm, jaz rad gledam filme via Netflix ali kak BlueRay in filme/doku o naravi, mulc bi pa rad gonil PS5 na njem. 4K mi je dovolj. Razdalja od sedezne do stene je 4.50m.....kar pa ne pomeni, da se tega moramo drzati. Sem sicer razmisljal o projektorju, ampak ni to za PS5.
Torej....oder je vas....moja usesa/oci pa pripravljene na nekaj vasih nasvetov.
Hvala.
PS: ce se le da me napotite na nek best buy...ne rabim zadnjega krika TV mode

Nazadnje urejeno: