Po čem najbolj zaželen os?
Googie TV je napredna verzija Android TV-ja. Vse je naštudirano, kako upravljati TV najbolj preprosto in intuitivno spomočjo pilota. V ta namen služijo sredinski krožni gumbi naprej, nazaj, levo, desno in sredina za potrditev izbrane opcije, Če si se zahebal, še imaš splošni gumb "Back".
Ko sem kupil Sonijev Google TV, sem najprej mislil zakaj je firma sploh šla menjat operacijski sistem, če je prtejšnji bil OK.
Krmiljenje s pilotom je popolnoma poenostavljeno. V vsaki meni lahko prideš na najmanj tri različne načine. Po letu uporabe sem pogledal možnosti snemalnika (prej me ni zanimalo) in ugotovil, da tudi snemanje priljubkjene serije lahko izvedem vnaprej prek "programskega vodiča", kot pri starih videorekorderjih. Tudi direktno med gledanjem filma, če pritisnem gumb TV in puščico "gor", se odpre meni "začni snemanje, ustavi snemanje, daj med priljubljene 1, daj med priljubljene 2..etc".
Če kaj ni jasno okrog funkcij in uporabe, je gumb "Help", v katerem označiš kaj te zanima in ti takoj izpiše navodilo za uporabo določene funkcije.
Omenjate LG-jev optični kursor za označevanje menijev, kot najboljše po kruhu z marmelado. Pa to smo imeli pri Comodore računalnikih v prejšnjem stoletju, ko smo z optično pištolo ciljali po ekranu. Kje vi živite?
Dokler s LG-jevim pilotom naciljaš meni, jaz s preskakovanjem menijev že trikrat imam odprto potrebno funkcijo. Kako to? Ker je napravljeno namensko in logično.
Imam HTPC od Asusa, vendar sem iz radovednosti naložil na TV, VLC Player. Sem mislil, da vidimo kako je to zrihtano.
Film, "Kako na tisoč načinov umreti na divjem zahodu" sem predvajal iz NAS naprave WD MyCloud v LAN omrežju. Predvajal je v realnem času s podnapisi, katere je sam prenesel z interneta.
Pilot ima za predvajanje filmov prej omenjen krožni gumb s puščicami, vendar spodaj ima podvojeno še posebej gumbe za "predvajaj, hitro naprej, nazaj in stop". Tako enostavno je, da tudi ženi, ko je prvič vzela pilota v roko, nisem rabil razlagati, ker ji je takoj bilo vse jasno.
Torej, Zakaj Google TV, zato ker so vse naštudirali v nulo, da ni treba razmišljati kako bom sedaj to.....