Citat:
nasvetrabim
Nujno! problem s cigani
05.04.13 19:07
Ni provokacija, je resnica in rabimo nasvet.
Začelo se je z oglasom pred dvemi meseci, prodajamo novo kuhinjo, še nesestavljeno.. na oglas se javijo cigani iz Ljubljane, po ogledu se kuhinja odpelje. Plačajo znesek nakar kličejo, da kuhinje ne znajo sestavit. Kuhinjo so videli, vse kar so mogli vedet so izvedeli. Vse za montažo je priloženo.
Sam sem povedal, da kuhinje ne bom montiral in jim opisal postopek montaže, ki je zelo enostaven, kot kocke - so razumeli in rekli, da itak imajo nekoga ki to obvlada - ok. Pred tremi tedni dobim sms, da kuhinje ne znajo sestavit..odpišem in še enkrat ponovim vsa navodila. Pred tednom enaka zgodba..podoben sms..le da na bolj nesramen način.
Danes sms, da kuhinjo pripeljejo nazaj ker je neuporabna - cela polomljena, ker jo niso znali sestavit in so jo sestavljal očitno po svoje, da želijo vračilo denarja in dodaten denar za prevoz. Piše še da bolje, da vrnemo denar, sicer bo zadevo poročala naprej familiji kar pomeni, če ni denarja - najebali ste.
Že ob prevzemu kuhinje so me zasliševali, če imam kaj otrok itd..že takrat mi je rekel en črni, da bolje da je vse ok, da oni "radijo samo fizički posao" Bilo je vse ok s kuhinjo, torej ni skrbi, takrat.
O vsemu smo obvestili policijo in so nam rekli takole, da se s cigani na temu območju, če bi bil on na našem mestu ne bi zajebaval, ja, policist je to rekel ja. Jaz jim po tem iskreno rečeno ne upam niti policije poslati domov, ker bodo prišli in nas vse poklal. Pred njihovo hišo kolk se spomnim, so stal prestižni avti, večinoma tuje registracije in se je videlo, da niso "kr eni cigoti". Sicer imamo protivlomna vrata, a imamo doma dva otroka ki hodita v vrtec in imamo službe, lahko vzameva oba dopust, otroka ne gresta v vrtec a enkrat bomo mogli ven.. zato prosim za kakšen nasvet , ker takšne vsote denarja v dveh dneh ne moremo priskrbeti.
Hvala Rok