Okolju prijazni avtomobili

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.174
1.186
113
www.adriamedia.si
Stari ne seri. Kje sem napisal, da škatlice ne maram? Sam ti to prodajaš kot neki najnajnaajjačega po leseni žlici, gre pa za navaden krmilnik, s podobnimi možgani kot ena sodobna regulacija ogrevanja. Kot si že ugotovil, brez konkretnega vlaganja v omrežje podkrepljeno s podobnimi škatlicami, vlaganja v proizvodnjo, ti te škatlice ne bodo prav nič pomagale, ko bo kritična masa preklopila izključno na elektriko. Kle pa vidiš da jim ni jasno, da brez elektrarn, tud sončnice en klinc pomagajo. Me pa zanima kako bo šlo v situaciji, ko se bo 30 škatlic fajtalo za wate iz trafota letnik 73, ko bo v vseh bajtah treba dva avta nafilat, večerjo skuhat, toplotne bodo šibale, kak fen bo žena rabila in kako se bo zmenil še 100 trafotov za wate iz dslnovoda iz leta 70.
Mogoče že kje vidiš kaka konkretna vlaganja v omrežje? Kako vidiš filanje EVjev v BSu recimo? Maš tud za to kako škatlico na lagerju, al bo treba začet kable vlečt pred montažo škatlic.
No, sva že bližje.
V BSu bo pač treba naredit polnilne otoke (blizu trafotov, z DC polnilnicami). Smo (ne v BS, v drugih blokovskih naslejih) enkrat z oblčinarji malo te stvari pogledali in popisali, bi kar šlo. 1x DC + kupn 3,6 kW počasnih priključkov na delu parkirišča. EV only del parkinga. Pozitivna diskriminacija.
Škatlice se bodo pa zmenle, ne skrbi. Tehnično to ni problem. Problem bo, da se taka situacija, ki si jo opisal (kjer resnično fizično ni dovolj kapacitet), po navadi konča tako, da nekdo postavi neke razrede uporabnikov in tisti, ki bo lahko (veliko) več plačal, bo imel prednost. Reveži bodo pa reveži.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.653
9.457
113
To je tko k moje ogrevanje. Najjača regulacija dela super, tud sončne lohk krmilim, če bi mel, sam ko zmanjka toplote v zalogovniku ne pomaga prav nič, iz pipe v tušu je mrzla voda, radiatorji so mrzli...ko zakurim spet dela....