Kaj želijo dama? Moje številke imaš, sicer so podane brez mašil v tvojem stilu, če želiš pa dodatno razlago, pa izvoli. ne vidim v tvojo glavo in ne vem kaj te zanima.
Zdej mi pa razloži en simpel račun. Vzameš še dva avta na štrom, zdele bi bla nora če ne bi vsaj enga in pol je dva meseca pozim bolj en klinc iz SE, tebe so pa nategnil ko v risanki za netmetering. Mimgrede, ko se enkrat enmu ne bo več splačal, bo hitr kak trik, da te bodo na suho v ritko in boš tud ti brez letnega meteringa, pa ti tega nikakor ne privoščim.... Kaj boš ti profitirala potem? Vozi se boš morala, gret in kuhat tudi, hranilnikov za poletno energijo spravt za zimo pa še lep lep čas ne bo, štrom bo pa drag točno zarad teh stvari, ki se jih greš ti ta hip.
Zdej mi pa razloži en simpel račun. Vzameš še dva avta na štrom, zdele bi bla nora če ne bi vsaj enga in pol je dva meseca pozim bolj en klinc iz SE, tebe so pa nategnil ko v risanki za netmetering. Mimgrede, ko se enkrat enmu ne bo več splačal, bo hitr kak trik, da te bodo na suho v ritko in boš tud ti brez letnega meteringa, pa ti tega nikakor ne privoščim.... Kaj boš ti profitirala potem? Vozi se boš morala, gret in kuhat tudi, hranilnikov za poletno energijo spravt za zimo pa še ep lep čas ne bo, štrom bo pa drag točno zarad teh stvari, ki se jih greš ti ta hip.
Začni s svojimi ciframi. Pol bomo pa pri mojih, prav?
Začelo se je s temle. Ne zavedaš se pa, al se pa samo delaš noro, da si ti bistveno bolj odvisna od omrežja kot jaz, ker tvojih viškov v bistvu takrat ko jih rabiš ni in da tudi zate ni garancije, da bo ureditev pod katero si šla v investicijo trajna. Ko bo, če bo pa kdaj v bližnji prihodnosti možno shranjevat viške za zimo, potem te pa itak čaka še ena investicija v hranilnik.Vse res... End game je cimmanj cuzanja stroma iz omrezja, poloznice pa vseeno gor. In do tega cilja bo prislo, pa ce se ne vem kdo po trepalnicah meče. Kepa se je zacela kotalit...
In najdrazje bo za tiste, ki bodo ostali najbolj odvisni od omrezja in vse vlake za oblazitev tega zamudili. Takrat bo jok, kak ni fer. In to bo vse, kar bo za pokazat. Elektrika bo pa vseeno draga. Jokcanje pa jamranje ko otrok, da se noce nic drugace kot je zdaj, navadno ni uspešno
Sem šel pa danes na mojelektro pogledat. Meni bistvu samo takrat ko se užge grelec na pralnem stroju za malenkost prebije mejo 2kw, tko da si bom z lahkoto dal dogovorjeno moč med najdražjimi bloki zelo nizko. Ti pa bolj težko.
Itak da se zajebavam, ker teb ena zadeva nikakor noče bit jasna. Ti imaš popolnoma drugo situacijo od mene, želiš se pa primerjat, to pač ne gre. Kdo od naju je bil bolj pameten, ko je mlad sprejemal življenjske odločitve v smislu stanovanjskega problema je tud jasno, sam pač vsak od naju mora s temi odločitvami živet in se prilagajat trenutnim situacijam. Jest z drvmi, ti z SE. Obžalujem jih pa ne, ker dejva rečt da sem vse ostalo naredu prav. Če bi šel še enkrat nazaj, bi mel zdej podobno urejeno kot ti. To pa veš da ne gre.To je aksiom za vsako rec na tem svet. Frisna v spominu mora biti fora z energetsko sanacijo blokov... So vsi mislili, da bo sla poloznica dol, je sel pa pavsal gor in energent seveda tudi.
Kdor je saniral placuje enako ali vec, kdor ni placuje orenk vec.
Zdajle pride z elektriko nov obračun - pavsal se dviguje, res je - placevala bom vec kot dosedaj. Ampak bistveno manj, kot ce bi naredila kot ti. Torej nič... Ker pavsal bi bil v obeh primerih zame enak, pa se energija je sla gor.
Tole pa reč, da se zajebavas:
Ker odgovor v tvojem stilu in kapaciteti potem je, da ti se vedno strom placujes, jaz pa dizla pa drv pa plina ne. Nic! Ne pa, da sam mal manj nucam... Oziroma v povzetku, jaz prisparam 30k€ v 14 letih, ti pa si zmagal in pameten, ker bos placeval samo malo manj za obracunsko moc.
Moja poloznica skupaj za vse: strom, plin, drva, dizel/bencin bo manj kot 65€/mesec, tvoja pa...
To imas pa v tistem postu cifre, kjer nalagam ali kaj ze... Vse sem napisala po koliko je kaj.Kok bo pa tvoja položnica če odstraniš net metering?
Itak da podražitev štroma mariskaj za sabo potegne....Plin bo spet in v trenutku ko se Ukrajinci pa Rusi zmenijo, ker so Nemci preveč odvisni od njega. Je pa bolj trajnostna rešitev od kolma....kalbo pac predvideva, ko bo elektrika 100x drazja bo ostal plin kjer je, drva pa tudi.
Takrat plina vec ne bo, ker se ga moramo losat, ni to trajnostna resitev
Ja, bistveno več kot 65 EUR. Tko da drži pesti, da bo netmetering čimdlje.To imas pa v tistem postu cifre, kjer nalagam ali kaj ze... Vse sem napisala po koliko je kaj.
Kalbo si ne da dopovedat, da brez nic ni nic. Gledat nazaj, ne naprej pamse slabs.
Absolutno NE. EV je sranje, drago, zastarelo, nefleksibilno pa se od kave si odvisenKaj sedaj, se splača nakup nekaj z baterijami ali ne.
Ali počakamo na xiaomi a?
Tisto, da čez pešce vozi pa ni neke panike, saj premije so bile pred par leti iste in ne vem če je kateri voznik, ki bi zaupal avtu, da ne bo peljal čez pešca?
No mogoče kak Tesla freak.
Ja, bistveno več kot 65 EUR. Tko da drži pesti, da bo netmetering čimdlje.
Sem šel pa danes na mojelektro pogledat. Meni bistvu samo takrat ko se užge grelec na pralnem stroju za malenkost prebije mejo 2kw, preostali čas sem krepko pod 1 kw, tko da si bom z lahkoto dal dogovorjeno moč med najdražjimi bloki zelo nizko. Ti pa bolj težko.
Moj pa se bo delalo na tem, da se čim manj potegne iz omrežja, ampak agenda je pa met vse na štrom. Neki ne gre skupaj v tej tvoji izjavi.
In še enkrat, pomoje desetič, ti imaš drugo situacijo od mene in ti imaš zelo logično ureditev, ki pa ni primerna za vse, kot bi nekateri radi, pa ne ti.
Moj pojnt, da tako ti, kot tisti, ki ni dal gor SE ne ve kaj bo jutri.