Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Katera peč ima spodaj dovod zraka?
Ti to resno? Daj si kdaj poglej kakšno shemo resnega uplinjaka.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Katera peč ima spodaj dovod zraka?
Lej če drva kupuješ, boš kuril samo drva. Če drva pripravljaš sam, ti ostane tudi en kup veji in drobiža. Zakaj ne bi skuril tudi tega-recimo čez poletje za toplo vodo.Citat:
Uporabnik softi pravi:
Zanimiva tema. Ce v peci za 10k kuris smeti si premaknjen. Ce kuris zaganje, vejice si revez. Menda ja kuris polena, okroglice pogojno. Pa to ni glavni problem. Drva kuris kakrsna kuris.
Pameten kmet ima sistem na sekance in drva prodaja.Citat:
Uporabnik softi pravi:
Zanimiva tema. Ce v peci za 10k kuris smeti si premaknjen. Ce kuris zaganje, vejice si revez. Menda ja kuris polena, okroglice pogojno. Pa to ni glavni problem. Drva kuris kakrsna kuris. Kaj se dogaja s sekanci in peleti, kjer surovina ni vse kar pade pod roke. To me skrbi.
Drva majo kmetje, sekance on pelete se prodaja 'raji'.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Lej če drva kupuješ, boš kuril samo drva. Če drva pripravljaš sam, ti ostane tudi en kup veji in drobiža. Zakaj ne bi skuril tudi tega-recimo čez poletje za toplo vodo.Citat:
Uporabnik softi pravi:
Zanimiva tema. Ce v peci za 10k kuris smeti si premaknjen. Ce kuris zaganje, vejice si revez. Menda ja kuris polena, okroglice pogojno. Pa to ni glavni problem. Drva kuris kakrsna kuris.
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Uporabnik softi pravi:
Zanimiva tema. Ce v peci za 10k kuris smeti si premaknjen. Ce kuris zaganje, vejice si revez. Menda ja kuris polena, okroglice pogojno. Pa to ni glavni problem. Drva kuris kakrsna kuris. Kaj se dogaja s sekanci in peleti, kjer surovina ni vse kar pade pod roke. To me skrbi.
PS: sicer pa je največja "težava" v tem, da dobre peči na polena/sekance/pelete ne moreš postaviti na dvorišče, da bi bili sosedje lahko nevoščljivi.
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Uporabnik softi pravi:
PS: sicer pa je največja "težava" v tem, da dobre peči na polena/sekance/pelete ne moreš postaviti na dvorišče, da bi bili sosedje lahko nevoščljivi.
Koliko peči si že videl?Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Vsaka UPLINJEVALNA peč ima dovod primarca spodaj. To je vendar glavna fora uplinjevalnih peči! Ker ni kisika v nalagalnem prostoru(razen čisto spodaj), se drva uplinjajo.
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Kot sem že napisal, sem dobil peč za kakega tisočaka več kot bi prišla VW term LT + seltron regulacija, da pridem na isti nivo kot buderuska. Tanove majo še huj elektronko pa web vmesnik ipd. , tko da sploh ni primerjave. Kotel je pa proti VW Term LT pač "mercedes".
Enkrat sem tu že dal cene, mislim da je peč 5k€ 30kW, celotna kurilnica pri nas pa 12k€ - 1500€ ekosklad.