Ogrevanje onesnazevanje

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.530
2.290
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Probaš bit z Gargyjem kompanjon v tej temi, ampak če bi bral, potem bi ugotovil, da se strinjava. Nič takega ni napisal, da se ne bi strinjal, teh zadev sploh poznam ne, vem samo da je VWterm zelo slovenski, saj se je javljal na prometej forumu en razvojnik od tam.

Gargy sam še naj pojasni, zakaj smo ovce, ker smo doplačali cca. 800€ pri kotlovnici, da imamo ETA/Buderus/Froling/KWB namesto LTja, ki sploh NI top model in bi moral res nudit večjo razliko v ceni. LT takrat ko sem jaz kupoval tudi ni imel lamde, ampak samo TR (sem 90%, da je bilo tako).

Poglej jaz ne držim z nikomer imam svoje mnenje.
Na začetku te teme so se začela pojavljat hvalisanja kolk ima kdo dobro peč in neka teza, da samo najboljše so dobre, ostalo so pa jajca.

Jaz trdim da to ni res, da so tudi cenejše peči brez lambde, popolnoma uporabne in trdim da je razlika v ceni med ½slabo½ in ½dobro½ prevelika.

To je vse

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:

…mi je všeč Buderuska/ETA/KWB/Froling ipd. ker so res konkretno boljše…
…tista Seltron skrpucala kar imajte…
…Kotel je pa proti VW Term LT pač "mercedes".
…kvazi Slo izdelek…

Nekaj tvojih dajanj v nič tako WV Terma kot Seltrona. Tvoj "mercedes" je bil napisan v kontekstu kvalitete in ne opreme, kot si se pol nekaj ven vlekel (če bi meril na opremo, bi napisal KIA/Hyundai).

Ti si plačal 800€ več za KWB al kaj že, kot bi stal popolnoma primerljivi WV + Seltron (na ravni Buderusa). Trdiš da so te peči (KWB/Froling...) neprimerno boljše. Hkrati priznaš, da ima tvoja peč 5% nižji izkoristek a da te BK, ker maš pač viška drv. Nato poveš, da je sicer WV term odlična peč, moti te pri Seltronu, da nima web vmesnika, a ker je razlika le 800€ si pač raje vzel Froling (vmes si sicer omenil, da je razlika 2k€, ampak recimo da je 800€).

Orlanova kurilnica je "kurilnica" (saj to je tud njen namen), v Frolingovi lahko sušiš, brez da bo kaj zadimljeno. Pred tem si pa omenil, da itak hočeš samo vlečno peč in ne tlačne. In pri vseh vlečnih ne bo v kurilnici nič zadimljeno - ne pri poljskih "polizdelkih," ne pri WV Termu in kot si rekel, ne pri Frolingu. Mimogrede - v kurilnici ne smeš susšit nič, že zaradi požarne varnosti, tako da je to malo bedast argument.

Pod črto - WV Term (skupaj s Seltron krmiljem) se lahko mirno kosa s Frolingom (tudi po kvaliteti), hkrati pa dosega večji izkoristek. Ob nižji ceni. Strinjam pa se, da Frolingova kurilnica lepše izgleda, da ima več barvnih lučk in da lahko na internetu vidiš, da peč dejansko gori.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Uh, zopet samo nabijanje, toliko pa nimam časa, že tko čist preveč postov oddal tukaj.

ETA/Buderus mislim, da ima še zdaj NAJVIŠJI izkoristek od vseh, WV term pa teh testov na podobni ravni sploh nima, napisal sem, da tudi če bi imela slabši izkoristek. Tehnično je vse boljše, Buderuska je višji model primerljiv s TR, LT ni mela lamde, web vmesnika takrat sploh blo ni, pa je elektronika še vedno xyz krat bolj uporabniku prijazna. Peč ima npr. 130kg več pri isti moči, vratca ročaji, vroča komora, vse je za razred na višjem nivoju.

Nimam sploh Frolinga, kot si zdaj od nekje potegnil, sicer tudi ni važno, ampak... what the fu***.
hysterical-1.gif
Ugodnih peči oz. poljskih jajc takrat ni blo z vlečnim ventilatorjem, zgleda, da je malo težje izvest. Orlan je bil zelo v modi in pohvaljen od kakih takih strokovnjakov kot si ti, v delovanju pa je drek napram mečkam... tudi napram WVterm.

Ti sploh kuriš v taki ali drugačni peči, ker pišeš take bedarije? Potem še naprej kar napišeš o lučkah ipd. ?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Se pa priporočam za iskanje lučk pri Froling peči, ker jaz jih sploh ne najdem
confused-1.gif

Mislim da bo čas za reklamacijo
evil.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.530
2.290
113
Fantje vsakemu svoje. Oziroma vsak kupi kar misli da je najboljse za njegov denar. S pecmi Orlan ni pa nic narobe. Delajo. In tudi šrot se kuri BP.
To je taka tema kot pri avtih. Vsak svoje hvali.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.757
113
EU
Ko je toliko debate o teh lambda sondah in pametnem krmiljenju, bi predlagal državi eden "javnosektorski" ukrep.
Lamda sonde v stilu novih davčnih blagajn, povezat prek interneta z Ministerstvom za okolje in prostor. Na podlagi dobljenih podatkov in stanja onesnaženja zraka v tvoji regiji, bi ti nasproti izračunavali stopnjo eko davka na izpuste. To bi posredovali Davčni upravi, ki bi pošiljala položnice.
A nisem dober
hysterical-1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.347
113
Kaj pa misliš, da v zeleni Evropi v končni fazi bo? En senzor na raufnku s plombo od dimnikarske mafije ali podoben ukrep. Še prehitro. Odvisno od višine položnice bo pa, koliko bo to dobro.

Pa to ni ekofašizem, "udri po siromaku" in podobne parole. To je kakovost življenja. Konec 90-ih so se počasi smeti ob cestah pričele čistiti, namestili so se koši za smeti.

Na drugi strani Kitajec ne plačuje taks za obremenitev okolja v denarju. Nosi pa masko, ki mu ful pomaga in pije vodo iz plastenke. Narave pa razen zasmetenega parka v smogu nima. Nice life.

Tazeleni imajo do določene točke še kako prav. Samo zavedamo se tega ne.

Takrat se bo pa na položnici videlo koliko odtehta "mercedes" peč, analogna v kateri se kuhajo drva, analogni priklopljeni na zalogovnik po direktivi, ki je že v veljavi ali pa slabem uplinjaku.

Če pa ne bo senzorja, bodo pa lestvice za obremenjevanje okolja po pečeh. Če se vrnemo na smeti nazaj ... pred 25 leti smo jih še skozi okna avtomobila metali, danes se v nekaterih občinah strogo ločujejo, država bo kazni za Bruselj pričela prelagati na davkoplačevalce, itd.

Za prodajo ali oddajo nepremičnine so že energetske izkaznice. V bistvu se stvar niti ne odvija tako počasi proti novi položnici.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Podpiram da bo en senzor na raufnku, sicer tega ne bo, dobili bomo pa filter trdih delcev.

Pri nekaterih se ne bo veliko nabralo, drugi pa ne bodo mogli več kurit. Glede na stanje zraka v Slovenskih vaseh podpiram, čeprav vem da bom imel strošek in birokracijo ipd. Kar je preveč je preveč, sosed bo zdajle zakuril, kar je pred tremi dnevi pospravil iz vrta, smrdelo bo kot da je še plastika vmes, zraven pa kot napisano polno kolektorjev.

S pečjo in vsem je zadovoljen z monterjem ala jurgič pa tudi. Glavni problem ni v peči ali monterju ali njegovi glavi, obisk kake inšpekcije ali pa ekofašizem bo lepo spremenil njegovo mnenje in bo monterja šalabajzerja klical, da njegova super duper roba ne dela dovolj dobro....končno!

V nemčiji so ugotovili, da mala kurišča v mestih, zavorni prah in prah, ki ga dviga avto/promet s samo vožnjo xyz krat presegajo vrednosti, ki jih drugače spuščajo kao neokološki dizli, tudi brez DPF.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Sicer je brez veze, vem, ampak vseeno; kam pa naj bi po tvoje sosed dal les, ki ga nabere okrog bajte? Pelje na odpad? Zato da boš ti užival v svoji zlatarni v kleti/pritličju? In zaradi tvojega občutka večvrednosti?
Mater ste eni biseri. In ravno vasi si našel ...

Se pa deloma strinjam; če že kaj, potem filter na raufnk. Ampak najprej mi bo nekdo dokazal, da je zrak v moji vasi nevaren zaradi peči. Mesta so druga zgodba, priznam ...

Zdaj ne vem al gre pri vsej tej borbi za "čisti zrak" samo za podtalno metodo prodajanja zlatih peči al gre res za splošno zdravje. Glede na količine strupov, ki jih požremo in so "dovoljeni" bi rekel da ono prvo ...

aja, še to; tale tema se je sprevrgla v tekmovanje kdo ima daljšega (zlatejšega). Nekako se mi zdi, da nima več smisla ....

Nazadnje urejeno:

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Kaj pa misliš, da v zeleni Evropi v končni fazi bo? En senzor na raufnku s plombo od dimnikarske mafije ali podoben ukrep. Še prehitro. Odvisno od višine položnice bo pa, koliko bo to dobro.

Pa to ni ekofašizem, "udri po siromaku" in podobne parole. To je kakovost življenja. Konec 90-ih so se počasi smeti ob cestah pričele čistiti, namestili so se koši za smeti.

Na drugi strani Kitajec ne plačuje taks za obremenitev okolja v denarju. Nosi pa masko, ki mu ful pomaga in pije vodo iz plastenke. Narave pa razen zasmetenega parka v smogu nima. Nice life.

Tazeleni imajo do določene točke še kako prav. Samo zavedamo se tega ne.

Takrat se bo pa na položnici videlo koliko odtehta "mercedes" peč, analogna v kateri se kuhajo drva, analogni priklopljeni na zalogovnik po direktivi, ki je že v veljavi ali pa slabem uplinjaku.

Če pa ne bo senzorja, bodo pa lestvice za obremenjevanje okolja po pečeh. Če se vrnemo na smeti nazaj ... pred 25 leti smo jih še skozi okna avtomobila metali, danes se v nekaterih občinah strogo ločujejo, država bo kazni za Bruselj pričela prelagati na davkoplačevalce, itd.

Za prodajo ali oddajo nepremičnine so že energetske izkaznice. V bistvu se stvar niti ne odvija tako počasi proti novi položnici.

V Švici sem leta 1990 na peči videl nalepko "tehničnega pregleda", tako da je tak ukrep edini pravilen. Težava bo v izvedbi, ki bo tipično nemogoče birokratsko slovenska. Če se ne motim, nisem pa siguren, imajo nekaj takega že dolgo tudi v AT in DE; zato tam peči brez lamba sonde ne moreš prodati.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma daj no saj smo ti že 3je napisali da ga boš hudiča posušil pa skuril naslednjo fakin sezono.

A si res čist nepismen no... ko se bi vsaj zajebaval.
stupid-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.757
113
EU
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Sicer je brez veze, vem, ampak vseeno; kam pa naj bi po tvoje sosed dal les, ki ga nabere okrog bajte? Pelje na odpad? Zato da boš ti užival v svoji zlatarni v kleti/pritličju? In zaradi tvojega občutka večvrednosti?
Mater ste eni biseri. In ravno vasi si našel ...

Se pa deloma strinjam; če že kaj, potem filter na raufnk. Ampak najprej mi bo nekdo dokazal, da je zrak v moji vasi nevaren zaradi peči. Mesta so druga zgodba, priznam ...

Zdaj ne vem al gre pri vsej tej borbi za "čisti zrak" samo za podtalno metodo prodajanja zlatih peči al gre res za splošno zdravje. Glede na količine strupov, ki jih požremo in so "dovoljeni" bi rekel da ono prvo ...

aja, še to; tale tema se je sprevrgla v tekmovanje kdo ima daljšega (zlatejšega). Nekako se mi zdi, da nima več smisla ....

Pri nas na vasi vse veje vržemo na en kup in zakurimo na travniku, da je veselje. Tudi ostali vaščani. Večje veje narežemo z drobilnikom in v etažni peči zakurimo, da segreje boiler in hišo.
Pametnjakoviči pa bi plačali komunali odvoz.. Tam bi komunala veje vrgla v jamo in zravnala z bagerom. Iz takšne jame pa ni nobeni izpustov v zrak in podtalnico? Ekološko ni kaj
bonk.gif