Sej fora ketonske je prav to, da na kilaži in mišicah ne izgubljaš dosti, ker nivo tega držiš s treningom in prehranjevanjem. Poanta je, da se hitreje porabijo odvečni OH, ki si jih telo hrani za trenutke, ko le-teh primanjkuje, kot je naprimer v času ketonske diete.
Jaz v tem času pojem ogromno mesa, zelenjave, oreščkov, skute, sira, jajc, ... Ne delam si nepotrebnih skrbi in nekih zajebanih obrokov ampak enostavno odstranim kruh, sladkor, krompir in testenine. Prvih 14 dni se držim na polno, kasneje pa se 1x na teden "grešim", da v telo spravim dovolj OH za prihajajoči teden treningov. Res pa je, da je odvisno od človeka do človeka kolko ima viška OH in koliko rabi sprotnega vnosa OH. Jaz nekih velikih zalog nimam zato mi je dovolj 14 dni popolne diete, kasneje pa kot sem napisal.
Delam pa jaz vse to na rekreativni ravni, tako, da tudi ne prakticiram nobenih praškov, napitkov, itd. Tudi ne kompliciram, če vem, da bom se dva dni v tednu grešil, ker je pač tak naneslo. Držim se toliko, da zgubim odvečne maščobe in nekaj pridobim na postavi, da mam pol tud več veselja. Je pa to daleč od izrezane bodybilderske postave