Ogljikovi hidrati so krivi za debelost ljudi

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
No, sam pa nisem nič kenslal OH, samo omejil ter kenslal sladkarije (cuker, ipd...)
Pa sem 10 kil spravu dol prej kot v treh mesecih...

Prvih 10 kil gre dol takoj, potem naprej je pa matranje
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Si pogledal tisti članek ko sem ga dal na prvi strani, skupne vrednosti holesterola ne pomenija kaj dosti, bolj je važno razmerje.

I

Izbrisan uporabnik 474

To je znana dieta med športniki, "low-carb high-fat".. Sam se tega držim zdaj kakšno leto in nimam nobenih težav z vzdržeanjem teže tudi ob pomanjkanju telesne aktivnosti. Zgleda pa takšna dieta za nekej 90kg moškega nekako takole: 6 jajc za zajtrk, 1/4 kile mesa za kosilo ter 1/4 kile mesa za večerjo. Vmes orščki (mandlji, arašidi, lešniki...). V dveh mesecih nekje 20 kil dol...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tako je, skupni holesterol nič ne pomeni, dejansko so najbolj pomembni trigliceridi.

Če imaš povišan skupni holesterol je lahko to še vedno izredno zdravo, pomembno je, da je HDL visok ob tem, tudi če je LDL tudi povišan - skupaj to pomeni, da telo normalno funkcionira in maščobo porablja.

Sicer pa ne vem kaj "bluziš", saj si sam napisal, da si šel na low carb dieto. Odrezat cukr pri nekaterih pomeni - 50% kalorij.
smirk-1.gif

So si pa telesa izredno različna in LC dieta se res obnese fantastično za 90+ ljudi in ne samo pozitivno na izgubo teže, ampak vse druge zdravstvene kazalnike, na katere še pomislil ne bi, da se jih da poštimat samo s hrano.

Obstaja pa tudi veliko oseb, ki OHje zelo dobro prenašajo in ti so v 99% primerih zelo suhi ljudje, ni važno koliko in kaj požrejo. To je pa pač genetika, Danci majo tudi govedo, ki je samo z naravno selekcijo takšna:

mYHqxzt.jpg

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Heh, tole z bikom me, na žalost, spominja na črnce v ameriki, ki so jih v časih suženjstva tudi podobno "gojili", zato pa ima toliko črncev veliko bolj mišičasto strukturo že v osnovi, kaj šele kot športniki.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Pa si probal kdaj s ketogensko dieto ali se je pač izogibaš ker "tako piše na internetu" ?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Z mesom oz. beljakovinami ni za pretiravat, samo slabšaš rezultate in tanjšaš denarnico. Bolje malo manjše porcije in zato kvalitetne, steak pa lepo potunkaš v domačem zeliščnem maslu na koncu ko ga daš počivat oz. malo prej.
zmaga.gif

PS. Na zeleno zelenjavo ni za pozabit, oreščki niso vsi kul, makadamije si spustil, pa so top na spisku.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Okoli zelenjave bi rekel, tako čez palec, da je idealno kislo zelje. Je dovolj zeleno, da vsebuje "tisto kar bi naj bilo potrebno" (čeprav je govora v smeri, da vlaknine niso potrebne, za ljudi ki ne jedo hidratov) in vsebujejo dovolj dobrih bakterij, ki so dobrodošle v črevesju.

I

Izbrisan uporabnik 474

Jap, zelemnjave nisem napisal. Ponavadi solata (motovilec, regrat če je,pa zelje in kislo zelje).
Zaradi pomanjkanja časa ponavadi zjutraj ne jem jajc, sem kupil proteine in ponavadi to nadomestim za zajtrk.

Drugače pa je moja napisana dieta bila samo v času hujašnja (torej stroga ketonska), zdaj pa se pač izogibam OH-jem. Meso jem karkoli pride, tudi masna rebra, če je priložnost
smile-1.gif

Makademije sem res sputil, jih še nisem preizkusil, kao so po okusu, bom naslednjič kupil v trgovini. Drugače pa vem da pistacije in indisjki oreščki niso OK - kar je veliko škoda, ker jih obožujem...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Rabiš proteine iz jajčnega beljaka? Jih imam viška
wink-1.gif

Načeloma ni OK vsak orešček, ki ima "lupino"..lupina je tisti problem. Če jih čez noč namakaš, pa bo gut, ker se izločijo škodljive spojine.

I

Izbrisan uporabnik 474

V bistvu prisegam na nesoljene arašide. Bi jih lahko požrl na kile, pa še nebi imel dovolj. Pa arašidovo maslo... Ga tudi sam delam
smile-1.gif

Proteinov ne porabim toliko, da bi se mi neko šparanje pri ceni poznalo. Bom pa te vsekakor ob naslednji nabavi kontaktiral
wink-1.gif